دوشنبه, ۸ بهمن, ۱۴۰۳ / 27 January, 2025
مجله ویستا

روزه خود را با چای کمرنگ و خرما باز کنید


افراد روزه داری که سحری نمی‌خورند، زودتر عصبانی می‌شوند و بطور طبیعی متابولیسم بدنشان دچار تغییرات نامناسبی شده و در پایان ماه رمضان دچار مشکلاتی می‌شوند که این مشکلات …

افراد روزه داری که سحری نمی‌خورند، زودتر عصبانی می‌شوند و بطور طبیعی متابولیسم بدنشان دچار تغییرات نامناسبی شده و در پایان ماه رمضان دچار مشکلاتی می‌شوند که این مشکلات خود را به صورت افزایش چربی، افزایش قطر شکم و به طور کلی تغییر در ظاهر و ترکیب بدن نشان می‌دهد، بنابراین توصیه می‌شود افراد بدون سحری روزه نگیرند.

در وعده غذایی سحر نباید از غذاهای حجیم، نفاخ، پر چرب و پرنمک استفاده کرد، زیرا تک تک این موارد مشکلاتی را در طول روز برای روزه دار به وجود می آورد.

استراحت بعد از استفاده از غذاهای نفاخ باعث می‌شود که فرد در طول روز دچار مشکل گوارش شود، بنابراین نه تنها مصرف این مواد در سحر توصیه نمی‌شود، بلکه استراحت بعد از خوردن غذاهای نفاخ نیز توصیه نمی گردد.

در سحر باید از غذاهای کم چرب و غیرحجیم استفاده کرد و می توان همان مقدار صبحانه‌ای که در طول سال استفاده می‌شود را بیشتر کرد (بهتر است یک لیوان شیر به مواد صبحانه اضافه کنیم) و بعنوان سحری میل کرد.

روزه داران افطار را با یک ماده غذایی ولرم مثل یک چای کمرنگ، آب ولرم و یا شیرهمراه با شیرینی طبیعی مثل خرما (نه زولبیا و بامیه) شروع و سپس یک غذایی مثل صبحانه (نان، پنیر و گردو یا سبزی) مصرف کنند.

در افطار مصرف سبزیها به خاطر داشتن فیبر و حجم بالای آن توصیه نمی‌شود و در صورت استفاده نباید پر خوری صورت بگیرد.

بعد از افطار و شام نیز مصرف یک واحد میوه توصیه می‌شود.

در طول افطار تا سحر باید مایعات (بخصوص آب) به اندازه کافی مصرف و در افطار از مایعاتی که خیلی گرم یا خیلی سرد نیستند استفاده کرد، زیرا مصرف مایعات داغ یا گرم در افطار، معده را دچار التهاب می کند.

متاسفانه رسانه های تصویری در افطار سفره‌های رنگینی را نشان می دهند که به صلاح وضعیت اجتماعی و سلامت جامعه نیست و باید این رسانه ها در این زمینه دقت نظر بیشتری انجام دهند.

ریگی نژاد