سه شنبه, ۱۱ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 30 April, 2024
مجله ویستا

ترشی بادمجان شکم‌پر


ترشی بادمجان شکم‌پر

● مواد لازم
▪ سیر کوبیده شده: یک فنجان
▪ سبزی ترشی: یک و نیم کیلو
▪ ادویه : یک قاشق سوپخوری
▪ نمک: یک قاشق سوپخوری
▪ بادمجان قلمی کوچک: ۳ کیلو
▪ سرکه: به اندازه لازم
● طرز تهیه
سبزی …

مواد لازم

سیر کوبیده شده:

یک فنجان

سبزی ترشی:

یک و نیم کیلو

ادویه :

یک قاشق سوپخوری

نمک:

یک قاشق سوپخوری

بادمجان قلمی کوچک:

۳ کیلو

سرکه:

به اندازه لازم

طرز تهیه

سبزی ترشی شامل جعفری، نعناع، ترخون و در صورت امکان کمی سبزی‌های معطر محلی را پس از پاک کردن و شستن روی یک پارچه تمیز پهن کرده و می‌گذاریم یک شبانه‌روز بماند تا آب آنها کاملاً گرفته شود. سپس آنها را خرد می‌کنیم.

برای تهیه این ترشی از بادمجان‌های کوچک استفاده می‌کنیم. اگر بادمجان‌ها خیلی ریز و کوچک باشد، کلاهک سبز آن را بر نمی‌داریم و به همین ترتیب آنها را در حالی که یک برش۳ سانتی‌متری در وسط بادمجان‌ها ایجاد کرده‌ایم، در سرکه می‌جوشانیم. به طوری که برای هر یک کیلو، یک لیوان سرکه لازم است. ظرف را روی حرارت ملایم قرار می‌دهیم تا بادمجان‌ها کمی بپزد، ولی له نشود.

سبزی ترشی خرد شده را درظرف تقریباً بزرگی می‌ریزیم و سیر، نمک و ادویه را به آن اضافه می‌کنیم. بعد ازمخلوط کردن آنها، شکم بادمجان‌ها را از این مخلوط پرمی‌کنیم و در ظروف مخصوص ترشی می‌ریزیم. سپس روی مواد سرکه می‌ریزیم تا سرکه روی بادمجان‌ها را بگیرد. در آنها را محکم می‌بندیم و در جای خنک نگه می‌داریم.

نکات تغذیه‌ای

خوردن ترشی به همراه غذا باعث افزایش اشتها می‌شود. همچنین به علت دارا بودن سرکه باعث هضم بهتر غذا و چربی‌ها می‌شود. اگر در صورت خوردن یک غذای چرب احساس سنگینی کردید، با خوردن مقداری ترشی یا آبلیمو یا آبغوره که همگی خاصیت اسیدی دارند، حالتان بهبود خواهد یافت.

نکنه

در مصرف ترشی نباید زیاده‌روی کرد. همان‌طور که اشاره شد ترشی خاصیت اسیدی دارد، بنابراین افرادی که دچار ناراحتی معده هستند نباید آن را مصرف کنند.

این ترشی به علت دارا بودن بادمجان، برای افرادی که به آن حساسیت دارند مناسب نیست.

http://noorportal.net



همچنین مشاهده کنید