یکشنبه, ۲۳ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 12 May, 2024
مجله ویستا

راهکارهای تشویقی برای ترویج فرهنگ قرآن در جامعه


راهکارهای تشویقی برای ترویج فرهنگ قرآن در جامعه

با وجودی که کشور ایران اسلامی در زمینه قرائت قرآن در میان کشورهای اسلامی جایگاه برجسته ای را داراست اما در زمینه حفظ قرآن از جایگاهی که مناسب شأن آن باشد برخوردار نیست. اگر …

با وجودی که کشور ایران اسلامی در زمینه قرائت قرآن در میان کشورهای اسلامی جایگاه برجسته ای را داراست اما در زمینه حفظ قرآن از جایگاهی که مناسب شأن آن باشد برخوردار نیست. اگر چه مقام معظم رهبری چند سال قبل بر تربیت دو میلیون حافظ قرآن در کشور تأکید داشتند اما متاسفانه سیاستهای تشویقی قطره چکانی مانع از تحقق این خواسته مقام عظمای ولایت گردید. جای بسی تعجب است که مسئولین محترم برای برخی ورزش های قهرمانی مانند فوتبال که معلوم نیست تا حال از قبل آن، چه تاجی بر سر ما نهاده شده است (و بعضاً حتی با ناکامی تمام و هدر رفت کامل هزینه ها روبرو شده است) چه هزینه های سرسام آوری که نمی کنند اما نوبت به حفظ و ترویج فرهنگ قرآن که می رسد آن ها را بخل و خست فرا می گیرد و هزینه کردن در این راه را خسران و زیان می پندارند:

ـ براستی چرا حاضریم برای عقب نماندن از قافله فوتبال در دنیا میلیاردها تومان هزینه کنیم، ساعت ها از وقت رسانه ملی را صرف پخش و تحلیل و تفسیر آن نماییم، بازیکنان آن را آنچنان بر طارم اعلا بنشانیم که جای الگوهای دینی را بگیرند و بعد فریاد بر آوریم که چرا نسل جوان ما از ارزش های دینی فاصله گرفته است، اما حاضر نیستیم برای عقب نماندن از قافله ترویج فرهنگ قرآن، یک صدم ثروت های افسانه ای ریخته شده در زمین فوتبال را هزینه کنیم.

واضح است که اگر بخواهیم یک خیزش عمومی در جامعه به سمت گرایش به فرهنگ قرآن ایجاد شود به عنوان یکی از راهکارها چاره ای جز تقویت سیاست های تشویقی نیست. با قاطعیت تمام می توان گفت اگر یک دهم بودجه ای را که در طول این سی سال انقلاب، برای ورزشی مانند فوتبال هزینه کردیم، برای ترویج فرهنگ قرآن هزینه می کردیم وضعیت فرهنگی جامعه ما به مراتب بهتر از وضع کنونی بود. (البته منظور نفی فوتبال و ورزش های قهرمانی نیست). به هر حال بنده نکاتی را به عنوان اهرم های مشوق برای ترویج فرهنگ قرآن در جامعه پیشنهاد می کنم که امیدوارم مورد توجه و عنایت مسئولین امر واقع شود.

امتیازات تشویقی پیشنهادی برای اساتید، قاریان و حافظان قرآن:

۱) معافیت کامل از خدمت نظام وظیفه عمومی.

۲) برخورداری از امتیازات نخبگان.

۳) برخورداری از حقوق و مزایای یک مدرک بالاتر برای کارمندان دولت

۴) اولویت داشتن برای استخدام در سازمانها و ادارات دولتی

۵) برخورداری از امتیاز ویژه در آزمون سراسری دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی (حداقل در رابطه با رشته های مرتبط).

۶) برگزاری المپیاد ملی حفظ مفاهیم، قرائت و... قرآن کریم

۷) اجرای بدون قید و شرط قانون اعطای مدرک کارشناسی و کارشناسی ارشد به حافظان، قاریان، اساتید و... قرآن کریم.

۸-...

علی تفریحی