جمعه, ۵ بهمن, ۱۴۰۳ / 24 January, 2025
مجله ویستا

انقلاب اسلامی ادامه نهضت حسینی


انقلاب اسلامی ادامه نهضت حسینی

انقلاب اسلامی, امام خمینی ره , مردم ایران, یاران و حامیان امام نگاه به انقلاب اسلامی نگاه کوچک و یک حادثه یا اتفاق معمول و قابل گذشت نیست و دستخوش یکسری اتفاقات و برنامه های کوتاه مدت و با اهداف کلی و غیر مهندسی نیست

انقلاب اسلامی، امام خمینی(ره)، مردم ایران، یاران و حامیان امام نگاه به انقلاب اسلامی نگاه کوچک و یک حادثه یا اتفاق معمول و قابل گذشت نیست و دستخوش یکسری اتفاقات و برنامه‌های کوتاه مدت و با اهداف کلی و غیر مهندسی نیست. بلکه باید به انقلاب و تاریخ انقلاب و حوادث آن به چشم یک حماسه ملی مذهبی و تاریخی یا معنوی بسیار روشن و شفاف و آینده‌نگری شخص امام و یارانش و همدلی آحاد جامعه دینی ایرانی نگاه کرد. عده‌ای هرچند قلیل فکر می‌کنند انقلاب آمد تا شاه برود و صرفا یک حکومت دینی تشکیل شود و کاری هم به سیاست، اقتصاد و ... نداشته باشد. خیر بلکه امام امت با همدلی مردم مومن جهت تشکیل یک حکومت مذهبی برگرفته از آزادی نظرات مردم در چارچوب قانون و مدنیت و حفظ تمام شئونات سیاسی، اجتماعی، اقتصادی مردم برنامه‌ریزی کرده بود.

همانگونه که در تاریخ واقعه عظیم عاشورا ابی‌عبدالله هدف از قیام را امر به معروف و نهی از منکر، اقامه نماز و تشکیل یک حکومت سیاسی دین بر پایه ارزش‌های اسلامی پی‌ریزی کرده بودند که شخص بزرگوار ایشان در ظهر عاشورا از قوم فرومایه تقاضای وقت جهت اقامه نماز می‌فرمایند و عزیزی در مقابل امام تیرها را به جان می‌خرد تا امام حسین نماز را به پا دارند. پس با کمی مطالعه واقعه کربلا در می‌یابیم که اهداف ابی‌عبدالله فقط تشکیل حکومت دینی صرف نبوده، بلکه حکومیت دینی که سیاست، دیانت، اقتصاد تمام شئونات و لوازم و درخواست‌های مردم را چه دنیوی و چه اخروی پاسخ می‌دهد. نهضت امام خمینی و مردم ایران هم دنبال همان سلسله پاک عاشورا و نینواست، زیرا که با نگاه عمیق و برگشت به صفحات تاریخ بالاخص تاریخ انقلاب اسلامی در می‌یابیم که اهداف برپایی حکومت دینی آن هم به رهبری امام خمینی(ره) صرفا تشکیل یک حکومت دینی خشک و بی‌روح نبوده که فقط مردم را دعوت به عبادت و بندگی خدا نماید و از اقتصاد و سیاست و ... غافل بماند، بلکه به جرات در سخنرانی‌ها، نوشته‌ها و ... امام خمینی ملاحظه می‌کنیم که شخص ایشان تاکید فراوان داشتند که سیاست و دیانت توامان هستند و همیشه آن امام فرزانه به معیشت مردم و نیازمندی‌های ایشان توجه خاص و به مسئولین تاکید می‌فرمودند که خود را خادم ملت و در مقابل آنها مسئول بدانید.

پس در واقع انقلاب اسلامی با رهبری امام خمینی آمد تا به ما و تمام جهانیان بفهماند که می‌شود با تشکیل یک حکومت سیاسی، اجتماعی، دینی بر پایه اتحاد و همدلی مردم، تمام توقعات بشری در سایه دین محقق می‌شود زیرا که امام بزرگوار به ما نشان داد که کار این دین فقط در حوزه تامین منافع معنوی نیست بلکه حکومت دینی و دین پاسخگویی خوب برای جامعه اقتصادی، سیاسی و اجتماعی است. زیرا اگر ما اقتصاد‌ اسلامی، سیاست اسلامی و اجتماعی اسلامی داشته باشیم و تمام نیازهای فردی و اجتماعی را در حوزه اسلام جستجو کنیم متوجه می‌شویم که این بالاخص دین مبین اسلام پاسخگویی است مناسب به تمام خواسته‌های بشری دنیوی و اخروی.

به هر حال امام بزرگوار با کمک آحاد جامعه ایران حکومتی بر پایه عدل، عدالت و آزادی در چارچوب قانون را ایجاد نمودند و بر همه ما فرض است که آرمان‌های ناب امام راحل و شهدای انقلاب اسلامی را حفظ و نگهداری کنیم. امام حسین(ع) با یزید ظالم صلح نفرمودند زیرا موقعیت اجتماعی و زمانی امام حکم می‌کرد که باید با آن قوم ظالم مبارزه کند. هرچند که علی‌الظاهر امام و یارانش شهید شدند اما در باطن این سپاه کفر بود که شکست خورد زیرا تاریخ نشان می‌دهد که کلام و اهداف ابی‌عبدالله زنده است. نماز، امر به معروف و نهی از منکر، عدالت اینها همه ثمرات نهضت عاشورا و جان‌ نثاری حسین بن علی و یارانش بوده و هست و همین طور است نهضت امام خمینی و انقلاب اسلامی که ارائه همان سلسله پاک و احیای نماز‌، حجاب، امر به معروف و نهی از منکر.

امروزه به هر فرد ایرانی فرض است که حافظ آرمان‌های انقلاب اسلامی و خون شهیدان دوران انقلاب و مبارزه با ستمشاهی باشد.

زیرا دیو رفت و فرشته آمد تا در سایه عدالت، آزادی، امنیت اجتماعی، ایران برای همه ایرانیان تا حکومتی - دینی که خواست تمام قشرهای جامعه بود پدیدار شود.

حجت الا‌سلا‌م و المسلمین محمد متقی