شنبه, ۶ بهمن, ۱۴۰۳ / 25 January, 2025
چشم مراقب چشم
در حالی که مثل هر روز به صفحه کامپیوتر خود نگاه میکنید این احتمال وجود دارد که از صفحه کامپیوتر فرد دیگری نیز به شما نگاه کند. این کار چندان پیچیدهای نیست چرا که حالا میتوان نرم افزارهای رایگانی یافت که هر زمان امکان جاسوسی از شما را میدهد.
طبق تحقیقاتی که توسط MSNBC انجام شد میزان گسترش نرم افزارهای جاسوسی روند کاملا صعودی را نشان میدهد. اگر چه قربانیان این نرم افزارها اکثرا افراد ساده لوح و جویندگان کار هستند.
درحال حاضر نرم افزارهایی به عنوان مثلا EMailp.i با قیمت ۵۰ دلار در اینترنت به فروش میرسد که به خریدار خود قول میدهد که وی را بالای سر هر کسی درهر جای اینترنت که مشغول کار با کامپیوتر است حاضر کند. اگرچه دراینترنت برنامه دیگری به نام internetspy۲۰۰۳ یا همان جاسوس اینترنت ۲۰۰۳ وجود دارد که درتبلیغات خود اعلام میکند از هرکس و هرجا که میخواهید تحقیق کنید!
در تبلیغات اینترنتی یکی از نرم افزارهای جاسوسی آمده، شما میتوانید به ابزاری قوی جهت یافتن موقعیت مردم در اینترنت، انجام تحقیقات تجاری، یافتن اطلاعات قانونی و یافتن دوستان بسیاری قدیمی خود در اینترنت اقدام کنید. جاسوسی در اینترنت یک ابزار فوقالعاده است که به شما کمک میکند هرکس را در هر مکانی بیایید و این در حالی است که شما میتوانید این ابزار را در خانه خود و بدون آنکه کسی بداند نگه دارید. بنابر این دیگر به یک کارآگاه و یا محقق نیازی نخواهید داشت. حالا خودتان با نرم افزار جاسوسی در اینترنت این کار را انجام دهید.
این جملات به حدی وسوسه انگیز است که ممکن است هرفردی را نسبت به خرید این نرم افزارها ترغیب کند ولی این میتواند دامی بزرگ نیز باشد.
● نرم افزارهای جاسوسی چگونه کار میکنند؟
بیشتر نرم افزارهای جاسوسی از روش سادهای بهره میبرند. این نرم افزارها به صورت دیجیتال هرآنچه را که قربانی روی دستگاه کامپیوتر خود تایپ کرده و یا هر عملیاتی انجام میدهد درحافظه موجود ذخیره میکند. مرحله بعدی کار نیز این است که اطلاعات ذخیره شده پس از اتصال قربانی به اینترنت، مخفیانه به email جاسوس آماتور ارسال میشود.
نرم افزارهای نظارتی و کنترلی همچنان در اینترنت پخش و توزیع میشوند. تنها در سال جاری حدود ۷ هزار نوع از این نرم افزارها در اینترنت و در سراسر جهان شناسایی شد. البته واژه، ادوات جاسوسی کمی بحث برانگیز است. نرم افزارها کنترلی مانند یک شبح کامل اجرا میشوند و میتوانند از هر بیگناهی تا هرچیز دیگری را زیرنظر بگیرند.
در پس این نرم افزارها و شبحها نیز ابزار هکرها طراحی شده تا دست به هر اقدامی از سرقت کلمه عبور و شماره کارت اعتباری قربانی تا هرچیز دیگری بزنند. اما کارکرد دیگر این نرم افزارها مربوط به ابزار تبلیغاتی میشود، چرا که این نرم افزارها با مشاهده حرکت عمده مرورگرها به بخش خاصی میتواند محل مناسب درج یک آگهی آزار دهنده را مشخص کند.
درحال حاضر شرکتهای تبلیغاتی زیادی در اینترنت وجود دارند که با استفاده از نرم افزارهای جاسوسی دست به چنین اقدامی میزند.
درحقیقت نرم افزارهای جاسوسی به سادگی و از طریق کلیک روی یک email ساده و یا حتی کارت تبریک دیجیتال روی کامپیوتر قربانی نصب میشوند و زمانی که کار نصب به پایان رسید موقعیت برای انجام هر کاری مهیاست. حتی گاه بهترین نرم افزارهای محافظت از نفوذ ویروسها قادر به شناسایی آنها نیستند.
● یک خبر بد
نکته قابل توجه این است که نرم افزارهای جاسوسی به هیچ وجه از کاربر نمیخواهند که یک ضمیمه (attachment) را download کرده و یا به سوالی پاسخ دهد. بلکه این نرم افزارها به صورت خودکار اقدام به نصب خود میکنند.!
اما موضوع به همین جا ختم نمیشود. زمانی که فقط یک بار نرم افزار مذکور روی دستگاه شما نصب شده این موجود مضر میتواند به سراغ هرکسی که آن را در اینترنت و ملاقات کرده یا برای هر کس که email ارسال کردهاید نیز برود. در این میان یافتن تمامی کلمات عبور نیز ازسادهترین کار کردهای جاسوسها به شمار میرود.
کیت کراسنو یک کارآگاه خصوصی با ۳۰ سال سابقه میگوید: این موضوع سادهای است بسیاری از مردم از نرم افزارهای جاسوسی به منظور ردیابی کودکان خود، کارمندان و حتی همسران خود در مراجعه به بخشهای مختلف اینترنت استفاده می کنند و باید گفت که این نرم افزار ماموریت خود را در این زمینه به خوبی انجام میدهد.
وی میگوید: اگرچه سرانجام استفاده از این نرم افزارها میتواند موجب جداییها و یا قطع همکاری با یک شریک کاری بشود. زیرا تنها در چند دقیقه هرکسی میتواند بفهمد همسر و یا هرکس دیگری که با وی در ارتباط هستند به چه مکانهایی در اینترنت سرزده است. به این ترتیب دیگر هیچ حریم خصوصی وجود نداشته و هیچ چیزی نیز نمیتواند از حریم خصوصی افراد، محافظت کند.
● راه حل
یکی از راههایی که شاید اغلب کاربران اینترنت فکر میکنند میتواند به آنها کمک کند خرید نرم افزارهای جاسوسی است که این نرم افزارها نیز از جمله دیگر ادواتی هستند که در پاسخ به نرم افزارهای جاسوسی رشد زیادی در اینترنت پیدا کردهاند. اکثر کاربران به جای توجه به هشدارها و پیشگیری ، اقدام به جنگ علیه این نرم افزارها میکنند.
این در حالی است که نرم افزارهای ضد جاسوسی درحقیقت آن گونه که وانمود میکننددارای قابلیتهای بالایی نیستند.
درحال حاضر نرم افزارهایی دراینترنت وجود دارند که خود را روی کامپیوتر قربانیان نرم افزارهای جاسوسی نصب می کنند وبعد از چند لحظه هشداری روی صفحه آنها ارسال کرده و میگویند موفق شدهاند که یک نرم افزار جاسوسی را روی کامپیوتر آنها شناسایی کنند در عوض نیز از کاربر میخواهند در برابر پرداخت وجهی نرم افزار ضد جاسوسی خریداری کنند.
اما درحال حاضر نرم افزارهای رایگان ضد جاسوسی همچون spybot search and destroy (جست وجو وتخریب) میتواند به منظور شناسایی و از میان بردن نرم افزارهای جاسوسی استفاده شود.
● یک هشدار کاملا جدی
این هشدار متوجه افرادی است که قصد دارند با خرید ویا برداشت رایگان نرم افزارهای جاسوسی اقدام به کنترل و مشاهده سایرین کنند. دربسیاری از موارد نرم افزارهای جاسوسی باسایر نرم افزارهای موجود دریک دستگاه کامپیوتر دچار تداخل شده و آنها را از کار میاندازد. از این رو بسیاری از شرکتهای کامپیوتری همچون dell اعلام کردهاند که هیچ مسوولیتی درقبال اشکالات درسیستم پس از نصب نرم افزارهای جاسوسی قبول نمیکنند.
اما از این موضوع که بگذریم احتمال وقوع یک اتفاق کاملا خطرناک دیگر نیز وجود دارد. گاهی اوقات افرادی که سعی دارند به عنوان صیاد اقدام به برداشت نرم افزارهای رایگان جاسوسی در اینترنت بکنند خود تبدیل به صید و قربانی میشوند. از این موارد کم گزارش نشده و بسیاری از تبلیغات نرم افزارهای جاسوسی در حقیقت دام بزرگی برای کاربران ساده لوح محسوب میشود.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست