چهارشنبه, ۱۲ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 1 May, 2024
مجله ویستا

شریفی بازی بدون تماشاگر نداریم


شریفی بازی بدون تماشاگر نداریم

«آرامش پس از طوفان» شاید بهترین عبارتی که بتوان با استفاده از آن اوضاع و احوال جدید کمیته انضباطی را توصیف کرد, همین اصطلاح باشد

«آرامش پس از طوفان» !! شاید بهترین عبارتی که بتوان با استفاده از آن اوضاع و احوال جدید کمیته انضباطی را توصیف کرد، همین اصطلاح باشد. دوران گذار از روزگار جنجالی عبدالرحمن شاه حسینی، به مردی آرام که قصد دارد با استراتژی خود فصلی جدید را در این مجموعه رقم بزند. اگر چه دکتر مجتبی شریفی، چهره خبرساز رئیس قبلی را ندارد، اما عزم خود را برای سامان بخشیدن به آشفته بازار فوتبال ایران جزم کرده است. گفتگوی مردی را بخوانید که می بیند، اما فعلاً دیده نمی شود!

▪ آقای دکتر! کمرنگ هستید؟! انتظار داریم رئیس کمیته انضباطی را در بورس اخبار ببینیم، اما هنوز خبری از شما نشده؟

ـ باور کنید من به دنبال این مسایل نیستم. ما به دنبال آن هستیم که کمیته انضباطی در آرامش کامل به کار خود ادامه بدهد. هدف اصلی ما سامان گرفتن اوضاع فوتبال است و در این راستا ایده های زیادی در ذهن داریم.

▪ البته سکوت خوب است، اما نه این حد!

ـ برای من انجام دادن کارم اولویت دارد. شاید باور نکنید، اما دوستان زیادی به کمیته انضباطی می آیند و بعد از انجام کارشان با آقای روغنی روبوسی می کنند و خطاب به ایشان می گویند، خداحافظ آقای شریفی! یعنی اصلاً مرا به جا نمی آورند، اما از دید من مانعی ندارد. مهم این است که ما بتوانیم کارها را روی روال بیندازیم.

▪ از قول شما نقل کرده بودند که اگر بازیکنان لیگ مصاحبه های جنجالی خود را تکذیب نکنند، با محرومیت مواجه خواهند شد. شما فکر نمی کنید این استراتژی به ترویج دورغ و تکذیب منجر شود؟

ـ به هیچ وجه رویکرد ما این نیست. مسأله این است که برخی از مواقع مطبوعات شیطنت می کنند و از جانب بازیکنان حرفهای آنچنانی به چاپ می رسانند. مورد اخیر برای هادی شکوری رخ داده است. از طرف این بازیکن گفته بودند کمیته انضباطی مرا دعوت کرده تا ابراز وجود کند. خب این حرف بدی است. وقتی با خود شکوری رو به رو کردیم، به جان مادرش قسم خورد که چنین حرفی نزده است. ما هم برای اینکه در حق کسی اجحاف نشود، از بازیکنان خواستیم گفتگوهای دروغین را انکار کنند تا به ناحق مورد مجازات قرار نگیرند.

▪ اما شما فکر نمی کنید این رویه باعث ظلم در حق روزنامه ها می شود؟ یعنی بازیکن اینجا می نشیند و یک حرفی می زند، اما تا کار بیخ پیدا کرد آن را تکذیب می کند.

ـ نمی خواهیم این طور باشد. دیدگاه ما بر اساس تعامل بین طرفین است و دوست داریم اصل را بر صداقت بگذاریم. با این همه به مطبوعات توصیه می کنم برای جلوگیری از این اتفاق، از حرفهای بازیکنان سند تهیه کنند تا جای حاشا نداشته باشد.

▪ یک موضوع خیلی مهم که این روزها مطرح شده، مربوط به منشور اخلاقی است. می خواستیم نظر شما را به عنوان اصلی ترین متولی انضباطی فوتبال ایران بدانیم.

ـ ببینید، یک نکته خیلی مهم در مورد منشور این است که باید مفاد آن در آیین نامه جدید کمیته انضباطی گنجانده شود. ما در حال حاضر قوانین همسو با محتویات منشور را نداریم، اما در آیین نامه جدید می کوشیم تا برخی از این اصول را با جرح و تعدیل داخل کنیم و بتوانیم با خاطیان برخورد کنیم.

▪ پس فعلاً این منشور اجرایی نیست؟

ـ بله، چون در حال حاضر آیین نامه قدیمی مورد استناد ماست، از طرف کمیته انضباطی هیچ مجازاتی برای متخلفان از منشور اخلاقی در نظر گرفته نمی شود، اما اگر سازمان لیگ خودش بخواهد کارت بازی صادر نکند، آن یک بحث دیگر است.

▪ آقای شریفی!، یکی از مهمترین آفتهای اخیر آرای کمیته انضباطی، دور ماندن مردم از ورزشگاههاست. آیا شما هم باشگاهها را به هر جرمی به بازی بدون تماشاگر محکوم خواهید کرد؟

ـ اصلاً چنین راهکاری مد نظر ما نیست. من شخصاً به هیچ وجه چنین مجازاتی را قبول ندارم. از نقطه نظر آیات قرآنی هم سزاوار نیست عده ای مرتکب جرمی خاص شوند، اما سزای آن همه را در بر بگیرد. به همین ترتیب نمی توانیم چند ده هزار تماشاگر را به خاطر جرم عده ای خاص مجازات کنیم.

▪ پس استراتژی شما برای مقابله با اوباشگران چیست؟

ـ ما قصد داریم فشار را به گردانندگان باشگاه منتقل کنیم. این، مدیران باشگاهها هستند که باید جواب پس بدهند. اگر نتوانند این قبیل ناهنجاریها را جمع کنند، کارشان را از دست خواهند داد. به طور مثال ما اخیراً از مدیرعامل ملوان دعوت کردیم تا در مورد فحاشی تماشاگران پاسخگو باشد. او هم ابراز کرد حدود ۵۰ تا ۶۰ نفر را شناسایی کرده ایم که با کمک عوامل انضباطی و پلیس از حضورشان در استادیوم خودداری خواهیم کرد. با این همه، تذکر کتبی و درج در پرونده شامل این مدیر شد تا هر چه سریعتر اوضاع ورزشگاه را سروسامان بدهد.

▪ شنیده ایم تدابیر دیگری هم مد نظرتان هست.

ـ بله، به زودی برای هر مسابقه یک ناظر انضباطی هم اعزام خواهیم کرد. این ناظران، از اعضای کمیته انضباطی هیأتهای استانی انتخاب خواهند شد. آنها حقوقدان هستند و حضورشان کمک خواهد کرد تا هم بر اوضاع ورزشگاهها اشراف بیشتری پیدا کنیم و هم ناظران فدراسیون با دقت بیشتری به کارشان ادامه بدهند. ضمن اینکه تدابیری همچون صدور کارت شناسایی برای هواداران و نیز هوشمند کردن سیستم پذیرایی از آنها هم مد نظر هستند. با این همه، سر فصلهای تشویق تیمهای منضبط را هم مد نظر قرار داده ایم.

▪ در مورد پرونده مولایی چه نظری دارید؟

ـ متأسفم که در مورد محرومیت او کاری از دست ما ساخته نیست. او جوان محجوبی است که طی این مدت اخیر با کمیته انضباطی ارتباط برقرار کرده است. با این حال کاری از دست ما ساخته نیست. در شرایط فعلی تصمیم گیری راجع به دوپینگ بر عهده شورای دوپینگ است که کمیته انضباطی آنجا فقط یک نماینده دارد. به امید خدا به زودی و بعد از تصویب آیین نامه جدید، پرونده های دوپینگ هم زیر نظر کمیته انضباطی خواهند آمد.

▪ انگار با تصویب آیین نامه جدید، قرار است اتفاقهای زیادی بیفتد؟

ـ همین طور است. حتی امکان به تعلیق درآوردن یا عفو مجازاتها هم به کمیته انضباطی واگذار خواهد شد. در آن صورت هم ما می توانیم در پرونده مولایی وارد شویم و در رأی صادره دخل و تصرف داشته باشیم.

▪ این آیین نامه جدید برای اجرایی شدن چه مراحلی را باید سپری کند؟

ـ پس از تکمیل شدن، ابتدا هیأت رئیسه فدراسیون باید موافقت کند و بعد به تصویب مجمع فدراسیون برسد.

▪ تخمین می زنید این پروسه تا کی به پایان برسد؟

ـ قصد ندارم زمان خاصی را تعیین کنم، چون بدقول می شویم، اما ان شاءا... تا یک ماه دیگر کار تکمیل آن از طرف ما تمام می شود و برای اخذ موافقت ارسال خواهد شد.

رسول بهروش



همچنین مشاهده کنید