سه شنبه, ۱ خرداد, ۱۴۰۳ / 21 May, 2024
مجله ویستا

لیست سیاه مایکروفر


لیست سیاه مایکروفر

مردم آمریکا در سال ۱۹۳۴ برای اولین بار از یک وسیله برقی برای گرم کردن برخی موادغذایی استفاده کردند

مردم آمریکا در سال ۱۹۳۴ برای اولین بار از یک وسیله برقی برای گرم کردن برخی موادغذایی استفاده کردند...

البته گرم کردن غذا با این وسیله برقی که تقریبا مانند مایکروفرهای امروزی بود، خیلی طول می‌کشید اما امروزه می‌توانیم به راحتی ظرف مدت کمتر از ۲ تا ۳ دقیقه، غذای کاملا خنک یخچالی‌ را داغ کنیم.

شما در طول روز یا هفته چند بار از مایکروفر برای گرم کردن موادغذایی مختلف استفاده می‌کنید؟ آیا می‌دانید قرار دادن برخی از موادغذایی داخل مایکروفر می‌تواند برایتان دردسرساز شود؟ بد نیست نگاهی به فهرست موادغذایی ممنوعه برای مایکروفر بیندازید.

● تخم‌مرغ

هرگز تخم‌مرغ خام را با پوست یا بدون پوست داخل مایکروفر نگذارید. پوست تخم‌مرغ خام در اثر حرارت بالای مایکروفر، می‌ترکد و ممکن است محتویات آن باعث آسیب دیدن المنت‌های داخل دستگاه‌ شود. ترکیدن زرده تخم‌مرغ بدون پوست در اثر حرارت بالای مایکروفر هم دور از انتظار نیست.

چاره چیست؟ تخم‌مرغ را داخل یک پیاله یا بشقاب شیشه‌ای که از قبل کمی چرب شده است، بشکنید و با چنگال، سوراخ‌هایی در زرده آن ایجاد کنید. راه دیگر، هم زدن زرده و سفیده تخم‌مرغ پیش از قرار دادن آن در مایکروفر است. قراردادن تخم‌مرغ پخته‌ای که با چاقو به چند قسمت تقسیم شده در مایکروفر نیز مشکلی ایجاد نمی‌کند.

● هویج

هویج از سبزی‌های نسبتا کم‌آب است و با توجه به بافت تقریبا سفتی که در وسط آن وجود دارد، گذاشتن آن داخل مایکروفر باعث خشک شدن یا حتی سوختنش می‌شود.

چاره چیست؟ هویج خام را داخل مایکروفر نگذارید. شما می‌توانید هویج را بپزید و آن را با شیر و کره مخلوط کنید و به صورت پوره دربیاورید و این پوره را برای گرم شدن یا پختن درون مایکروفر قرار دهید. هویج بخارپز هم به راحتی و بدون مشکل با حرارت مایکروفر گرم می‌شود.

● ماهی و میگو

بافت گوشت ماهی و میگو از گوشت‌های دیگر بسیار نرم‌تر است، به همین دلیل اگر ماهی و میگو را خام یا پخته داخل مایکروفر بگذارید، گوشت آنها از هم می‌پاشد و تمام دیواره‌های داخلی دستگاه را کثیف می‌کند. چربی بیش از اندازه و بافت نرم ماهی تن هم باعث پاشیدن تکه‌های آن در اثر حرارت بالای مایکروفر می‌شود.

چاره چیست؟ ماهی را پس از طعم‌دار کردن، با پوست داخل یک ظرف گود مانند بشقاب خورش‌خوری یا ظرف پیتزاخوری بگذارید و روی ظرف را با سلفون‌ بپوشانید. حالا می‌توان این ظرف سرپوشیده را با خیال راحت، داخل مایکروفر گذاشت و دیگر نگران پاشیدن تکه‌های ماهی به در و دیوار دستگاه‌ نبود. تن ماهی را هم می‌توان به همین شکل گرم کرد. اگر حرارت مناسبی برای پخت یا گرم کردن ماهی و میگو انتخاب کرده‌ باشید، امکان از دست رفتن بافت ظاهری آنها به زیر ۱۰ درصد می‌رسد.

● گوجه‌فرنگی

گوجه‌فرنگی یکی از پرآب‌ترین صیفی‌هاست که اگر به صورت خام و سالم داخل مایکروفر قرار داده شود، در اثر بالارفتن بیش از اندازه درجه حرارت آب داخل آن می‌ترکد و مشکل‌ساز می‌شود.

چاره چیست؟ چند برش عمیق دورتادور گوجه‌فرنگی خام ایجاد کنید و سپس آن را داخل مایکروفر بگذارید. حتی می‌توان گوجه‌فرنگی را حلقه‌حلقه و با چنگال، سوراخ‌هایی روی هر حلقه ایجاد کرد و سپس آن را درون دستگاه قرار داد.

● غذاهای آبکی و سس‌های گوشتی

حجم بالای آب این مواد غذایی، داغ شدن بیش از اندازه آبشان و ترکیدن اجزای ریز موجود در آنها (مانند لوبیا، لیمو یا نخود و نخودفرنگی) می‌تواند باعث آلوده شدن فضای داخلی مایکروفر یا حتی آسیب دیدن لوازم داخلی دستگاه شما شود.

چاره چیست؟ باید غذاهای آبکی و سس‌های گوشتی را داخل ظروف پلاستیکی گود یا کاسه بریزید و روی ظرف را با سلفون بپوشانید. به این ترتیب می‌توانید از پاشیدن آب داخل مایکروفر پیشگیری کنید.

● گوشت استیک

گوشت تکه‌ای خام به خصوص اگر گوشت گوساله بدون چربی باشد، پس از قرار دادن داخل مایکروفر مانند لاستیک ماشین سفت و غیر قابل مصرف می‌شود. دلیل این موضوع هم تبخیر بیش از اندازه آب درون بافت گوشت طی فرآیند پختن است.

چاره چیست؟ باید گوشت‌های استیکی را با کره چرب و مزه‌دار کنید و بعد آنها را درون یک بشقاب خورش‌خوری گود که مقدار اندکی آب‌جوش و آبلیمو دارد، بگذارید و روی بشقاب را با سلفون بپوشانید یا با بشقاب دیگری، یک در برای آن درست کنید.

ترجمه:ندا احمدلو

منابع: Food Safety, Eating Well