یکشنبه, ۳۰ دی, ۱۴۰۳ / 19 January, 2025
مجله ویستا

۱۲ نکته بهداشتی درباره روپوش مدرسه


۱۲ نکته بهداشتی درباره روپوش مدرسه

به طور کلی بیشتر مدرسه ها اجازه دوختن یا تهیه روپوش های پسرانه یا مانتوهای دخترانه را بنابر قوانین خودشان به والدین می دهند

روپوش مدرسه جزو پوشش‌های الزامی برای رفتن به مدرسه است؛ الزامی دخترانه و پسرانه. یعنی معمولا تمام مدرسه‌ها متناسب با سن‌وسال بچه‌هایی که مشغول به تحصیل در آنجا هستند، پوششی هماهنگ و یکسان را برای دانش‌آموزان تعریف می‌کنند...

به طور کلی بیشتر مدرسه‌ها اجازه دوختن یا تهیه روپوش‌های پسرانه یا مانتوهای دخترانه را بنابر قوانین خودشان به والدین می‌دهند. به همین دلیل و به واسطه نزدیک‌شدن به ماه مهر و آغاز سال تحصیلی جدید، تصمیم گرفتیم در صفحه «مد» این شماره، نکته‌هایی را درباره روپوش مدرسه به شما والدین عزیز گوشزد کنیم:

● پنج نکته درباره مانتوهای دخترانه

۱. با شروع پاییز هوا هم کم‌کم خنک می‌شود. به همین دلیل تهیه مانتوهایی با جنس کتان نسبتا ضخیم برای دخترها بهتر از مانتوهایی با پارچه نخی و نازک است. ضمن اینکه بچه‌ها ساعت‌های زیادی را در مدرسه روی نیمکت می‌نشینند و استفاده از پارچه‌های کتان ضخیم امکان چروک شدن مانتوی آنها را کمتر می‌کند.

۲. بچه‌ها ساعت‌های طولانی‌ای را در مدرسه می‌گذرانند. به همین دلیل از تهیه مانتوهایی با جنس نایلون یا الیاف مصنوعی برای آنها خودداری کنید. این مانتوها احتمال عرق‌کردن و عرق‌سوز شدن پوست بدن آنها را افزایش می‌دهد.

۳. حتما برای فرزند خود، دو دست مانتو و شلوار تهیه کنید تا در صورت زمین خوردن و پاره شدن لباس یا ایجاد هرنوع مشکل دیگری در مانتو و شلوارش، او یک دست لباس مدرسه اضافی داشته باشد. شما می‌توانید از پارچه‌های سبک و نخی برای تهیه مانتو و شلوار اضافی مدرسه کمک بگیرید.

۴.اگر قوانین مدرسه به شما اجازه می‌دهند، مانتوی مدرسه فرزندتان را آستین‌کوتاه بدوزید و آن را با یک آستینک نخی مناسب هماهنگ کنید. معمولا بیشترین آسیب و کثیفی مانتوهای مدرسه در قسمت آستین آنها -که بچه‌ها برای نوشتن مشق‌های خود، مدام آنها را روی میز می‌مالند- اتفاق می‌افتد. در صورت استفاده از آستینک، هم لباس مدرسه همیشه تمیز خواهد ماند و هم عمر مانتوها بیشتر خواهد شد.

۵. قد مانتوی مدرسه نباید پایین‌تر از کشکک زانوی بچه‌ها باشد. معمولا مانتوهای خیلی بلند، سنگین هستند و بچه‌ها در آنها احساس راحتی نمی‌کنند به خصوص هنگام بازی در زنگ تفریح.

● پنج نکته درباره روپوش‌های پسرانه

۱. روپوش‌های پسرانه باید روی پیراهن یا بلوز پوشیده شوند. به همین دلیل هم باید سایز آنها یک سایز بزرگ‌تر از سایز بچه‌ها باشد.

۲. از آنجایی که پسرها روپوش را روی لباس خود می‌پوشند، بهتر است از جنس‌های خنک و نخی برای تهیه روپوش‌های پسرانه کمک بگیرید.

۳. معمولا پسرها به مرتبی دخترها نیستند و ممکن است روپوش خود را در مدرسه دربیاورند و هرجایی بیندازند ‌از کف زمین گرفته تا داخل جامیزی! به همین دلیل معمولا عمر روپوش مدرسه آنها چندان طولانی نیست. پس سعی کنید از پارچه‌های ارزان‌قیمت‌تر برای تهیه روپوش آنها استفاده کنید و در عوض حداقل، ۳ روپوش مختلف برایشان بدوزید.

۴. بهتر است همیشه رنگ بلوز و شلوار فرزند خود را با روپوش مدرسه‌اش هماهنگ کنید تا ظاهر مرتب‌تری داشته باشد.

۵. بهتر است برای بچه‌های دبستانی، روپوش‌های زیپ‌دار تهیه و برای بچه‌های بزرگ‌تر هم از روپوش‌های دکمه‌دار استفاده کنید.

● دو نکته درباره شستشوی روپوش مدرسه

۱. روپوش، مانتو و شلوار مدرسه باید حداقل هفته‌ای یک مرتبه شسته شود. از آنجایی که امکان آلوده‌بودن لباس‌های مدرسه به انواع آلودگی‌های ویروسی و محیطی وجود دارد، می‌توانید آنها را داخل ماشین لباسشویی بیندازید و با آب کاملا داغ و مواد شوینده مناسب بشویید. استفاده از محلول‌های نرم‌کننده و قرص‌های ضدعفونی‌کننده هم برای شستشوی لباس‌های مدرسه به شما والدین عزیز توصیه می‌شود.

۲. از آنجا که ممکن است بچه‌ها با لباس مدرسه خود هرجایی بنشینند، آویزان‌کردن آنها کنار لباس‌های تمیز یا قرار دادنشان داخل کمد، کار چندان درستی نیست. با این کار باعث انتقال آلودگی‌های محیطی به لباس‌های تمیز می‌شوید. به همین دلیل بهتر است یک چوب لباسی جداگانه برای لباس‌های مدرسه و حتی محل کار خودتان در خانه نصب کنید.

فاطمه افروغ