یکشنبه, ۳۰ دی, ۱۴۰۳ / 19 January, 2025
مجله ویستا

سنگ محک ولایتمداری


سنگ محک ولایتمداری

چند وقتی است که مخالفان دولت و در اصل مخالفان شخص رییس جمهور پا از گلیم خود فراتر نهاده و به بهانه اعتراض به عملکرد دولت به مخالفت نرم با اصول و اعتقادات نظام اسلامی می پردازند و گستاخانه به مباحث اعتقادی و کلیدی نظام اسلامی حمله ور شده اند

چند وقتی است که مخالفان دولت و در اصل مخالفان شخص رییس جمهور پا از گلیم خود فراتر نهاده و به بهانه اعتراض به عملکرد دولت به مخالفت نرم با اصول و اعتقادات نظام اسلامی می پردازند و گستاخانه به مباحث اعتقادی و کلیدی نظام اسلامی حمله ور شده اند.

چندی پیش بدنبال اظهار نظر رییس جمهور در جمع علما و روحانیون مشهد مقدس در مورد اعتقاد به مدیریت الهی عالم و بیان مباحثی پیرامون اصل مهدویت؛ ناباورانه شاهد اظهار نظرهایی در مخالفت با این اصل مهم و بدیهی در اعتقاداتمان شدیم تا آنجا که رییس جمهور در اولین واکنش خطاب به مخالفان توصیه کرد حرمت مباحث عقیدتی و اعتقادات خود را حفظ کنیم و آنها را به بهانه دعواهای سیاسی خود مورد هجمه قرار ندهیم.

هنوز زمان زیادی از هجمه مخالفان دولت به اصول فقهی و مباحث اعتقادی شیعی نگذشته است که این مخالفان با رویکردی جدید به مقابله ای مرموزانه با اصل ولایت مطلقه فقیه پرداختند. آنان که عدم معرفی وزیر پیشنهادی اقتصاد از سوی رییس جمهور را تا پایان مهلت ۳ ماهه مندرج در قانون اساسی، توهین وی به قانون اساسی می دانند چرا بی اعتنایی عمدی و به نوعی مخالفت و اعتراض نرم خود با نظر ولایی رهبر انقلاب را که براساس همان قانون اساسی عالی ترین مقام رسمی کشور می باشند، بی حرمتی به قانون اساسی قلمداد نمی کنند؟! این افراد حتی پس از موافقت قانونی معظم له با درخواست رییس جمهور مبنی بر استمرار دوره سرپرستی سرپرست وزارت اقتصاد به طرق مختلف با تأکید بر انتقادات خود به رییس جمهور، به دنبال خرده گرفتن از این اختیار قانونی رهبری هستند.

این اعتراض به چیست؟ آیا هنوز هم عدم معرفی وزیر پیشنهادی وزارت اقتصاد در مهلت ۳ ماهه مورد اعتراض است یا تأکید بر استمرار اعتراض به رییس جمهور نوعی واکنش به نظر ولایی است؟ آیا مدعیان دفاع از حرمت قانون اساسی، ساحت قانونی عالی ترین مقام رسمی کشور که بر همه ما ولایت دارند را محترم می شمارند؟ چطور می شود اقدام رییس جمهور که پایان یافتن مهلت تعیین شده در قانون اساسی را پذیرفته و برای حفظ احترام آن قانون، درخواست تمدید مهلت را از رهبری کرده است، بی حرمتی وی به قانون اساسی و تعلل در اجرای آن به شمار می آید اما استمرار هیاهوها و اعتراضات گروهی خودشیفته و مدعی ولایت مداری به نظر موافق رهبر انقلاب که در قالب استمرار اعتراض به رییس جمهور نمایان است، بی حرمتی به قانون اساسی قلمداد نمی شود؟

این بی حرمتی از سوی مدعیان دفاع از قانون اساسی تا آنجا پیش می رود که رییس مجلس شورای اسلامی را در اولین نطق پس از تعطبلات مجلس (یکشنبه ۶/۵/۸۷) بدلیل آنچه که "دفاع کم جان رییس مجلس از قانون اساسی" خواندند، مورد اعتراض و هجمه خود قرار داده اند.

شاید بهتر باشد کمی به خود آییم و با مطالعه مجدد بیانات رهبر انقلاب در باب عبرتهای عاشورا بیشتر تأمل کنیم. شاید وقت آن رسیده است کمی در خلوت میان خود و خدا، ولایت مداری و اطاعت پذیری بی چون و چرای خود از ولی فقیه را محکی بزنیم و عیارمان را بازشناسی کنیم تا نکند که در توهم بقای بر اصول و آرمانهای انقلاب، به مقابله با آنها مشغول باشیم.

جواد متین