دوشنبه, ۱۵ بهمن, ۱۴۰۳ / 3 February, 2025
مهلکترین مخدر
مارادونا اسطوره فوتبال آرژانتین به تنهایی جام جهانی ۱۹۸۶ را برای آرژانتین به ارمغان آورد. اما کوکائین مارادونا، را نابود کرد. اما کوکائین بدترین ماده مخدری نیست که بشر تولید کرده است. با پختن کوکائین همراه با جوش شیرین ماده مخدر دیگری بنام کراک حاصل میشود. در حقیقت کراک نوعی کوکائین شیمیایی است. کراک خطرناکترین ماده اعتیادآوری است که تاکنون به بازار آمده و به حدی وابستگیآور است که یک بار مصرف آن، فرد را معتاد میکند. از نظر طبقهبندی، محرک سیستم اعصاب مرکزی است. کراک به شکل حبههای سفید یا قهوهای رنگ میباشد. معمولا با نشاسته، شکر، ویتامینC ، پودر شیر و پودر تالک ترکیب میشود. این مشتق از کوکائین آنچنان قدرتی دارد که پس از ۳ دهه تولید، از کوکائین پیشی گرفت و بازار تقاضایی بهتر از کوکائین به دست آورد.
کراک در ایران
آنچه در بازارهای ایران به نام کراک عرضه میشود با آنچه در اروپا و آمریکا عرضه میشود متفاوت است.کراک آسیایی از کوکائین ساخته نشده است. کراک امروزی موجود در کشور ما که در حال تخریب مصرفکنندگان جوانش است، فقط فرمول قویتری از هروئین است! در ایران کراک در آزمایشگاههای مخفی و خانگی با فشردهکردن هروئین بدون در نظر گرفتن هر گونه استانداردی انجام میشود و هر آزمایشگاهی بسته به نوع امکانات و سلیقه تولیدکننده متفاوت است و همین موضوع، وضعیت بازار کراک و مصرف آن را آشفتهتر کرده است.در برخی موارد نیز از ضایعاتی که نمیتوان از آن هروئین خالص بدست آورد کراک تولید میشود. این کراک یکی از قویترین مواد مخدر محسوب شده و بشدت اعتیاد ایجاد میکند به طوری که طی یک ماه اول مصرف دائم از آن، مقدار مصرف به ۳ یا ۴ برابر روز اول مصرف رسیده و تعداد دفعات مصرف روزانه به ۱۰ بار در روز (تقریبا هر ۲ ساعت یک بار) میرسد.کراک به صورت تدخینی و تزریقی مصرف میشود و در مدت بسیار کوتاهی اثر میکند. حتی مراحل تزریق آن هم سادهتر است.در حال حاضر کراک در بین گروهی از جوانان ایران شایع شده و به دومین ماده مصرفی معتادان تبدیل شده است. متاسفانه این شیوع بالا به دلیل تفکر اشتباهی است که در بین جوانان به وجود آمده است. در بین جوانان، این ماده به صورت مادهای کمخطر با میزان نشئگی بالا معرفی شده و ۹۵ درصد از مصرفکنندگان، آن را به اسم روانگردانی میشناسند که اعتیاد نمیآورد اما پس از شروع به مصرف، متوجه میشوند که کراک مادهای بسیار اعتیادآور است.
علائم مصرف
تغییرات بارز در شخصیت و رفتار، از دست دادن توجه و تمرکز، کاهش وزن، رفتار کینهتوزانه با افراد خانواده و دوستان، برنامه خواب نامنظم، بیتوجهی به آراستگی ظاهری، سوءظن شدید، بیقراری و اضطراب از جمله علائم مصرف کراک است.
جدایی ناگهانی جسمی و روحی فرد از کانون خانواده، تغییر رفتار چشمگیر و ناپدید شدن لوازم قیمتی خانه و نداشتن توضیح قانعکننده برای مقدار پول خرج شده از جمله حالاتی است که خانواده فرد معتاد به کراک در وی مشاهده میکنند.
اثرات مخرب کراک
اعتیاد به کراک سبب از بین رفتن درد و خروج استرس و اضطراب از بدن فرد، احساس سرخوشی کاذب و ایجاد تحرک در فرد، بروز رفتارهای خطرناک و حرفهای بیربط میشود که تمام اینها تنها ۵ تا ۷ دقیقه طول میکشد. تکرار مصرف این ماده طی چند روز همراه با استفراغ، گیجی، بیتفاوتی، اسپاسم عضله و مرگ ناگهانی در اثر ایست تنفسی است.این ماده مخدر در کوتاهمدت (مدت یک سال) اثرات مخرب جبرانناپذیری در بدن فرد مصرفکننده اعم از عفونت اجزای داخلی بدن، پوسیدگی دندانها، سرطان حنجره و ریه، نابودی ریه و کبد ایجاد میکند. به طور کلی تمام اجزایی که در تماس مستقیم با دود کراک هستند ذره ذره نابود شده و میپوسند و در برخی موارد طبق گزارشهای موجود در رابطه با افراد معتاد به کراک، میزان عفونت بدن به قدری است که اجزای بدن از هم جدا میشوند و گوشت زیر پوست دچار عفونت میشود.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست