یکشنبه, ۲۷ خرداد, ۱۴۰۳ / 16 June, 2024
مجله ویستا

نگاهی به زندگی و آثار جیمز پتراس


نگاهی به زندگی و آثار جیمز پتراس

جیمز پتراس استاد ممتاز جامعه‌شناسی دردانشگاه بینگهمتون نیویورک است .وی تا کنون ۶۳ عنوان کتاب تالیف نموده و کتاب‌های وی به ۲۹ زبان ترجمه شده‌اند. وی همچنین بیش از ۶۵۰ مقاله …

جیمز پتراس استاد ممتاز جامعه‌شناسی دردانشگاه بینگهمتون نیویورک است .وی تا کنون ۶۳ عنوان کتاب تالیف نموده و کتاب‌های وی به ۲۹ زبان ترجمه شده‌اند. وی همچنین بیش از ۶۵۰ مقاله در نشریات تخصصی همانند مجله جامعه‌شناسی آمریکا ،مجله جامعه‌شناسی انگلیسی پژوهش‌های جامعه‌شناختی،‌مجلس آسیای معاصر، نشریه مطالعات دهقانان و ... به رشته تحریر درآورده است. همچنین حدود ۲۰۰۰ مقاله از ایشان در نشریات غیرتخصصی همچون نیویورک تایمز،‌گاردین،‌نیشن ‌کریستین ساینس مانیتور ،‌فارین پالیسی و لوموند دیپلماتیک به چاپ رسیده است. انتشارات معتبری مثل راتلج، رندوم هاوس،‌مک میلان و pluto Book کتاب‌های پتراس را منتشر نموده‌اند. جیمز پتراس مدرک دکترای خود را از دانشگاه کالیفرنیا دریافت نمود.

وی از سال ۱۹۷۲ تدریس در گروه جامعه شناسی دانشگاه بینگهمتون را آغاز کرد و زمینه‌های کاری وی عبارتند از : توسعه، آمریکای لاتین، کارائیب ،‌جنبش‌های انقلابی و تحلیل طبقاتی. وی جوایز متعددی را نیز به دست آ‌ورده است که به‌عنوان نمونه می‌توان به جایزه بهترین رساله از انجمن علوم سیاسی غرب در سال ۱۹۶۸،‌ جایزه انجمن جامعه شناسی آمریکا،‌جایزه خدمات برجسته از بخش جامعه شناسی مارکسیستی انجمن جامعه شناسی آمریکا و جایزه رابرت کنی به خاطر بهترین کتاب در سال ۲۰۰۲ اشاره نمود. عنوان تعدادی از کتاب‌های تالیفی ایشان عبارتنداز : فرمانروایان و زیردستان درامپراتوری ایالت متحده(۲۰۰۷)، قدرت اسرائیل در ایالت متحده( ۲۰۰۶)، امپراتوری همراه با امپریالیسم ( ۲۰۰۶)، محاکمه شرکت‌های چند ملیتی ( ۲۰۰۶)، جنبش‌های اجتماعی و قدرت دولت( ۲۰۰۵)، بحران در سیستم( ۲۰۰۳) ،‌ جهانی شدن بدون نقاب، امپریالیسم در قرن بیست و یکم ( ۲۰۰۱) ، پویایی‌های تغییر اجتماعی در آمریکای لاتین ( ۲۰۰۰.) جیمز پتراس عمیقا به عدالت اجتماعی متعهد است و به مدت ۱۱ سال با جنبش کارگران بدون زمین برزیل همکاری نموده است. وی از سال ۱۹۷۳-۷۶ عضو دادگاه برتراندراسل راجع به سرکوب در آمریکای لاتین بود. وی خود را به‌عنوان یک فعال و نویسنده انقلابی وضدامپریالیست توصیف می‌ کند و در جنبش کارگران بیکار آرژانتین نیز فعالیت داشته است. در ماه نوامبر ۲۰۰۶ جنبش فارک کلمبیا نامه‌ای را در مورد ۳گروگان آمریکایی به روشنفکران چپ‌گرایی همچون نوام چامسکی ،‌آ‌نجلا دیویس وجیمز پتراس ارسال نمود. انجمن ضد افترا درسال ۲۰۰۶ در مقاله‌ای با عنوان “نظریات توطئه‌ یهودی ستیزانه یازده سپتامبر همنان به وفور یافت می‌شود.” اعلام نمودکه از نظر پتراس اسرائیلی‌ها به احتمال زیاد از وقایع تروریستی۱۱ سپتامبر آگاه بودند ولی اطلاعات خود را از دولت ایالت متحده پنهان نمودند.

پتراس در کتاب فرمانروایان و زیردستان در ایالت متحده استدلال می‌کند که یهودیان متولد آمریکا نفوذ فراوانی بر سیاست خارجی ایالت متحده دارند. کتاب مذکور هژمونی جهانی طبقات حاکمه مالی،‌قدرت صهیونیست‌ها و همدستی آنان با حکام وابسته را آشکار می‌سازد. در کتاب قدرت اسرائیل در ایالت متحده پتراس به این مسئله اشاره می‌کند که یهودیان آمریکایی با آنکه کمتر از ۲ درصد جمعیت آمریکا هستند ولی بیش از ۲۵-۳۰ درصد خانواده‌های ثروتمند را تشکیل می‌دهند. وی اصرار دارد که آنان از ثروت خود به خوبی بهره‌برداری می‌کنند. به‌عنوان مثال یهودیان آمریکا به ترتیب حدود ۶۰ و ۳۵ درصد از هزینه‌های احزاب دموکرات و جمهوریخواه را تامین می‌نمایند.