پنجشنبه, ۴ بهمن, ۱۴۰۳ / 23 January, 2025
مجله ویستا

اتحادیه عرب , دورگردی برای فروش صلح


اتحادیه عرب , دورگردی برای فروش صلح

چند سالی است که کشورهای عربی هیچ فرصتی را برای گدایی صلح با اسرائیل از دست نمی دهند , آنها به دنبال صلح با رژیمی هستند که همچنان بخش هایی از زمین های عربی را خود مستقیما در اشغال خویش دارد وهم پیمان استراتژیکش آمریکا نیز بخش های دیگر را هم اشغال کرده است

چند سالی است که کشورهای عربی هیچ فرصتی را برای گدایی صلح با اسرائیل از دست نمی دهند ، آنها به دنبال صلح با رژیمی هستند که همچنان بخش هایی از زمین های عربی را خود مستقیما در اشغال خویش دارد وهم پیمان استراتژیکش آمریکا نیز بخش های دیگر را هم اشغال کرده است.

اتحادیه عرب امروز خود را ضعیفتر از هر زمان دیگر می بیند از اینرو در نامه ای به باراک اوباما رئیس جمهور منتخب آمریکا به نمایندگی از رژیم های عربی اعلام آمادگی کرده است تا با رژیم صهیونیستی قرارداد سازش امضا کند.

جالب اینجاست که ذیل این نامه را عمرو موسی دبیر کل اتحادیه عرب ، سعود الفیصل وزیر امور خارجه عربستان بعنوان رئیس دوره ای نشست وزرا ی امور خارجه اتحادیه عرب امضا کرده اند.

سفیر عربستان در واشینگتن به همراه رئیس دفتر اتحادیه عرب در واشینگتن این نامه را تسلیم مشاور امور سیاسی اوباما کردند.

در این نامه آمده است :

ـ کشورهای عربی آمادگی خود را برای برقراری صلح عادل وپایدار با اسرائیل در چارچوب اصل " زمین در برابر صلح" وقطعنامه های سازمان ملل ودر چارچوب ابتکار صلح عربی اعلام می دارند.

اتحادیه عرب همچنین در بیانیه ای تاکید کرد :

ـ این اتحادیه تصمیم به افزایش ارتباطات خود با دولت جدید آمریکا گرفته است تا این موضع عربی بهتر نشان داده شود ، لازم به ذکر است که ابتکار عمل عربی به شکل مستقیم وغیر مستقیمی حتی قطعنامه های بین المللی را هم دور زده است وبخصوص قطعنامه های مربوط به حق بازگشت را نادیده گرفته است.

در این چارچوب ابتکار عمل عربی خواستار یافتن راه حلی عادلانه!! برای مشکل آوارگان می شود ، به بیانی دیگر در این ابتکار عمل هیچ اشاره ای به بازگشت آوارگان به خانه وکاشانه هایشان در مناطق اشغالی بخصوص مناطق سال ۱۹۴۸ نشده است این در حالی است که قطعنامه ۱۹۴ صراحتا خواستار آن شده است.

در این ابتکار همچنین اعلام شده است در صورت عقب نشینی اسرائیل از مناطق سال ۱۹۶۷ وتشکیل دولت فلسطینی در کرانه باختری ونوار غزه ، به پایتختی بخش شرقی بیت المقدس ، کشورهای عربی واسلامی متعهد می شوند که روابط صلح آمیزی با رژیم صهیونیستی داشته باشند.

البته لازم به ذکر است که رژیم صهیونیستی پیش از این هر نوع عقب نشینی کامل از مناطقی که در سال ۱۹۶۷ آنها را به اشغال خود در آورد را رد کرده بود اما شیمون پرز از چندی پیش سخنانی در این مورد بر زبان رانده که سازشکاران آنرا مثبت تلقی کرده اند ، تشکیلات خود گردان هم که سازمان آزادیبخش فلسطین را ربوده وبه تصرف خود در آورده است متن کامل ابتکار عمل عربی را در روزنامه های صهیونیستی به صورت آگهی به چاپ رساند.

گام بعدی را پادشاه عربستان برداشت وگفتگوی ادیان را در نیویورک به راه انداخت ، جایی که در آن جز عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی آنهم با حضور هیئت بلندپایه ای به رهبری پرز چیزی به چشم نخورد.

در همین اجلاس بود که طنطاوی شیخ ازهر دست در دست پرز نهاد وبعد از این رسوایی ادعا کرد که او را نشناخته بود وتنها یک سلام وعلیک عادی بود وبس!

طنطاوی حتی پای از این هم فراتر نهاده وادعا کرد که اصولا نمی داند که غزه در محاصره وتحریم است !

سخن طنطاوی ما را به یاد سخنان محمود عباس می اندازد که چندی پیش به روزنامه الشرق الاوسط گفت : اگر کسانی می خواهند به غزه کمک ارسال کنند چرا آنرا از طریق مصر یا اردن نمی فرستند مصر واردن همه چیز به غزه می رسانند !!!!

او اعزام کشتی های همبستگی با مردم غزه را فعالیتی تبلیغاتی ودروغین توصیف کرده وپای از آن هم فراتر نهاده وغزه را منطقه ای شورشی توصیف کرد.

آیا واقعا عباس نمی داند که مصر ورود وخروج همه چیز را به غزه ممنوع کرده است ، شاید هم مانند شیخ ازهر نمی داند که غزه اصولا در محاصره است؟؟؟

در مقابل لیونی گفت : عرب ها در "اسرائیل" (عرب های ساکن مناطق اشغالی سال ۱۹۴۸ ) باید جایی برای زندگی در مناطق دولت فلسطینی بعد از تشکیل آن بیابند ، این سخن بسیار خطرناک آنهم از سوی شخصیتی صهیونیستی به حجم وسطح لیونی با پیشینه فعالیت در موساد به طور حتم سخنی تبلیغاتی نیست.

لیونی که چند گام بیشتر با قرار گرفتن در جایگاه اول سیاسی رژیم صهیونیستی فاصله ندارد ، فردی که پدرش یکی از تروریست های مشهور بوده وبه همراه بگین کشتار دیر یاسین را علیه فلسطینیان ترتیب داده به طور حتم سخنانی پوچ وبیهوده به زبان نمی آورد به طور حتم این سخنان برای گذر از مرحله انتخابات هم نیست بلکه باید آنرا پیامی برای عرب ها تفسیر کرد ، عرب هایی که سراب صلح را دولت آمریکا یافته اند.

این یک پیام واضح به آنهاست ، ما دولت یهودی می خواهیم ، فقط یهودی که جایی برای عرب ها ومسلمانان در آن نیست.

لیونی در واقع نظر اکثریت صهیونیستها را منعکس کرد اما در مقابل نامه اتحادیه عرب تنها نقطه نظرات رهبران رژیم های عربی را گفته است ، این موضع اتحادیه عرب گویای تفاوتی بزرگ موجود بین کسانی است که برای وطن ودغدغه های ملی شان کار می کنند وآنانی که به هر شکل وبهایی به دنبال آنند که زیر بار وظایف ملی خود خلاص شوند.

عرب هایی که نامه آنچنانی خود را برای اوباما فرستادند بازتاب این موضع خود را با آغازین روزهای حضور هیلاری کلینتون در صدر سیاست خارجی آمریکا خواهند دید.

بدیهی است که هیلاری تغییرات چندانی را در رویکرد سیاسی کشور در قبال فلسطینیان نخواهد داد ، این زن سیاستمدار همچنان ارتباط تنگاتنگی را با رای دهندگان یهودی هوادار اسرائیل دارد وهمچنان به دنبال رسیدن به جایگاه های سیاسی بالاتری است.

در رابطه با اوباما هم باید گفت که که وی توانایی چندانی در ایجاد تغییرات ریشه ای در پرونده خاور میانه ای ندارد .

این نتیجه گیری ما را به یاد سخنانی از پرفسور ولید الخالدی تبعه آمریکا وفلسطینی تبار می اندازد که در گفتگویی با روزنامه هارتص گفت : تصور نمی کند تغییری در معادلات قدرت واشینگتن در موضوع جدال اسرائیلی ـ فلسطینی به وجود آید ، توازنی که بزرگترین چالش برای پایان دادن به اشغال وشهرک سازی در فلطین اشغالی است.

اتحادیه عرب زماین قادر است خود را بعنوان خدمتگراز مسایل امت عربی معرفی کند وواقعا خود را به صحنه سیاسی بعنوان یک نقش آفرین تحمیل کند که کاری برای شکستن محاصره غزه انجام دهد ، این اتحادیه می تواند رژیم مصر را مجبور به گشودن گذرگاه رفح کرده وبه بازی قاهره با جان وسرنوشت ساکنان نوار غزه پایان داده وسوداگری جان انسان های بیگناه را در مقابل مشتی دلار به پایان برسانند.

اتحادیه عرب هم می تواند موضع احترام باشد به شرط آنکه محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان را مجبور سازد رفتاری همانند رهبران ورؤسا از خود نشان داده وجملاتی لایق شان آنها بر زبان براند.

زمانی هم که نقش میانجی را در اختلاف بین حماس وعباس ایفا می کند واقعا بی طرف باشد یا در بخش توقف سازش با رژیم صهیونیستی کشورهای عربی را ملزم به اجرای قطعنامه های اتحادیه در زمینه تحریم رژیم صهیونیستی کند.

ای رژیم های عربی تا زمانی که ضعیف وچند دسته باشید اوباما توجهی به ابتکار عمل شما نخواهد داشت وتازمانی که اسرائیل بتواند از شما باج بگیرد وقت خود را برای نگاه به آن هم تلف نمی کند.

ما در دوره ای زندگی می کنیم که حرف اول وآخر را قدرتمندان می زنند نه ضعیفان.

امت ما تنها با وحدت ومقاومتش قدرتمند است وبس ، پس هیچ جایگزینی برای مقاومت وجود ندارد واین تنها راهکاری است که می توان از طریق آن وطن بزرگ عربی را از حاکمان عاجز واشغالگران بیگانه اش آزاد کرد.

نضال حمد (شبکه ندای قدس)