پنجشنبه, ۲۰ دی, ۱۴۰۳ / 9 January, 2025
۵ توصیه برای تهیه فرم نظرخواهی از کارمندان
فرم های نظرخواهی کارمندان به کارفرما کمک می کند که از نقاط نارضایتی و رضایت کارمندان خود مطلع شود. برای گرفتن نتیجه ای صحیح و قابل اطمینان، سوالات این برگه های نظرخواهی باید به صورت زیر باشد:
توسط افراد متخصص در این زمینه تهیه شود که بدانند چطور سوالات را طراحی کنند که به اطلاعات و نتیجه ای بیغرض و عاری از تعصب دست پیدا کنند.
با دقت و ملاحظه کافی و مطابق با فرهنگ و وضعیت ارتباطی شرکت اجرا شود.
توسط افرادی ارزیابی شود که با تحقیق آشنایی کامل داشته و بتوانند ارزیابی موثر و صحیحی داشته باشند.
علاوه بر این، برای ایجاد رابطه ای صادقانه و با اعتماد کامل بین شرکت و کارمندان، نتیجه این تحقیق باید به طور موثر مخابره شده و توسط شرکت اجرا گردد. و آخر اینکه، مدیران شرکت باید روند پیشرفت و موفقیت و شکست عمل را به دقت بررسی کنند.
در این مقاله قصد نداریم راهنمایی جامع و کامل درمورد فرم های نظرخواهی کارمندان به شما ارائه کنیم. فقط ۵ اصل مهم که باید در اجرای چنین نظرسنجی هایی مدنظر داشته باشید را برایتان عنوان می کنیم.
این واقعیت که باوجود محرمانه بودن پاسخ های کارمندان، اطلاعات به دست آمده از آنها برای ارتقاء و پیشرفت شرکت مورد استفاده قرار خواهد گرفت را باید به اطلاع کارمندان برسانید.
بحث محرمانه بودن پاسخ ها معمولاً مورد سوء تفاهم قرار می گیرد. از یک طرف، هدفمان این است که کارمندان راحت و آزاد و کاملاً صادقانه به سوالات پاسخ بدهند و از طرف دیگر دلیل اینکه اصلاً چنین نظرسنجی هایی توسط کارفرما انجام می شود این است که این آزادی بیان را به کارمندان نشان دهند. نکته دوم یعنی کارفرمایان بفهمند که واقعاً چه در سر کارمندانشان می گذرد.
بعضی از کارفرمایان انگیزه های متفاوتی دارند و در شرکت هایی که کارفرما-مدار هستند این امکان وجود دارد که اطلاعات به دست آمده از کارمندان به طریقی منفی مورد استفاده قرار گیرد. اگر آزادی بیان را سرلوحه کار خود قرار دهید، کارمندان یاد می گیرند که کارفرمایشان فردی قابل اعتماد است و اطلاعات به دست آمده را به در جهت نفع آنها مورد استفاده قرار خواهد داد.
من بعنوان مشاور شرکت، همیشه برای کارمندان توضیح می دهم که هدف من از صحبت کردن با آنها ردوبدل کردن اطلاعات در جهت نفع عمومی است. و همیشه درمورد محرمانه بودن اطلاعات به آنها اطمینان میدهم.
سوالاتی که پرسیده می شود اهمیت زیادی دارد.
هیچکس به اندازه شما با فرهنگ کارمندان شرکت شما آشنا نیست. در انتخاب موضوع سوالات باید از یک گروه کوچم از خود کارمندان استفاده کنید. این سوالات باید مرتبط با علایق، عدم علاقه و چالش هایی باشد که کارمندانتان در محیط کار هر روز با آنها روبه رو هستند.
وقتی موضوع سوالاتی که می خواهید مطرح کنید را تعیین کردید، باید شروع به طرح سوالات کنید. سوالات شما باید دقیقاً مورد ارزیابی قرار گیرند که احیاناً مقاصد شخصی به همراه نداشته باشند، مبهم نباشند، و کارمندان برداشت خاصی از آنها نکنند.
سوالات اول همیشه بیشتری اهمیت را دارند. به همین دلیل در طراحی آنها باید بیشترین دقت صورت گیرد. برخی شرکت های تخصصی مرتبط با اینکار، پایگاه اطلاعاتی از سوالات تشکیل داده اند که در طول سالها بسیار موثر بوده اند و در شرکت های مختلف نتایج خوبی در بر داشته اند. اگر خودتان وقت و انگیزه کافی برای طرح سوال ندارید، می توانید از این سرویس ها کمک بگیرید.
نظرسنجی از کارمندان را حتماً در خود محیط کار انجام دهید
اگر برای این نظرسنجی کارمندان را به محیطی خارج از محیط کار اصلی ببرید، این پیام را به آنها می رسانید که شرکت جای امنی برای صحبت کردن درمورد رضایت ها و نارضایتی های آنها نیست. این دقیقاً متضاد آن پیامی است که باید به کارمندان برسانید. پیام شما باید این باشد که شرکت امن ترین مکان برای تبادل نظرات آنهاست. اینکه شرکت به نظرات آنها اهمیت می دهد و کارفرما زمان و موقعیت لازم برای جویا شدن از نظرات کارمندانش را فراهم می کند.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست