یکشنبه, ۳۰ دی, ۱۴۰۳ / 19 January, 2025
هشدار به والدین: شکلات های مخدر در کمین نوجوانان
دکتر بهرام یگانه، رئیس انجمن مبارزه با آسیب های رفتاری از توزیع داروهای محرک با منشا «آمفتامین» به صورت شکلات های مخصوص رژیمی و آدامس خبر داد و گفت: این شکلات های قاچاق علاوه بر ورود به دبیرستان ها، متأسفانه در برخی مدارس مقطع راهنمایی نیز توزیع شده است.
به گفته وی طبق ارزیابی ها، از دو هزار و ۵۰۰نوع اکستازی که در دنیا به اشکال مختلف وجود دارد، یک هزار و ۸۰۰نوع آن معادل ۷۲درصد از مجموع انواع شناسایی شده از این روانگردان ها در ایران وجود دارد و مصرف می شود که این موضوع هم جای تعجب دارد و هم تأسف.
داروی اعتیادآور محرک «شیشه» نیز دارای چهار نوع مختلف در دنیاست که با کمال تأسف هر چهار نوع آن نیز در ایران وجود دارد.
از چهار گروه آمفتامین ها نیز اعم از «آمفتامین های اساسی»، «مت آمفتامین ها» و دو نوع «آمفتامین های توهم زا» هر چهار گروه کاملاً در ایران موجود است و مصرف می شود.
بخشی از آمفتامین ها در بازار ایران به صورت «شکلات رژیمی» (شکلات «یابا») و بخشی دیگر به صورت «آدامس» در ایران توزیع شده است که این موضوع شدت خطر موجود درمورد شیوع مصرف اعتیادآورهای صنعتی در ایران را می رساند.
متأسفانه هنوز بسیاری از خانواداه ها از توزیع آمفتامین ها به صورت «شکلات» و «آدامس» آگاهی ندارند و این درحالیست که «شکلات های آمفتامین» با تبلیغات کاذبی چون «بدون قند» و غیره، در بازار مصرف ایران توزیع شده اند و عمدتاً در مهمانی های شبانه جوانان همچون «تنقلات» عرضه و مصرف می شوند.
بر این اساس با کمال تأسف قاچاقچیان، سودجویان و گردانندگان شبکه های قاچاق اعتیادآورهای صنعتی و روانگردان ها بسیار پرسرعت تر و خلاقانه تر از ما در ایران درحال حرکت و باز کردن مسیر سودجویی خود در کشورمان هستند.
گواه این مطلب نیز این است که هم اکنون قاچاقچیان دیگر اصراری به این که «اعتیادآور نبودن» مواد اعتیادآور صنعتی را به جوانان القا کنند ندارند بلکه امروز آن ها از راه های جدیدتر وارد می شوند و با توزیع این مواد اعتیادآور به صورت تنقلات و غیره که شکی نیز ایجاد نمی کند، راه سودجویی خود را باز می کنند.
ماده ای دیگر که با نام «پان پراگ» (Pan Parag) مشهور است نیز در بسته بندی زیبا و اغلب با عکس های هنرپیشه های هندی و پاکستانی به صورت آدامس، پاستیل و پودرهایی با طعم نعنا و خوشبوکننده دهان وارد کشور می شود که اخیراً در برخی فروشگاه های تهران و شهرستانها به فروش می رسد.
دلیلی که مصرف کنندگان «پان پراگ»ها را به سمت آن می کشد، احساس گرمی، سرخوشی موقت، سبکی سر، گیجی و شادی کاذب است.
درعین حال این ماده بسیار سرطان زا هم هست.
براساس همین تحقیقات، BT نام ماده مخدر دیگریست که در بسته هایی سبز رنگ و با طعم انواع میوه ها به مردم خصوصاً جوانان عرضه می شود. این ماده محصول کشور هندوستان است و نحوه استعمال و اثرات آن نیز همانند ماده مخدر ناس می باشد. این ماده مخدر بیشتر در اطراف مدارس و دانشگاهها بفروش می رسد. اعتیاد، تحریک و سرخوشی، گیجی و احساس خارج شدن بخار سرد از مغز، از دست دادن تعادل روحی و رفتاری از عوارض روانی این ماده مخدر جدید است.
باتوجه به اینکه پس از هجوم بی سابقه مخدرهای جدید و کنار گذاشته شدن مواد افیونی سنتی، به تازگی تمامی تلاش توزیع کنندگان موادمخدر بر آلوده کردن جوانان به خصوص قشر دانش آموز و دانشجو متمرکز شده است باید بیش از پیش مراقب بود و حتی الامکان از مصرف هر نوع شکلات یا آدامس با اشکال مختلف و با مارک ناشناس که به نوعی مشکوک بنظر می رسد شدیداً خودداری گردد.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست