پنجشنبه, ۴ بهمن, ۱۴۰۳ / 23 January, 2025
مجله ویستا

آثار کاهش ساعت خواب


آثار کاهش ساعت خواب

ایجاد تغییرات زمانی بر سیستم خواب و بیداری افراد تأثیر‌گذاشته و به‌طور متوسط خواب سالمندان به شش و نیم تا هفت ساعت در روز کاهش پیدا می‌کند. این افراد خواب سبک‌تری داشته و مدت …

ایجاد تغییرات زمانی بر سیستم خواب و بیداری افراد تأثیر‌گذاشته و به‌طور متوسط خواب سالمندان به شش و نیم تا هفت ساعت در روز کاهش پیدا می‌کند. این افراد خواب سبک‌تری داشته و مدت زمانی که به طول می‌انجامد تا فرد به خواب رود افزایش پیدا می‌کند به‌طوری که سالمندان زمان کمتری را در خواب عمیق سپری می‌کنند.

از آنجایی که کاهش زمان خواب و بهره‌مند نشدن از خواب کافی، مشکلاتی مانند کاهش تمرکز در طول روز، اختلال در انجام فعالیت‌های روزانه یا برقراری تعادل و افسردگی را به‌دنبال دارد، مراجعه به متخصص و درمان بی‌خوابی یا کم‌خوابی اهمیت دارد.

مصرف وعده غذایی سبک سه تا چهار ساعت قبل از به خواب رفتن، جلوگیری از مصرف مواد حاوی کافئین یا برخورداری از خواب نیمروزی، انجام حرکات سبک ورزشی روزانه، رفتن به رختخواب در ساعت مشخص و انجام ندادن کارهای جانبی مانند مطالعه، مشاهده فیلم یا کار با کامپیوتر در محل خواب به بهره‌مندی از خواب بهتر کمک می‌کند.

به توصیه متخصصان مصرف هرگونه قرص آرامبخش یا خواب‌آور باید پس از مشورت با پزشک انجام شود چرا که تأثیر این قرص در سنین مختلف باتوجه به شرایط فیزیولوژیکی متفاوت بوده و در صورت مصرف دیگر داروها ممکن است منجر به اختلال دارویی شود.