پنجشنبه, ۱۸ بهمن, ۱۴۰۳ / 6 February, 2025
تیرامیسو دسر ایتالیایی
![تیرامیسو دسر ایتالیایی](/web/imgs/16/160/81hja1.jpeg)
تیرامیسو، دسری ایتالیایی است که چند سالی است در ایران طرفدارانی پیدا کرده است؛ حتی یکی از کارخانههای بزرگ بستنیسازی کشور نوع آماده و بستهبندیشده آن را تولید و روانه بازار کرده است. برای آشنایی بیشتر با دستور تهیه تیرامیسوی کلاسیک با ما همراه شوید.
● مقدار کالری
مواد این دسر در مجموع ۱۳۵۰ کیلوکالری انرژی دارند و در صورت تقسیم آن میان ۴ نفر، به هر نفر ۳۳۵ کیلوکالری انرژی خواهدرسید. این دسر کالری فراوانی دارد بنابراین باید آن را محدود مصرف کنید تا دچار اضافهوزن و چاقی نشوید.
● همراه غذا
تیرامیسو دسری لایهلایه است و خوردن تکهای از آن طعم منحصر به فردی در دهان ایجاد میکند بنابراین همراه آن ماده غذایی خاصی توصیه نمیشود تا طعم خود دسر قابل حس باشد. برای تزیین قسمت فوقانی این دسر، اغلب کاکائوی رنده شده، پودر کاکائو و حتی قهوه مناسب است.
● طـرز تـهـیـه
زرده و سفیده را از هم جدا کنید و هر یک را در ظرفهای جداگانه بریزید. شکر به زرده اضافه و با همزنبرقی مخلوط کنید. البته ظرفی که این مخلوط در آن در حال آماده شدن است را در ظرفی که آب در آن در حال جوشیدن است، بگذارید و محتویات ظرف را ۱۰دقیقه با هم مخلوط کنید. از سوی دیگر، یک قاشق غذاخوری باقیمانده از شکر را به سفیده تخممرغ اضافه و با همزن آن را آنقدر هم بزنید تا کاملا حالت پفکی به خود بگیرد و با وارونه کردن ظرف بیرون نریزد. ماسکارپونه را به سفیده اضافه کنید و هم بزنید. سپس زرده را بیفزایید و مواد را با قاشق پلاستیکی بسیار نرم مخلوط کنید به طوری که پف سفیده از بین نرود. با این کار کرم تیرامیسو آماده شده است. بهتر است قبل از تهیه کرم این دسر، قهوه را دم کنید و بگذارید کمی خنک شود. حالا لیوانهای کوتاه و دهانگشادی را بردارید و کف آنها کمی کرم تیرامیسو بریزید، سپس برای چند لحظه بیسکویتها را در قهوه قرار دهید و بردارید و روی کرم قرار دهید. روی بیسکویتها را با کرم بپوشانید و آنقدر این کار را تکرار کنید تا لیوانها از نیمهشان پرتر شوند. در انتها روی مواد پودر کاکائو بپاشید و دسرها را ۴۰ دقیقه در یخچال قرار دهید تا برای سرو آماده شوند.
● مـواد لازم (برای ۴ نفر)
بیسکویت مخصوص تیرامیسو/۲۰۰گرم/۵۲۰کیلوکالری
تخممرغ/۳عدد/۳۰۰کیلوکالری
پنیر ماسکارپونه/۲۵۰گرم/۴۰۰کیلوکالری
شکر/۴قاشق غذاخوری/۱۳۰کیلوکالری
قهوه تلخ/۴فنجان/۰کیلوکالری
پودرکاکائو/به میزان دلخواه/۰کیلوکالری
● پیشنهاد سرآشپز
سامان گلریز
مدرس آشپزی
۷ راز تیرامیسو
تیرامیسو یکی از دسرهای معروف ایتالیاییهاست. این دسر به همان اندازه در ایتالیا معروف است که قطاب یزدی در ایران. معنای لغتی تیرامیسو «بینداز بالا» است. این دسر در میلان به قدری خوشطعم تهیه میشود که دوست دارید آن را با ظرف میل کنید اما برای تهیه تیرامیسو، باید نکتههایی رعایت شود که به هرچه خوشمزهتر شدن آن کمک میکند:
۱. پنیری که در تهیه این دسر به کار میرود، باید از نوع خامهای و بدون نمک باشد. در میان انواع پنیرها، بهترین انتخاب، پنیر ماسکارپونه است و استفاده از پنیرهای خامهای معمولی که طعم شوری دارد، طعم تیرامیسو را خراب خواهد کرد.
۲. نباید هر بیسکویتی را برای تهیه تیرامیسو استفاده کرد. برخی از بیسکویتهای طعمدار استفاده میکنند در حالی که این دسر بیسکویت خاص خود را دارد که به نام «لیدی فینگر» معروف است؛ بیسکویتی شکری و با بافت اسفنجی. اگر این بیسکویت در دسترس نبود، میتوان از کیکاسفنجی ساده نیز استفاده کرد.
۳. بهترین قهوه برای تهیه این دسر، قهوه اسپرسو است که باید کاملا تلخ و سیاه باشد. هرگز نباید از قهوه شکردار، شیردار یا نسکافهای برای تهیه تیرامیسو استفاده کرد.
۴. غوطهور کردن بیسکویتها در قهوه به مدت طولانی اشتباه است. باید بیسکویت را به اندازه شمارش اعداد از یک تا ۵ در قهوه قرار داد و فورا خارج کرد.
۵. برای آنکه بوی زحم تخممرغ گرفته شود، باید زرده و سفیده حتما جداگانه زده شوند و ابتدا پنیر با زرده مخلوط و سپس زرده به سفیده زده شده افزوده شود. در این صورت کرمی نرم، سبک و پفدار به دست میآید که بویی نمیدهد. ریختن کمی وانیل در این مخلوط طعم بهتری به آن میدهد.
۶. ظرف مناسب سرو این دسر، ظرف شیشهای است تا لایههای دسر در آن دیده شود. قابل مشاهده بودن طبقات دسر، لذت خوردن آن را چند برابر میکند.
۷. خوردن تیرامیسو آدابی دارد؛ باید قاشق را در عمقیترین قسمت فرو برد و سپس تکهای از آن را کند و بالا آورد. در این صورت، وقتی قاشقی از آن را در دهان میگذارید، بهترین طعم را حس خواهید کرد. اگر ابتدا لایههای فوقانی را میل کنید و بعد لایههای زیرین خورده شوند، چندان درست نیست و نشان از این دارد که با آداب خوردن این دسر آشنایی ندارید و تیرامیسوخور واقعی نیستید.
● اگر لاغر هستید
این دسر به دلیل کالری بالایی که دارد، از انتخابهای مناسب برای میانوعده شماست. میتوانید آن را بعدازظهر یا به عنوان عصرانه میل کنید. برای افزایش میزان کالری آن نیز میتوانید از کمی خامه، شکلات رندهشده و حتی کمی پودرنارگیل استفاده کنید. البته افزودن هر یک از این مواد غذایی پرکالری، دستور تهیه آن را از نوع اصلیاش متمایز خواهد کرد.
● اگر چربی خون دارید
بهتر است از خوردن این دسر صرفنظر کنید زیرا در آن از پنیر خامهای و تخممرغ استفاده میشود که هر ۲ از منابع کلسترول با منشاء حیوانی هستند. در ضمن بهتر است مقدار شکر افزوده شده به این دسر را به حداقل برسانید.
● اگر سوءهاضمه دارید
از آنجا که تیرامیسو چرب است و دیرهضم نیز محسوب میشود و شما به دلیل مشکل گوارشیتان باید خوراکیهای سبک میل کنید، بهتر است از خوردن آن صرفنظر کنید.
ساقی اخوان
![](/imgs/no-img-200.png)
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست