چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا

افسردگی در تابستان


افسردگی در تابستان

تغییرات آب و هوایی، شیوه زندگی و رژیم غذایی و بیماری‌های زمینه‌ای از جمله عواملی هستند که در ابتلا به بیماری افسردگی نقش دارند. تغییر در شیوه زندگی افراد در فصول مختلف و آب …

تغییرات آب و هوایی، شیوه زندگی و رژیم غذایی و بیماری‌های زمینه‌ای از جمله عواملی هستند که در ابتلا به بیماری افسردگی نقش دارند. تغییر در شیوه زندگی افراد در فصول مختلف و آب و هوا در برخی افراد منجر به افزایش یا کاهش هورمون‌ها شده و زمینه‌ساز ابتلا به این بیماری را فراهم می‌کند.

افسردگی در فصل تابستان از جمله اختلافات روحی – عصبی است که عوامل متعددی در ابتلا به آن نقش دارد.

این اختلال زیر مجموعه افسردگی‌های فصلی محسوب شده و در افراد مبتلا با برخی علائم شایع با آغاز فصل گرما شروع شده و با تغییر فصل بهبود پیدا می‌کند.

مطابق با آمار، شیوع این بیماری، چهار تا شش درصد بوده و احتمال ابتلا به آن در کشورهای گرمسیری و مناطق مرطوب به ۲۰ درصد نیز می‌رسد. افزایش گرما و رطوبت هوا نقش مهمی در ابتلا به این اختلال دارد. کاهش اشتها، اختلال در خواب شبانه، کاهش وزن، افزایش استرس و تپش قلب از جمله علائم شایع در افراد مبتلا است. مطابق با تحقیقات انجام شده، احتمال ابتلا به افسردگی در افرادی با شاخص توده بدنی بالا، خانواده‌های پرجمعیت با درآمد اقتصادی پائین و بیماران مبتلا به دیابت و فشارخون بالا بیشتر است.

به عقیده متخصصان، جدی نگرفتن علائم هر چند به ظاهر کم اهمیت و درمان نشدن بیماری، منجر به گسترش و مزمن شدن این اختلال می‌شود، زیرا احتمال ابتلا به افسردگی‌های فصلی در افراد مستعد و مبتلا به بیماری‌های زمینه بیشتر بوده و بی‌توجهی به این اختلال در طولانی مدت سبب ابتلا به افسردگی‌های مزمن و دیگر اختلالات روانی می‌شود.

مراجعه به پزشک معالج، برنامه‌ریزی‌های مختلف مانند رفتن به کلاس‌های ورزشی، مسافرت، بهره‌گیری از رژیم غذایی سالم و پرهیز از مصرف مواد غذایی چرب و فست‌وفودها و خودداری از استعمال دخانیات از جمله راهکارهای پیشنهادی از سوی متخصصان برای درمان و کنترل افسردگی در فصل تابستان است.

سارا درخشان