چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا

راهنمای سلامتی در روزه داری


راهنمای سلامتی در روزه داری

به دلیل طولانی بودن ساعات روزه داری و نسبتاً کوتاه بودن زمان صرف غذا در طول شبانه روز لازم است که برای وعده های سحر و افطار به سهل الهضم و یا کند هضم بودن غذا دقت کنیم

در طول ماه مبارک رمضان رژیم غذایی ما نباید با حالت عادی خیلی تفاوت کند و باید کاملاً در حد امکان ساده باشد. رژیم باید به گونه ای باشد که وزن ما ثابت بماند نه کاهش یابد و نه افزایش. ولیکن اگر افرادی اضافه وزن دارند ماه مبارک رمضان فرصت مناسبی برای تعدیل وزن آنها به شمار می آید.

به دلیل طولانی بودن ساعات روزه داری و نسبتاً کوتاه بودن زمان صرف غذا در طول شبانه روز لازم است که برای وعده های سحر و افطار به سهل الهضم و یا کند هضم بودن غذا دقت کنیم. استفاده از غذاهای سهل الهضم در افطار توصیه می شود. در زیر به تعدادی از غذاهای سهل الهضم و کند هضم اشاره شده است.

● غذاهای سهل الهضم / غذاهای کند هضم

▪ حلیم بدون روغن / آش رشته

▪ پوره سیب زمینی / حلیم با روغن

▪ انواع خورش با خوراک کم چرب ( خوراک مرغ ، مرغ + سبزیهای آب پز مثل سیب زمینی ، هویج و قارچ ) / غذاهای چرب

▪ خوراک گوشت کم چربی / کتلت و کوکو

▪ ماهی که داخل فر به صورت کبابی تهیه شده باشد / املت خرما یا تمریه خرما ( تخم مرغ + خرما+روغن)

▪ انواع سوپ یا آش رقیق و کم چرب / ماکارونی

▪ تخم مرغ آب پز / شیر برنج + شیره

▪ فرنی / ـ

▪ پیشنهاد می شود حتی المقدور از غذاهای پخته یا بخار پز استفاده شود .

▪ سعی کنید نمک زیادی به غذا اضافه نکنید .

غذاهای حاوی فیبر شامل انواع میوه و سبزی ،‌نان تهیه شده از گندم کامل ( سنگک ) ، غلات و دانه ها ، نخود سبز و پخته ، کدومسمایی ، بلغور ، اسفناج و سایر گیاهان مثل برگ چغندر ( غنی از آهن ) ، میوه های با پوست ، میوه های خشک مخصوصاً گلابی ، آلو ، انجیر ، بادام و غیره .

رژیم غذایی باید به نسبت مناسبی از همه گروههای میوه ها ، سبزی ها ، گوشت ، مرغ ، ماهی ، نان ، غلات و لبنیات باشد . غذاهای سرخ کردنی برای سلامتی مضر است و مصرف آنها باید محدود شود . مصرف این غذاها باعث سوء هاضمه ، سوزش معده و افزایش وزن می شود .

ماه مبارک رمضان فرصت مناسبی برای ترک برخی عادات غلط است . به عنوان نمونه همگان میدانند که مصرف سیگار برای سلامتی مضر است و نه تنها سلامت خود فرد بلکه سلامت اطرافیان فرد را نیز به مخاطره می اندازد . ماه مبارک رمضان که ماه اطاعت از امر خداوند و مقاومت در مقابل وسوسه های شیطانی است این فرصت را در اختیار افراد سیگاری قرار میدهد که مقدمه ترک دائم و یا حتی موقت سیگار را فراهم کنند .

امید است با رعایت تغذیه صحیح در این ایام پربرکت و پرفیض ،‌ضمن حفظ سلامت تن با پیروی از احکام خداوند متعال وانجام عبادات و مناجات در این ماه مبارک بتوانیم روح و روان خود را صیقل دهیم .