دوشنبه, ۱ مرداد, ۱۴۰۳ / 22 July, 2024
مجله ویستا

دانه آفتاب گردان منبع غنی ویتامین E


دانه آفتاب گردان منبع غنی ویتامین E

تخمه آفتاب گردان به طور خام یا تف داده شده همواره به عنوان تنقلات مورد مصرف قرار می گیرد، با این حال بیشتر مردم از خواص این گیاه بی اطلاع اند. در این مطلب از «Eatwell» به بررسی خواص این …

تخمه آفتاب گردان به طور خام یا تف داده شده همواره به عنوان تنقلات مورد مصرف قرار می گیرد، با این حال بیشتر مردم از خواص این گیاه بی اطلاع اند. در این مطلب از «Eatwell» به بررسی خواص این گیاه می پردازیم. ۱ - دانه آفتاب گردان یکی از غنی ترین منابع ویتامین E، آنتی اکسیدان قوی و بی نهایت مفید برای حفظ سلامت قلب است. ویتامینE با جلوگیری از اکسیده شدن کلسترول، مانع ایجاد رسوب در دیواره رگ های خونی قلب می شود. افرادی که مقدار کافی ویتامین E مصرف می کنند، با خطر کمتر ابتلا به بیماری قلبی بر اثر انسداد رگ ها مواجه می شوند. دانه آفتاب گردان میزان کلسترول مضر در خون را کاهش می دهد و منبع خوب منیزیم است. ۲ - فعالیت آنتی اکسیدان ویتامین E در کاهش التهاب موثر است، بنابراین برای بیماران آرتریت و آسم مفید است. ۳ - سلنیم (Selenium) موجود در آن در جلوگیری از رشد سلول های بدخیم موثر است و برای سرعت بخشیدن به بازسازی DNA آسیب دیده لازم و در تولید DNA نیز مفید است. ۴ - این گیاه سرشار از فیبر رژیمی است.

مصرف کم فیبر رژیمی به بروز مشکلات جسمی زیادی منجر می شود مقدار مناسب مصرفی روزانه دانه آفتاب گردان ۳۰ گرم است که اغلب کمتر از این مقدار مصرف می کنند. مصرف این گیاه احتمال ابتلا به سرطان را کاهش می دهد و میزان کلسترول را کاهش می دهد. ۵ - میزان بالای «tryptophan» در آن تاثیر آرام بخش دارد.