چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
۲۰ فرمان ایدز
دهم آذر ماه، برابر با اول دسامبر، روز جهانی ایدز است؛ بیماریای که موج ابتلا به آن در اثر اعتیاد تزریقی و روابط جنسی در کشورهای در حال توسعه، از جمله ایران به شدت رو به افزایش است...
روی سخن «پوستر سلامت» این هفته با مبتلایان به این بیماری و اطرافیان آنهاست. توصیههای این صفحه به بیماران و اطرافیان آنها کمک میکند بهتر با این بیماری کنار بیایند.
● اگر ایدز دارید...
۱. دور غذاهایی که باعث کاهش قدرت سیستم دفاعی بدنتان میشوند و احتمال آلودگی در آنها بالاست، خط بکشید؛ مخصوصا انواع خوراکیهای چرب، شور، تند، کنسروی، سرخکرده، شیرین، تخممرغ، جگر خام و کبابهایی که از سلامت گوشت آنها مطمئن نیستید.
۲. میوه و سبزی تازه و لبنیات را در برنامه غذایی روزانه خود بگنجانید تا ویتامینهای لازم برای افزایش قدرت سیستم دفاعی بدنتان را دریافت کنید. زیاد آب بنوشید و حتما شیر، ماست، سیر خام، هویج، برنج، تخمهکدو حلوایی، غلات سبوسدار، حبوبات و مغز تخمه آفتابگردانخام را هم در برنامه غذاییشان داشته باشند.
۳. در انجمنهای مخصوص بیماران مبتلا به ایدز شرکت کنید تا با کمک مشاوران و اعضای این انجمنها یاد بگیرید چطور میتوان با مشکلات مربوط به این بیماری کنار آمد و در عین حال کیفیت زندگی را افزایش داد.
۴. برقراری رابطه زناشویی با فرد مبتلا به ایدز، ممنوع نیست اما چگونگی برقراری این رابطه به آموزشهایی نیاز دارد که بهوسیله مشاوران کلینیکهای مشاوره رفتار جنسی به زوجها داده میشود بنابراین باید به این کلینیکها مراجعه کنند.
اگر متاهل هستید، حتما با نظر مشاوران کلینیکها و انجمنهای مختلف، راه برقراری رابطه زناشویی بدون خطر را یاد بگیرید. در موارد زیادی، استفاده از کاندومهای زنانه و مردانه، بهصورت همزمان و قبل از برقراری رابطه زناشویی، میتواند به حفظ زندگی زناشویی و پیشگیری از انتقال این بیماری به همسرتان جلوگیری کند.
۵. اگر در خانه یا محل کار دچار بریدگی، زخم یا خونریزی در سطح پوستتان شدید، اجازه ندهید افرادی که خراشی روی دست یا پوست بدنشان وجود دارد، به نواحی خونآلود شما دست بزنند. علاوه بر این باید به کارکنان مراکز درمانی اطلاع بدهید که اچآیوی مثبت هستید.
۶. هنگام مراجعه به دندانپزشک، پیش از انجام عملهای جراحی یا هنگام مراجعه به کلینیکهای مختلف برای دریافت خدمات درمانی، حتما کادر درمانی را در جریان بیماری خود قرار دهید.
۷. اگر در مورد بیماری خود آگاهی کامل داشته باشید و راههای انتقال بیماریتان را هم بدانید، ضرورتی ندارد که همکاران، همکلاسیها یا تمام اطرافیانتان را از بیماری خود آگاه کنید.
۸. وزن خود را کنترل کنید زیرا افزایش وزن باعث افت سیستم ایمنی میشود.
۹. از سلامت آبی که مینوشید، اطمینان پیدا کنید چون آب آلوده، بهراحتی میتواند باعث کاهش قدرت سیستم دفاعی بدنتان شود.
۱۰. نیازی نیست فرزندان زیر ۱۵ سال خود را در جریان بیماریتان قرار دهید چون ممکن است بچهها با بازگو کردن این موضوع در مدرسه، باعث به دردسر افتادن خودشان و اطرافیانشان بشوند.
۱۱. خواب خوب و کافی میتواند به حفظ قدرت سیستم دفاعی بدن کمک کند پس طوری برنامهریزی کنید که حتما ۸-۷ ساعت خواب شبانه و ترجیحا حدود نیمساعت خواب نیمروزی داشته باشید. خستگی، از مهمترین عوامل افت کارکرد سیستم ایمنی است.
۱۲. حداقل روزی ۲۰ دقیقه ورزش کنید. پیادهروی با شدت متوسط، ورزشهای ایروبیک، طنابزدن، دوچرخهسواری در مسیرهای بدون شیب، پینگپنگ و بدمینتون بهترین گزینههای ورزشی برای شما محسوب میشوند.
۱۳. دور انواع دخانیات و مشروبات الکلی را خط بکشید و از کاهش وزن ناگهانی و شدید پرهیز کنید.
۱۴. اگر پزشک، پرستار یا پیراپزشک هستید و به ایدز مبتلا شدهاید، باید در برخورد با بیماران بسیار محتاط باشید و اگر در جریان یک عمل جراحی، انجام بخیه یا پانسمان دستتان را بریدید و خونتان با خون بیمار تماس پیدا کرد، حتما کادر درمانی را برای انجام اقدامهای سریع و اولیه برای پیشگیری از ابتلای بیمار به ایدز، در جریان بگذارید.
● اگر یکی از نزدیکانتان ایدز دارد...
۱. همیشه یادتان باشد که افراد مبتلا به ایدز نیز مانند همه افراد جامعه، حق زندگی دارند و اگر شیوه درستی را برای ادامه زندگی خود
در پیش بگیرند، میتوانند سالها بدون مشکل زندگی کنند.
۲. حمایت عاطفی، روانی و اجتماعی از افراد مبتلا به ایدز در ارتقای کیفیت زندگی آنها نقش اساسی دارد پس این حمایت را از آنها دریغ نکنید.
۳. فراموش نکنید که ایدز از راه عطسه، سرفه، دست دادن و روبوسی منتقل نمیشود. اگر یکی از اعضای خانوادهتان مبتلا به این بیماری است، بدانید که زندگی در کنار آنها، غذا خوردن و همنشینی با آنها هیچ مشکلی ایجاد نمیکند.
۴. از افراد مبتلا به ایدز بخواهید در کلاسهای ورزشی یا هنری گروهی شرکت کنند و از جامعه فاصله نگیرند. این کار به تقویت روحیه آنها و حفظ قدرت ایمنیشان کمک میکند.
۵. اگر فرزندتان به ایدز مبتلا شده، حتما مسوولان مدرسه (و نه همکلاسیهای او) را در جریان بگذارید.
۶. هرگز افراد مبتلا به ایدز را بهخاطر بیماریشان سرزنش نکنید یا آنها را مدام با بازگو کردن اخبار مربوط به عوارض یا مرگومیر ناشی از این بیماری نترسانید. اگر یکی از اعضای خانوادهتان بهخاطر شغلی که دارد (پزشکی، پرستاری و...)، به ایدز مبتلا شده است، با حمایتهایتان، او را متوجه کنید که از اینکه او در راه خدمترسانی به مردم جامعهاش دچار این بیماری شده، اصلا ناراحت نیستید و تلاشتان را خواهید کرد تا با حمایتهایتان، او را برای داشتن زندگی سالم همراهی کنید.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست