پنجشنبه, ۴ بهمن, ۱۴۰۳ / 23 January, 2025
مسمومیت ناشی از استروئید
برای کنترل التهاب در بدن از ۲ دسته دارو استفاده میشود. دسته اول استروئیدها بوده که شامل داروهایی همچون دگزامتازون، بتامتازون، هیدروکورتیزون و... میشود. این گروه باعث سرکوب پاسخهای ایمنی و فروکش شدن التهاب در بدن میشود. در کنار این اثرات میتوانند باعث کاهش پاسخ بدن در مقابل تهاجم عوامل بیماریزا شده و فرد را مستعد عفونت کنند.
این داروها به خوبی از طریق خوراکی جذب شده، اما به روشهای دیگر همچون وریدی، عضلانی، موضعی (درون گوش، استنشاقی و...) نیز استفاده میشوند. این گروه دارویی براحتی از جفت گذشته و وارد بدن جنین میشوند. از طرفی در شیر نیز ترشح میشوند.
منع مصرف:
برای مصرف این داروها در دوران بارداری و شیردهی باید با پزشک مشورت شود. در افرادی که عفونت داشته و درمان برای آنها شروع نشده نباید استفاده شوند.
مسمومیت:
اگر بیماری میزان نامعمولی از دارو را مصرف کند باید برای بررسی بیشتر به بیمارستان منتقل شود. زمانی که فرد مسموم در حال درمانهای دارویی با دیگر داروها قرار دارد و اقدام به مصرف خودسرانه این داروها میکند، ممکن است تداخلات دارویی برای بیمار دردسرزا شود. به فرض افرادی که تحت درمان با داروهای ادرارآور هستند و مصرف استروئیدها را شروع میکنند در معرض اختلال در پتاسیم خون و بروز علائم قلبی یا ضعف عضلانی هستند.
نکات لازم برای بیماران
ـ این داروها نباید بدون دستور پزشک مصرف یا قطع شوند. قطع آنها در افرادی که تحت درمان طولانیمدت هستند، باید تدریجی و توسط روندی که پزشک معالج توصیه میکند انجام شود. در مواردی که دارو برای مدت کوتاه (حدود ۱ تا ۲ هفته) تجویز میشود برای قطع نیازی به کاهش تدریجی نبوده و میتوان یکباره قطع کرد.
ـ افراد تحت درمان باید از تماس با افراد دچار عفونت، بالاخص عفونتهای تنفسی اجتناب کنند. این افراد باید در مناطق با خطر بالای عفونت همچون بیمارستانها کمتر تردد کرده یا حفاظت لازم برای پیشگیری را انجام بدهند.
ـ اگر بیمار به دنبال مصرف خوراکی دارو دچار علائم گوارشی میشود باید دارو را با غذا یا میان وعده صرف کند.
ـ بیماران باید بدانند که عفونت در آنها میتواند بدون تب، علائم موضعی، تورم یا قرمزی همراه بوده، بنابراین باید بروز هر علامتی را جدی بگیرند و منتظر بروز تمامی نشانههای عفونت نباشند.
ـ بیماران دیابتی به دلیل مصرف این داروها درمعرض عدم کنترل قند خون بوده و لازم است مرتب قند خونشان بررسی شده و با پزشک خود مشورت کنند.
دکتر بهروز هاشمی
متخصص طب اورژانس
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست