چهارشنبه, ۱۹ دی, ۱۴۰۳ / 8 January, 2025
خود را در برابر سرماخوردگی واکسینه کنید
این روزها پزشکان آنقدر برای هر دردی ما را به مصرف داروهای شیمیایی و مختلف مجبور میکنند که شاید حتی گاهی این داروها بی اثر شوند...
پاییز آمده و روزهای آن خبر صف طولانی مبتلایان به سرماخوردگی در مطبها را میدهند اما اگر میخواهید علاج قبل از واقعه و از بروز سرماخوردگی و آنفلوانزا پیشگیری کنید، پیشنهاد میکنیم به جای واکسن سرما خوردگی و داروهای شیمیایی چند میوه و سبزیجات را در برنامه غذاییتان قرار بدهید. این میوهها و سبزیها میتوانند با حجم بالای ویتامینهای۶ A، C، E، B، روی و فولیکاسید، سیستم ایمنی بدنتان را تقویت و شما را در برابر سرماخوردگی محفاظت کنند. با این اوصاف یادتان باشد این میوه و سبزیها را در نیمه دوم سال همیشه مصرف کنید.
▪ کیوی: این میوه سرشار از ویتامین C بوده و در مقابل کالری کمی دارد. به همین دلیل معمولا افراد تحت رژیمهای لاغری از این میوه در زمستان استقبال میکنند. ۲ عدد کیوی متوسط تنها ۹۰ کالری دارند اما میتوانند ۲۴۰ درصد از ویتامین C مورد نیاز بدن در طول روز را تامین کنند. هر کیوی دارای ۴۵۰ میلیگرم پتاسیم و ۴ گرم فیبر است. این میوه بخش زیادی از املاح و ویتامینهای موردنیاز بدن را تامین کرده و مصرف آن با ماست تجربه طعم متفاوتی است.
▪ پرتقال: پرتقال با ویتامین C شناخته میشود. این موضوع آنقدر در ذهن همه ما جا افتاده است که این میوه در روزهای سرد در خانه همه پیدا میشود. تنها یک عدد پرتقال متوسط میتواند ۱۳۰ درصد ویتامین C مورد نیاز بدن در طول روز را تامین کند. یک پرتقال همچنین ۲۵۰ میلیگرم پتاسیم و تنها ۸۰ کالری انرژی دارد. این میوه به دلیل ساختار آبدار میتواند بهراحتی آب گرفته شود. به همین دلیل آب پرتقال در روزهای پاییز یکی از پرطرفدارترین نوشیدنیهاست.
▪ گریپفروت: این میوه هم مانند اغلب مرکبات دیگر منبع غنی ویتامین C است. تنها نصف یک گریپفروت میتواند تمام حجم ویتامین C مورد نیاز بدن در طول هر روز را تامینکند. این میوه کالری بسیار پایینی دارد و حتی برای از بین بردن چربیهای اضافه بدن هم مناسب و مفید است. نصف یک گریپفروت تنها ۶۰ کالری دارد. به همین دلیل عضو ثابت اغلب رژیمهای لاغری است. این میوه معمولا به صورت آبمیوه مصرف میشود و حتی بعضیها ترجیح میدهند به دلیل طعم گس، آن را با آب پرتقال مخلوط کنند.
▪ طالبی: طالبی هم میوه پرطرفداری است که اغلب ما به خاطر داشتن حجم زیاد اسیدفولیک و آهن آن را میشناسیم. این در حالی است که طالبی حجم زیادی از ویتامینهای C و A را هم در خود دارد. ویتامین A برای سلامت پوست بدن مفید است و از آنجایی که پوست اولین محافظ بدن در برابر آسیبهای محیطی است، این ویتامین اهمیت زیادی دارد. طالبی ۸۰ درصد از ویتامین C و ۱۲۰ درصد از ویتامین A مورد نیاز بدن در طول روز را تامین میکند. این میوه کالری کمی دارد. یک طالبی متوسط تنها دارای ۵۰ کالری است.
▪ توتفرنگی: این میوه هم یکی دیگر از منابع غنی ویتامین C است. به همین دلیل ۸ عدد توتفرنگی میتواند ۱۶۰ درصد از ویتامین C موردنیاز بدن در روز را تامین کند. این تعداد توتفرنگی همچنین ۱۷۰ میلیگرم پتاسیم و تنها ۵۰ کالری انرژی دارد. این میوه به دلیل طعم خوبش معمولا برای همه خوشایند است. پیشنهاد میکنیم از توتفرنگی برای تهیه انوع دسر، بیسکویت و حتی سس سالاد مصرف کنید تا از طعم آن لذت بیشتری ببرید.
▪ زغالاخته: این میوه ترش و خوشمزه سرشار از ویتامین B است؛ ویتامینی که میتواند سیستم ایمنی بدن را به خوبی تقویت کند. این میوه را میتوانید به صورت خام، روی ماست و مخلوط با کورن فلکس استفاده کنید.
▪ اسفناج: این سبزی شاید برای اغلب ما یادآور کارتون جالب ملوان زبل و عضلات ورزیده آن باشد اما بد نیست بدانید اسفناج تاثیر زیادی در افزایش ایمنی بدن دارد. دلیل این موضوع هم به حجم زیاد آنتیاکسیدانهای آن مربوط میشود. این سبزی را میتوانید به صورت خام یا پخته با ماست مخلوط کنید و بخورید. حتی در سالاد سبزیها هم میتوانید از اسفناج خام استفاده کنید.
▪ کلم بروکلی: این سبزی که در سالهای اخیر جای خودش را در برنامه غذایی اغلب ما حسابی باز کرده است، منبع غنی ویتامین C است. تنها یک برش کوچک آن میتواند ۲۲۰ درصد ویتامین C موردنیاز بدن در طول روز را تامین کند. همین مقدار حاوی ۴۶۰ میلیگرم پتاسیم، ۳ گرم فیبر و ۴ گرم پروتئین لازم برای بدن است. کلم بروکلی که به صورتهای مختلف، خام، پخته، بخارپز و سرخشده مصرف میشود، تنها ۴۵ کالری انرژی دارد.
▪ هویج: این سبزی خوش خوراک ۱۱۰ درصد از ویتامین A، ۲۵۰ میلیگرم پتاسیم و ۲ گرم فیبر موردنیاز بدن در هر روز را در خودش دارد. ویتامین A برای سلامت پوست و چشم بسیار مفید و به همین دلیل هم مهم است. هر عدد هویج متوسط تنها ۳۰ کالری دارد و به صورت خام، آبپز و بخارپز در انواع سوپ، سالاد، خورش و دسر استفاده میشود.
▪ فلفلدلمه: این سبزی هم سرشار از ویتامین C است. هر عدد فلفلدلمه متوسط دارای ۱۹۰ درصد ویتامین C موردنیاز بدن در هر روز است. فلفلدلمه همچنین ۲۲۰ میلیگرم پتاسیم و ۲ گرم فیبر را در خود دارد. یک عدد فلفلدلمه متوسط تنها ۲۵ کالری دارد و به صورت خام و پخته مصرف میشود.
▪ سیبزمینی: این صیفی پرطرفدار در اغلب غذاهای ما مصرف میشود. یک عدد سیبزمینی متوسط دارای ۱۲۰ درصد از ویتامین A موردنیاز بدن در هر روز است. همین میزان سیبزمینی ۴۴۰ میلیگرم پتاسیم و ۲ گرم فیبر را در خود دارد. سیبزمینی در گروه سبزیجات کاربردی قرار میگیرد و به همین دلیل هم به صورت پخته، آبپز و سرخشده در غذاهای مختلف استفاده میشود.
ندا لهردی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست