شنبه, ۱۵ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 4 May, 2024
مجله ویستا

نمی خواهیم با حیثیت ادبیات بازی کنیم


نمی خواهیم با حیثیت ادبیات بازی کنیم

نمی خواهیم با حیثیت ادبیات بازی کنیم و با تعداد کتاب های منتشر شده، خودمان را فریب دهیم. اگر اثری قابلیت ادبی نداشته باشد؛ آن را چاپ نمی کنیم.امیرحسین فردی، دبیر دومین دوره …

نمی خواهیم با حیثیت ادبیات بازی کنیم و با تعداد کتاب های منتشر شده، خودمان را فریب دهیم. اگر اثری قابلیت ادبی نداشته باشد؛ آن را چاپ نمی کنیم.امیرحسین فردی، دبیر دومین دوره جشنواره« داستان انقلاب»، روز گذشته به همراه محمد ناصری، مدیر اجرایی این جشنواره به سوالات خبرنگاران پاسخ گفت. وی ضمن اعلام این مطلب در پاسخ به پرسش های خراسان گفت: جشنواره امسال از نظر اجرایی با دوره گذشته فرقی ندارد. اما از نظر کیفی نسبت به سال گذشته، بدون شک تغییراتی خواهد داشت. اگر سال گذشته، در موافقت یا مخالفت با جشنواره مطالب زیادی نوشته شد، این خود نشان از اهمیت این جشنواره دارد. فردی در ادامه گفت: تفاوت این جشنواره ادبی با دیگر جشنواره ها این است که سایر جشنواره ها روی کتاب هایی که چاپ شده است کار می کنند و آن ها را مورد داوری قرار می دهند ولی این جشنواره روی آثار نوشته شده کار می کند که در نهایت، به چاپ کتاب می انجامد و این کار به تولید کتاب کمک می کند.

ما این کار را وظیفه و دغدغه خود می دانیم که از استعدادهای جوان به ویژه شهرستانی ها حمایت کنیم. فردی در ادامه افزود: وقوع انقلاب اسلامی در ایران، رخداد بزرگی بود که هنوز، زیاد از آن فاصله نگرفته ایم. البته نسلی که انقلاب را به پیروزی رسانده هنوز حاضر است و در این جامعه زندگی می کند. آن خاطرات متعلق به تاریخ و تجربه تاریخی این ملت است. همه آرزو و تلاش ما این است که تمام آنچه در سینه ماست، بیان و کشف شود. ما پیام را در قالب ادبیات جست و جو می کنیم.خاطرات زیادی در این رابطه وجود دارد. البته یکی از ضعف های اجتماعی ما حافظه تاریخی ماست. بیشتر اوقات به گذشته برنمی گردیم تا نگاهی به آن داشته باشیم. برگزاری این جشنواره ادبی به بخشی از پرسش های ما پاسخ می دهد.این نویسنده همچنین گفت: انقلاب رویداد بزرگی بود اما به میزان کافی به آن پرداخته نشده است. اکنون قصد داریم این مسئله را آسیب شناسی کنیم که چرا داستان انقلاب مورد توجه قرار نگرفته و در این زمینه کوتاهی کرده ایم؟ باید اذعان کرد، در این زمینه غفلت شده است.

همه بخش ها، دارای بنیادی حمایتی هستند اما از خود انقلاب اسلامی هیچ حمایتی نشده است و هیچ بنیادی ندارد. انقلاب، موضوعات و سوژه های جذابی دارد و مضامینی که از طریق ادبیات می توان آن را به نسل های آینده منتقل کرد. جشنواره داستان انقلاب نیز حکم جرقه ای در این زمینه را دارد.وی اضافه کرد: در داوری ها و انتخاب داوران، سعی کردیم کسانی را انتخاب کنیم که اصل انقلاب را قبول داشته باشند.همچنین برای داوری، از سلایق مختلف هم استفاده می کنیم. در ادامه محمد ناصری، مدیر اجرایی جشنواره «داستان انقلاب» گفت: سال گذشته ٣٩٨ داستان کوتاه، بلند و رمان به دبیرخانه رسید که پس از داوری مقدماتی، ٤٠ اثر به مرحله نهایی راه یافت سپس طی جلسات متعددی که برگزار شد، ٣ اثر برگزیده شد و مورد تقدیر قرار گرفت. امسال مهلت ارسال آثار تا پایان آذر ماه تعیین شده است و پس از آن، مراحل گزینش و داوری انجام می شود و تاکنون نیز ٣٠ اثر به دبیرخانه رسیده است.ناصری معیار استاندارد بودن آثار را شعاری و سطحی نبودن آن ها خواند و گفت: یکی از برنامه های کارگاه قصه و رمان مرکز آفرینش های ادبی حوزه هنری حمایت از نویسندگانی است که اثر پذیرفتنی خلق کنند.جشنواره «داستان انقلاب» نیمه اول بهمن ماه برگزار و سپس برترین داستان ها معرفی می شود.