پنجشنبه, ۴ بهمن, ۱۴۰۳ / 23 January, 2025
آثار کاهش ساعت خواب
ایجاد تغییرات زمانی بر سیستم خواب و بیداری افراد تأثیرگذاشته و بهطور متوسط خواب سالمندان به شش و نیم تا هفت ساعت در روز کاهش پیدا میکند. این افراد خواب سبکتری داشته و مدت زمانی که به طول میانجامد تا فرد به خواب رود افزایش پیدا میکند بهطوری که سالمندان زمان کمتری را در خواب عمیق سپری میکنند.
از آنجایی که کاهش زمان خواب و بهرهمند نشدن از خواب کافی، مشکلاتی مانند کاهش تمرکز در طول روز، اختلال در انجام فعالیتهای روزانه یا برقراری تعادل و افسردگی را بهدنبال دارد، مراجعه به متخصص و درمان بیخوابی یا کمخوابی اهمیت دارد.
مصرف وعده غذایی سبک سه تا چهار ساعت قبل از به خواب رفتن، جلوگیری از مصرف مواد حاوی کافئین یا برخورداری از خواب نیمروزی، انجام حرکات سبک ورزشی روزانه، رفتن به رختخواب در ساعت مشخص و انجام ندادن کارهای جانبی مانند مطالعه، مشاهده فیلم یا کار با کامپیوتر در محل خواب به بهرهمندی از خواب بهتر کمک میکند.
به توصیه متخصصان مصرف هرگونه قرص آرامبخش یا خوابآور باید پس از مشورت با پزشک انجام شود چرا که تأثیر این قرص در سنین مختلف باتوجه به شرایط فیزیولوژیکی متفاوت بوده و در صورت مصرف دیگر داروها ممکن است منجر به اختلال دارویی شود.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست