چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
بحران میانسالی
زندگی یک فرآیند رشد پیوسته و توقف ناپذیر است و در نهایت، مرگ انتهای رشد در دنیای مادی و سفر به عالم معنویات و به عبارتی نوعی ارتقای درجه است. انسان در زندگی خود همواره از شکلی پست تر می میرد و به مقامی بالاتر نایل می شود. در رحم مادر رشد می کند و پا به این کره خاکی می گذارد. از کودکی به نوجوانی، جوانی، میانسالی و پیری می رود. همان طور که همه ما تجربه کرده ایم، گذار از یک مرحله زندگی به مرحله دیگر، فرایندی رنج آور است. اما آن سوی این دیوار، دنیایی بهتر با لذات بیشتری در انتظار ماست. شاید اگر بتوانیم با یک جنین صحبت کنیم، از ورود به این کره خاکی ترس داشته باشد، اما نمی داند پس از پشت سرگذاشتن مرحله مرگ دوران جنینی و تولد دوره نوزادی، به دنیایی بسیار وسیع تر که اصلاً با عالم محدودی که او در آن قرار داشته قابل مقایسه نیست وارد می شود. این موضوع در خصوص مرگ نیز صادق است.
اما همه ما در حین فرایند رشد خود در دنیای مادی، دوران گذار مختلفی که گاهی برای برخی از ما با درد و رنج زیادی همراه بوده است را تجربه کرده ایم. ممکن است در دوران ورود به برهه جوانی، افسرده شده باشیم، با سؤالات بی جواب بی شماری مواجه شده باشیم، به پوچی رسیده باشیم یا به فکر خودکشی افتاده باشیم. در صورتی که امروز که از ورای آن به آن دوران می نگریم، به ترس های کم اهمیت خود می خندیم.
میانسالی هم یک مرحله گذار است که سن قطعی خاصی برای آن وجود ندارد. اما به طور کلی ممکن است از سی و اندی سالگی تا پنجاه سالگی یا بالاتر رخ دهد.
این، زمانی است که فرد به خود نهیب می زند و با خود می گوید: «عمر مفیدت گذشت، در این سال ها چه کردی؟ دیگر فرصت زیادی نداری.»
همه ما به کرات شنیده ایم که وقت طلاست. اما چند نفر از ما معنای این ضرب المثل را درک کرده ایم؟ مسلماً زمانی قدر این نعمت را خواهیم دانست که آن را از دست بدهیم.
چه کسانی به شدت از بحران میانسالی رنج می برند؟
افرادی که عمر خود را بی هدف سپری کرده اند. با ناآگاهی و بی توجهی به فعالیت هایی پرداخته اند که برایشان معنی و مفهوم خاصی نداشته یا بالاجبار به اموری مشغول بوده اند که به آن علاقه ای نداشته اند. رویاها و آرزوهای خود را قربانی کرده اند. سلامتی و نشاط خود را با بی توجهی به سرعت از دست داده اند و...
چه باید کرد؟
شمایی که هنوز به بحران میانسالی مبتلا نگشته اید اگر بی هدف در کوچه های جوانی قدم می زنید و معتقدید هنوز خیلی فرصت دارید هوشیار باشید! بحران میانسالی در آینده در کمین شما خواهد بود. هیچ کس بیش از اندازه فرصت ندارد. هر قدر هم که برای پیشرفت و موفقیت بشتابید، همواره افرادی جلوتر از شما حرکت می کنند. در این دنیا بی نهایت شگفتی هست که شما هنوز کشف نکرده اید و شما بی نهایت استعداد بالقوه دارید که هنوز به فعلیت درنیاورده اید.
نگذارید به دوره میانسالی برسید وزمانی متوجه این موضوع بشوید که وقت کافی ندارید. آگاه باشید که مسئله آزاردهنده ای به نام «بحران میانسالی» در آینده شما را تهدید می کند.
ملیکا بهزادی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست