چهارشنبه, ۳ بهمن, ۱۴۰۳ / 22 January, 2025
مجله ویستا

گریه نوزاد راهی برای ارتباط با مادر


گریه نوزاد راهی برای ارتباط با مادر

گریه نوزاد راه ارتباط او با شماست. به جز گرسنگی علل مختلف آن را بررسی کنید.
گاهی گریه بیش از حد نوزاد نیز می تواند شما را دچار اشتباه کند و چنین تصور کنید که نوزاد شما به علت گرسنگی …

گریه نوزاد راه ارتباط او با شماست. به جز گرسنگی علل مختلف آن را بررسی کنید.

گاهی گریه بیش از حد نوزاد نیز می تواند شما را دچار اشتباه کند و چنین تصور کنید که نوزاد شما به علت گرسنگی مرتب گریه می کند. آیا می دانید که راه صحبت کردن نوزاد و ارتباط با اطرافیانش از طریق گریه کردن است. علل بی شماری به جز گرسنگی وجود دارد که می تواند موجب گریه نوزاد شود مثلا گیر کردن یک تار مو به انگشت پا یا سایش و سوزش ناشی از اتیکت لباس و... پس در صورتی که نوزاد شما گریه می کند علاوه بر گرسنگی به نکات زیر نیز توجه کنید:

- راحت نبودن: کثیف بودن، گرم بودن، سرد بودن

- خستگی: ملاقات بیش ا ز اندازه بستگان

- بیماری یا درد: الگوی گریه شیرخوار تغییر می کند

- گرسنگی: به اندازه کافی شیر دریافت نمی کند، جهش رشد

- غذای مادر: (هر نوع ماده غذائی گاهی اوقات شیرگاو

- داروهایی که مادر مصرف می کند: کافئین، سیگار، داروهای دیگر

- تولید بیش از اندازه شیر کودکان می توانند به پروتئین بعضی از غذاهای رژیم مادر آلرژی پیدا کنند. شیرگاو، سویا، تخم مرغ و بادام زمینی می توانند، علت این مشکل باشند. کودکان ممکن است حتی بعد از یک یا دو بار تغذیه مصنوعی نسبت به پروتئین شیرگاو آلرژی پیدا کنند. اجتناب از غذاهای خاص به مادران توصیه نمی شود، مگر اینکه واقعا با مصرف غذای خاصی متوجه مشکلی بشوند. کافئین موجود در قهوه، چای و کولاها می توانند به داخل شیر ترشح شوند و کودک را بیقرار سازند. اگر مادری سیگار بکشد و یا دارو مصرف کند کودک او نسبت به سایر کودکان بیشتر گریه می کند. اگر یک نفر از افراد خانواده هم سیگاری باشد، می تواند روی کودک اثر بگذارد. گاهی شیرخوار در ساعات مشخصی از روز گریه می کند.

اغلب بعدازظهرها (غروب) شیرخوار درد شکم دارد و پاهایش را جمع می کند و به نظر می رسد تمایل به مکیدن دارد ولی آرام کردن او مشکل است. شیرخوارانی که به این صورت گریه می کنند، ممکن است شکم بزرگ و نفاخ داشته باشند، که دلیل آن روشن نیست. این شکل درد (قولنج) نامیده می شود. شیرخواران قولنجی معمولا خوب رشد می کنند و گریه هایشان بعد از ۳ماهگی کم می شود. شیرخوار نیاز واقعی به آسایش دارد. گرچه بیمار نیست ولی ممکن است که واقعا درد داشته باشد. گریه شیرخوار در ۴-۳ ماهگی کمتر خواهد شد. در حال حاضر برای قولنج دارو توصیه نمی شود، زیرا ممکن است مضر باشد. نیاز به شیر کمکی نیست، زیرا نه تنها به رفع مشکل کمک نمی کند، بلکه تغذیه مصنوعی باعث ایجاد قولنج هم می شود و احتمال تحمل نکردن یا آلرژی به شیر گاو وجود دارد و وضع را بدتر می کند. برای راحتی شیرخوار می توان پستان را به او ارائه کرد. مکیدن پستان بی خطر است، ولی مکیدن سرشیشه و گول زنک خطرناک است.

دکتر نسرین براهنی