چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
درختی عجیب به نام درخت حشره کش!!
درخت "شب خسب" و یا "ابریشم" نام نوعی درخت است که بیشتر در ایران به عنوان درخت زینتی استفاده می شود. این درخت در سطح آسیا پراکنده است و در واقع این به خاطر شرایط آب وهوایی است که گیاه را وادار می سازد تا برخی مناطق را برای رشد بهتر انتخاب کند.این گیاه دارای ظاهری بسیار زیباست وخواص درمانی آن هنوز در حال بررسی است. پراکندگی بیش از اندازه این گیاه را می توان در پاره ای از جنگلهای خزری در شمال ایران مشاهده کرد...
رنگ پوست تنه درخت سبز نقره فام است وبرگهای آن باریک وبلند کشیده و اندازه آن ۲۵-۲۰ سانتی متر است وبرگچه های آن دو سانتی متر است. رنگ گلهای آن به رنگ سفید و صورتی است. گلها به صورت خوشه ای است فصل گل ریزان شب خسب از اواسط بهار آغاز و تا تابستان هم ادامه دارد.
معرفی:
درخت شب خسب توسط یک نجیب زاده ایتالیایی در قرن ۱۸ میلادی به مردم اروپا معرفی شد . مردم ایران این درخت را با نام درخت ابریشم می شناسند. در برخی مناطق آسیای شرقی به این درخت میموسا گفته می شود. این درخت هنگام شب و هنگامی که هوا بارانی و مرطوب است حالت افتادگی دارد.
این درخت یک درخت کوتاه و خزان پذیر است که ارتفاع و بلندی آن بین ۱۲-۵ متر است. تاج پوشش این گیاه پهن است. این گیاه کند رشد می کند و قطر سایه آن ۱۴-۷ متر است.
رنگ پوست تنه درخت سبز نقره فام است و برگهای آن باریک وبلند کشیده و اندازه آن ۲۵-۲۰ سانتی متر است و برگچه های آن دو سانتی متر است. رنگ گلهای آن به رنگ سفید و صورتی است. گلها به صورت خوشه ای است فصل گل ریزان "شب خسب" از اواسط بهار آغاز و تا تابستان هم ادامه دارد.
میوه های این درخت مثل باقالا هستند با این تفاوت که به رنگ قهوه ای هستند و غلاف آنها از غلاف باقالا سخت تر است . این میوه در حدود ۲۰-۱۰ سانتی متر طول و در حدود ۵/۲-۲ سانتی متر عرض دارد.این گیاه گیاهی مقاوم است و حتی می تواند سرمای زیر ۲۵ درجه را تحمل کند.
پراکندگی این گیاه:
این گیاه مکان های آفتابگیر را ترجیح می دهد .در طبیعت در دشتهای خشک ودره های شنی و ارتفاعات پراکنده است . در مناطق معتدل گرم آسیا و در کشورهای حاشیه ی خلیج فارس دیده می شود . اما به گفته ی کار شناسان برای کنار جاده ها مناسب تر است.
پرورش و نگه داری شب خسب:
ـ بذر درخت شب خسب قبل ازکاشت باید ۳۰ دقیقه در اسید سولفوریک رقیق بماند . بعد آن را شستشو کرده و ۲۴ ساعت درون آب جوشیده شده قرارگیرد. شب خسب را نباید در زمستان هرس کرد و بهتربن فصل هرس آن بهار و تا سه هفته بعد از ظهور برگهاست.
ـ این گیاه در برابر آلودگی های صوتی و صنعتی مقاوم است. با وجود اینکه این گیاه زینتی و سایه گستر است اما باجذب بسیاری از حشرات به سمت خود مثل زنبور عسل باعث کاهش مصرف بسیاری از حشره کش ها می شود.این گیاه دارای خواص درمانی فراوانی است که از آن جمله می توان گفت که پوست تنه آن برای درمان زخم و کوفتگی مناسب است . و دانه های میوه آن برای خوراک دام استفاده می شود.
ـ برای نگه داری شب خسب نورخورشید نیاز است. خاک باید زهکشی شده باشد که این زهکشی هر چند هفته یکبار انجام می شود. این گیاه به میزان رطوبت خیلی حساس است و رطوبت کافی آن بایددر تابستان تامین شود.
ـ تکثیر درخت شب خسب باید با بذزو پرورش نهال اصلاح شده صورت گیرد. روش تکثیر این گیاه با قلمه از لحاظ اقتصادی به صرفه نیست.
خواص شب خسب:
این گیاه در برابر آلودگی های صوتی و صنعتی مقاوم است. با وجود اینکه این گیاه زینتی و سایه گستر است اما باجذب بسیاری از حشرات به سمت خود مثل زنبور عسل باعث کاهش مصرف بسیاری از حشره کش ها می شود. این گیاه دارای خواص درمانی فراوانی است که از آن جمله می توان گفت که پوست تنه آن برای درمان زخم و کوفتگی مناسب است. و دانه های میوه آن برای خوراک دام استفاده می شود.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست