یکشنبه, ۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 28 April, 2024
مجله ویستا

رابطه اقتصاد و جمعیت


رابطه اقتصاد و جمعیت

بر طبق آمار موجود جمعیت جهان در ده هزارسال قبل از میلاد مسیح یک میلیون ودر سال ۱ میلادی برابر ۲۰۰ میلیون ودر سال ۱۷۵۰ میلادی برابر ۷۹۱ میلیون تخمین زده شده است

بر طبق آمار موجود جمعیت جهان در ده هزارسال قبل از میلاد مسیح یک میلیون ودر سال ۱ میلادی برابر ۲۰۰ میلیون ودر سال ۱۷۵۰ میلادی برابر ۷۹۱ میلیون تخمین زده شده است.

بعبارت دیگر اگر تصور کنیم که قبل از انقلاب صنعتی جمعیت جهان در هر هزار سال دوبرابر شده است اشتباه فاحشی نداریم . ارقام فوق نشان می دهد که جمعیت جهان در آن دوران در حال افزایش طبیعی قابل جذب بوده است. منابع علمی ومادی از قبیل مواد غذائی یا نیازهای بهداشتی و پزشکی به گونه طبیعی محلی در دسترس بوده و یا با کار انسانی وعلمی محلی قابل تهیه شدن بوده است. توازن با توجه به توانائی ها صورت می­گرفته است.

چنانچه این توازنها برهم میخورد مهاجرت های گروهی ویا خانوادگی راهگشائی کرده است وتوازنی از نظر رشد جمعیتی منطقه ای ایجاد می­کرد. اسکان جمعیتی جهان در سال ۱۷۵۰ میلادی این گونه عنوان میگردد. آفریقا ۱۰۶ میلیون آسیا ۵۰۲ میلیون اروپا ۱۶۳ میلیون امریکای لاتین ۱۶ میلیون وامریکای شمالی واقیانوسیه هرکدام با ۲ میلیون جمعیت ذکر شده اند. در این سالها قاره امریکا تقریباٌ از جمعیت مهاجر خالی بوده است. گروه­های اروپایی مشغول تثبیت خود و ورود و بکار گیری بردگان در زمینهای پهناور آن بودند.

جمعیت جهان را در سال ۲۰۰۵ میلادی ۶.۵ میلیارد بیان مینمایند.اسکان این جمعیت بصورت ذیل گزارش میشود آفریقا ۸۸۸ میلیون آسیا ۳۹۱۸ میلیون اروپا ۷۲۵ میلیون امریکای لاتین ۵۵۸ میلیون وامریکای شمالی ۳۳۳ میلیون واقیانوسیه ۳۳ میلیون . جمعیت جهان در مدت کمتر از ۲۵۰ سال ۹ برابر شده است و ادامه دارد. بعبارت دیگر رشد جمعیت جهان پس از انقلاب صنعتی ۲۰ برابر شده است. این رشد جمعیت در همه جهان کم و زیاد دیده می­شود ولی با توجه به ورود اروپاییان به قاره امریکا واقیانوسیه و تثبیت وتخلیه جمعیتی خود در آنها رشد جمعیتی آنها در سال­های قرن ۱۸ و۱۹ وحتی ۲۰ کمتر محسوس است.

در نیمه دوم قرن ۲۰ اروپانیان کنترل جمعیت را نیز در راس برنامه های خود قرار دادند. تحولات دیگری که پس از قرن ۱۸ وانقلاب صنعتی بوجود آمد

۱) مرز بندی و کنترل ورود وخروج اتباع کشورها است که دیگر آن مهاجرت ها به آسانی قبل نمی توانست صورت گیرد. لذا ازدیاد جمعیت کشورهای بدون منابع قابل تخلیه در سرزمین های دیگر نیست.

۲) جذب توانهای اقتصادی (که از نظر جغرافیائی وطبیعی نیز غیر یکنواخت توزیع شده اند از قبیل آب ومعدن) محدود این گونه کشورها با فروش محصولات غیر ضرور و فانتزی در زیر پوشش کمک­های صنعتی و خیر خواهانه از قبیل اتومبیل و تلویزیون و تلقن و فیلم سینمائی و کوکاکولا و حتی دارو و خدمات پزشکی.... بسیاری اینها را ضرورت های زندگی مدرن می دانند. بنظر من حتی تولید کنندگان این گونه تولیدات به مشکلات ناشی از بکارگیری وسیع آنها بدوت توجه به پارامترهای دیگر هنوزمطلع نیستند.

مطمئناٌ کاهش مرگ ومیر نوزادان و مادران انسانی است ولی با توجه به کنترل جمعیت. مطمئناٌ اتومبیل وسیله راحتی است برای استفاده کننده ولی تکنولوژی راه حل های آلودگی وامکانات و استفاده برای همه مردم جهان را مهیا نکرده است. بنظر من تکنوکرات ها و کورپریشن های غول پیکر بیشتر سرنوشت بشر را به آینده ای غیر مشخص وتیره رها کرده اند.

۳) ایجاد در گیری ورقابت های قومی و عشیرتی وطبقاتی درون و برون مرزی که با بکار گیری این محصولات ومنابع مالی آن قابل رویت شده بود. این در گیری و رقابت های درون وبرون مرزی هم فروش سلاح را تسریع ومنابع آنها را جذب می­کرد وهم ساخته ها را تخریب وهم زمان ساخت را از آنها می­گرفت. هر کشور و گروهی مشغول شمردن تفنگ وتانگ وتوپ وهواپیما و ناو خود ودیگری است. برای رفع فقر وگرسنگی در جهان پیشرفته صنعتی امروز بجز راه های ذیل راه حل دیگری موجود نمی باشد

۱) شناسائی واعلام قطب های گرسنگی در جهان

۲) اجرای برنامه های سریع کنترل جمعیت و آموزش با توجه به بافت­های فرهنگی آنها

۳) اصلاح ساختارهای سیاسی واقتصادی وتولیدی منطقه ای کشورها با در صد گرسنگی بالا با توجه بیشتر به تجربه های موجود جهانی وامکانات منطقه ای و داخلی

۴) ممنوعیت فروش هرگونه تولیدات نظامی وصنعتی وغذائی وداروئی زائد ولوکس به کشورهای فقیر

۵) حذف همه گونه مالیات از قیمت کالاهای قابل فروش به این گونه کشورها توسط کشورهای طرف معامله

۶) کنترل بین المللی معاملات خارجی وجوه انتقالی از این کشورها به خارج وداخل.

۷) ایجاد صندوق کمک توسط کشورهای با تولید سرانه بالا.



همچنین مشاهده کنید