جمعه, ۱۲ بهمن, ۱۴۰۳ / 31 January, 2025
مجله ویستا

بادمجان گرم و خشک است!


بادمجان گرم و خشک است!

بادمجان در طب سنتی طبیعتی گرم و خشک دارد. تقویت‌کننده معده است و موجب تسکین سردرد گرم می‌شود.
حتما می‌پرسید سردرد گرم دیگر چه صیغه‌ای است؟! در پاسخ به این پرسش باید گفت در طب سنتی …

بادمجان در طب سنتی طبیعتی گرم و خشک دارد. تقویت‌کننده معده است و موجب تسکین سردرد گرم می‌شود.

حتما می‌پرسید سردرد گرم دیگر چه صیغه‌ای است؟! در پاسخ به این پرسش باید گفت در طب سنتی سردرد گرم، سردردی است که در اثر تابش آفتاب، حمام گرفتن، صداهای ناهنجار، بوییدن مواد با طبیعت گرم، مصرف غذاهای تند و پرادویه، مصرف غذاها و داروهای زیان‌آور برای مغز ایجاد می‌شود. از مضرات این سبزی نیز می‌توان به تشدید بواسیر یا همورویید اشاره کرد بنابراین افرادی که این مشکل را دارند باید در خوردن بادمجان متعادل باشند. جالب اینکه پوسته سبز سر بادمجان داروی همورویید است و بهتر است فقط قسمت چوبی سر بادمجان جدا شده و پوسته سبز آن همراه با خود بادمجان پخته و خورده شود. از سوی دیگر، بسیاری از افراد نیز نسبت به بادمجان حساسیت و آلرژی دارند. علت این امر، وجود یک ماده سمی به نام سولانین است که سبب ایجاد جوش و کهیر در بعضی از مصرف‌کنندگان آن می‌شود. با این حال، پختن و خوردن بادمجان با موادی مانند روغن، گوشت و سرکه یا خوردن آن با انار ترش و گلپر مضرات آن را کمتر می کند.

یکی از پرسش‌هایی که بسیاری از افراد در مورد بادمجان می‌پرسند، این است که چرا بادمجان هنگام سرخ‌شدن، روغن زیادی به خود می‌کشد؟ علت این امر، بیشتر به بافت بادمجان مربوط می‌شود که خاصیت اسفنجی دارد و روغن را به خود می‌کشد. مهم این است که پس از سرخ کردن می‌توان روغن آن را با قرار دادن در یک دستمال تمیز گرفت. جالب اینکه خوردن بادمجان با روغن عوارض آن را کمتر می‌کند و شاید روغن کشیدن بادمجان جزو خواص خوب آن محسوب ‌شود اما چون ما به‌واسطه رژیم‌های غذایی متفاوتی که داریم کالری زیادی دریافت می‌کنیم این افزایش روغن برایمان مضر باشد.

دکتر عصمت ناصری

متخصص تغذیه و رژیم درمانی و عضو هیات علمی انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای