چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
و آن روز قلب ملت از كار ایستاد
آنروز كه عاشق جمالت گشتم دیوانه روی بی مثالت گشتم
دیدم نبود در دو جهان جز تو كسی بیخود شدم و غرق كمالت گشتم
بدیهی است رهبری و هدایت هر انقلابی پس از پیروزی به مراتب مشكلتر از دورههای پیش از پیروزی زیرا تا زمان حصول پیروزی انگیزههای فراوانی برای وحدت كلمه به منظور استیلا یافتن بر دشمن مشترك وجود دارد. حتی افراد و گروههایی یافت میشوند كه به رغم عدم خلوص كافی، برای دستیابی به اهداف خاص خود، ضمن قلمداد دادن خود به همراهی و همفكری با مردم، در مبارزه شركت میكنند و معارضه آشكاری با رهبری مبارزه و انقلاب ندارند، اما پس از پیروزی انقلاب، به دلیل سهم خواهی كه از خصلتهای افراد و گروههای ناخالص است نغمههای جدایی آنها ساز میشود و این روند در برخی موارد به شكلگیری توطئههای گوناگون علیه انقلاب و رهبری آن منجر میگردد.
چنین واقعیتی را در انقلاب اسلامی ایران نیز شاهد بودیم كه نمونههای بارز آن توطئهها و كارشكنیهای منافقین، ملیگراها و دیگر گروههای وابسته به شرق و غرب بود. از سوی دیگر قدرتهای استعماری نیز به ستیز با انقلاب پرداختند و با تحمیل جنگ ناخواسته، محاصره اقتصادی تبلیغات مسموم و اعمال فشارهای سیاسی به دشمنی با انقلاب و مردم مسلمان ایران پرداختند اما رهبریهای خردمندانه و هوشیارانه امام خمینی (س) و مقاومتبی نظیر مردم تمام نقشههای شیطانی مستكبران عالم علیه انقلاب را نقش بر آب ساخت.
رحلت جانگداز امام خمینی (س) این توهم پوچ را در دشمنان قسم خورده انقلاب به وجود آورد كه انقلاب اسلامی از مسیر خود منحرف میشود و تودهها به بی تفاوتی كشیده خواهند شد، اما از آنجا كه انقلاب اسلامی ایران، ریشه در اعماق قلوب مردم داشت، هیچ گاه تصور خام مخالفان اسلام و انقلاب و مردم، مصداق نیافت و مجلس خبرگان، یك روز پس از ارتحال امام، با انتخاب یكی از فرزندان رشید اسلام و شاگرد خلف و شایسته امام خمینی - حضرت آیتالله خامنهای - بر تداوم راه رهبر راحل، مهر تایید زد و امروز همه جهان بر این نكته اعتراف دارند كه پایانی برای انقلاب اسلامی متصور نیست و ایران اسلامی به عنوان تنها ملجا و مامن محرومان و پشتیبان مستضعفان شناخته شده است.
امروز هر ایرانی مسلمان و آزاده بر خود میبالد كه كشورش در شمار مستقلترین و آزادترین ممالك دنیاست و رهبرش راهی را میپیماید كه بنیانگذار فقید جمهوری اسلامی ایران، از نخستین روزهای قیام به پیروان راستین و وفادارش نشان داده است.
در تاریخ ۲۸ اردیبهشتسال ۱۳۶۸ تیم پزشكی حضرت امام از اولین علائم خونریزی در دستگاه گوارش معظم له اطلاع یافت و بلافاصله معاینات و بررسیهای لازم صورت گرفت انجام معاینات، دو زخم در معده حضرت امام را مشخص مینمود كه یكی سطحی و دیگر نسبتا عمیق بود. با مشاهده زخمها مشاوره با پزشكان متخصص بیماریهای گوارشی صورت گرفت.
مشخصات ظاهری زخمها حكایت مشكوكی از احتمال وجود بیماری بدخیم میكرد. مطالعات پرتونگاری و عكسبرداری از معده امام نشان دهنده ضایعاتی نگران كننده بود. بزرگترین زخم چهار تا پنجسانتیمتر و حاشیه آن نامنظم و كاملا برجسته و متورم بود و در معده آثار خونریزی و خون تازه وجود داشت. این مشاهدات توسط اندوسكوپی و مشاهده داخل معده توسط دستگاه صورت گرفته بود كه شرح آن توسط پزشكان تیم مراقبت از امام، آقایان دكتر عارفی و دكتر فاضل داده شده است.
روز یكشنبه ۳۱ اردیبهشت ماه آزمایشات تكمیلی انجام شده و وضعیت قلبی و عمومی حضرت امام مورد بررسی دقیق واقع شد، چرا كه تصمیمگیری در مورد انتخاب درمانی جراحی در شخصی با سن امام و با وضعیت قلبی و عمومی ایشان تصمیمگیری بسیار دقیق و حساسی بود. در چنین شرایطی با محاسبه بسیار دقیق وضعیتبیماری و خطرات ناشی از عدم انجام عمل جراحی در مقایسه با انجام آن، انتخاب نهایی صورت گرفت.
مشكلی كه از نظر جسمانی برای حضرت امام پیش آمده بود از دو جنبه جان معظم له را تهدید میكرد. یكی ایجاد خونریزی وسیع و كشنده و غیرقابل كنترل و دیگری احتمال ایجاد سوراخ در جدار معده و ورود محتویات معده به داخل حفر شكم در آن صورت یا به سرعت مرگ مستولی میشد و یا باید تن به انجام عمل جراحی در شرایطی بسیار نامناسب داد كه احتمال خطرش بسیار بیشتر از زمانی بود كه جراحی با آمادگی كامل قلب و وضعیت عمومی بدن صورت میگیرد.
شرح حالی كه حضرت امام از وضعیت جسمانی و دستگاه گوارش ارائه میفرمودند حاكی از افزایش میزان خونریزی در دستگاه گوارش بود و روز به روز بر میزان آن افزوده میشد.
از طرفی مطالعات اندوسكوپی با دستگاه اندوسكوپ وسعت و عمق قابل توجه زخمها را نشان میداد و بخصوص در مورد یكی از زخمها حاكی از نازك شدن خطرناك جدار معده بود.
بنابراین قضاوت پزشكان متفقا در پیشگیری از دو عارضه بسیار خطرناك و كشنده كه امكان وقوع آن در آیندهای نزدیك حتمی مینمود برانجام عمل جراحی قرار گرفت. بنابراین این تصمیمگیری با فرزند امام حضرت حجتالاسلام والمسلمین حاج احمد آقا در میان گذاشته شد و ایشان نیز مساله را با مسئولان مملكتی در میان گذاشت. جوانب كار برای مسئولان كاملا توضیح داده شد و پس از موافقت موضوع با حضرت امام مطرح شد. امام پس از حصور اطلاع از تصمیم پزشكان با خونسردی فرمود: "هر طور صلاح است همان طور عمل كنید. "
مقدمات عمل جراحی برای روز دوم خرداد آماده شد و امام به بیمارستان منتقل گشت. زمانی كه امام، جماران را به سوی بیمارستان ترك میكرد در سر پایینی كوچه جلو بیتبه اطرافیان فرمود: "من از این سرازیری كه پایین میروم دیگر بالا نمیآیم"
و بنا به گفته اطرافیان حالتی حاكی از آرامش و ثبات در برخورد با مساله مرگ در موقع گفتن این جمله كاملا حس میشد.
بررسیهای قلب، وضع امام را، حتی بهتر از آنچه تصور میشد نشان داده بود و با تزریق یكی دو واحد خون، كمخونی ناشی از خونریزیهای مكرر نیز اصلاح شد. بنا به گفته دكتر فاضل جراح امام، معظم له نماز شبشان را خواند كه از تلویزیون نیز بخشی از آن پخش شد.
امام پس از ادای نماز صبح جهت جراحی آماده شد. یكی دو لوله نازك برای رساندن مایعات و نشان دادن فشار داخلی وریدهای مركزی در رگها قرار گرفت و در ساعت ۴۵/۷ دقیقه امام توسط یك برانكارد به اتاق عمل منتقل گشت. بنا به گفته دكتر فاضل در اتاق عمل، تیم جراحی مركب از دكتر فاضل، دو جراح، یك تكنسین، پرستار اتاق عمل، دو نفر متخصص بیهوشی، یك تكنسین بیهوشی و دو متخصص قلب آماده انجام عمل شدند. بیهوشی كه یكی از حساسترین مراحل انجام عمل بود با موفقیت انجام شد و ساعت ۳۰/۸ دقیقه انجام جراحی آغاز گشت و جریان عمل توسط تلویزیون مدار بستهای در معرض مشاهده اشخاصی كه در بیرون اتاق عمل حضور داشتند قرار گرفت. جراحی كمتر از دو ساعت طول كشید و در ساعت ۲۰/۱۰ دقیقه به پایان رسید.
طبق اظهارات دكتر فاضل، وقتی شكم امام باز شد مشاهده گشت كه قسمت میانی معده دچار ضایعه است. بزرگترین زخمی كه قبلا ذكر شد در خم بزرگ معده وجود داشت و جدار معده را به نحو خطرناكی نازك نموده بود. ضایعهای كوچك با قطری حدود شش میلیمتر در قسمت چپ كبد به صورت یك دانه مشاهده میشد و غدد لنفاوی كمی بزرگ بود كه مشابه آن در افراد عادی نیز دیده میشود و اندازه طحال طبیعی بود.
قسمتی از معده كه مبتلا بود، برداشته شد و قسمتهای باقیمانده به هم متصل گشت و از غدد لنفاوی و كبد نیز نمونهبرداری شد و در طول عمل مشكل خاصی پیش نیامد. سپس امام به بخش آی. سی. یو منتقل شد، بخشی كه از نظر مراقبتهای ویژه دارای امكانات كامل جهت كنترل خطرات احتمالی است. لوله داخل نای یا تراشه حضرت امام برای ۲۴ ساعت آینده باقی ماند تا وضع تنفسی حضرت امام كاملا مطمئن شود.
در فاصله كوتاهی پس از عمل، جلسهای با حضور مسئولین كشور تشكیل شد و با مشورت دو تا سه نفر از تیم پزشكی، نحوه اطلاع دادن مساله به مردم مشخص شد. نكتهای كه در این موضوع مورد توجه قرار گرفت جلوگیری از ایجاد نگرانی زیاد بود و همان روز ساعت دو بعدازظهر متنی از اخبار رادیو برای مردم خوانده شد مبنی بر اینكه حضرت امام به علتخونریزی گوارشی و برای كنترل آن، مورد عمل جراحی موفقی قرار گرفتهاند و حال ایشان رضایتبخش است.
علیرغم لحن اطلاعیه كه حاكی از موفقیت آمیز بودن جراحی امام بود ملت عاشق و دلباخته امام ناگهان برای اولین بار از كسالت جدید امام مطلع و این موجب بروز نگرانی شد. ولی در طی روزهای بعد كه رسانههای گروهی و سیمای جمهوری اسلامی ایران از بهبود حال امام گزارش میدادند دلهای نگران مردم با ناباوری میرفت كه دلهره و اضطراب را از خود بیرون كند. كه. . . ساعت ۳۰/۸ بعدازظهر روز شنبه سیزده خرداد اولین خبر نگران كننده از اخبار شبكه سراسری پخش شد:
▪این اطلاعیه امشب از سوی دفتر حضرت امام به این شرح انتشار یافت:
بسمه تعالی
به اطلاع ملتشریف و عزیز ایران میرسانیم امروز در ساعتسه بعدازظهر در سیر درمان حضرت امام مدظله العای مشكلی پیش آمد. پزشكان با همه كوشش خستگی ناپذیر خود برای درمان حضرت امام به مراقبت و درمانهای لازم سرگرمند و از همه لتخداجوی درخواست میكنیم دعاهای خالصانه خود را ادامه دهند. امید و انتظار میرود كه ادعیه شما مردم مورد اجابتحضرت حق قرار گیرد.
دفتر امام خمینی
متعاقب پخش این اطلاعیه از اخبار شبكه سراسری، هزاران دلباخته امام به سوی جماران شتافتند تا از حال امام خویش با خبر شوند. مردم با ناله و اشك راه جماران را در پیش گرفته بودند تا بیقراری و اضطراب خویش را تسكین دهند. در میان آنان صدها تن از جانبازان انقلاب به چشم میخورند. خانوادههای شهدا، زنان، مردان، پیر و جوان خیابانی را كه به جماران منتهی میشد پر كرده بودند و اندوهبار حال امام خود را جویا میشدند، ولی هیچكس پاسخی نمیداد. رفت و آمدهای پر جنب و جوشی به بیتحضرت امام صورت میگرفت و چشمهای راهیان بیت، بیشتر اوقات گریان بود. نزدیكهای صبح خبرهای رسیده غمانگیز و غمانگیزتر میشد. تا اینكه در اخبار ساعت هفتبامداد روز چهارده خرداد. . . و اما بشنوید از روزهای پس از عمل جراحی از داخل بیمارستان.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست