دوشنبه, ۸ بهمن, ۱۴۰۳ / 27 January, 2025
کودکان و هشدار نسبت به مصرف تنقلات رنگی
بسته های خوراکی و تنقلات، غذاهای آماده و همه آن چیزهایی که این روزها می شود از سوپرمارکت ها خرید و خیلی زود و سریع خورد؛ هر کدام اینها ممکن است کودک شما را بیش فعال، پرخاشگر یا کم تمرکز کند.این یافته جدید محققان انگلیسی در دانشگاه ساوت همپتون این کشور است که البته هنوز گزارش آن در یک نشریه علمی منتشر نشده است.
پیش از این، محققان در همین دانشگاه، سعی کرده بودند اثر خوراکی های با رنگ مصنوعی را با اثر حذف این خوراکی ها مقایسه کنند و نتیجه گیری آنها این بود که وقتی کودکان آبمیوه با رنگ مصنوعی می نوشند، بیشتر احتمال دارد که (بیش فعال) شوند.
بی بی سی گزارش داده است این بار این گروه تحقیقاتی، اثر این رنگ های مصنوعی را مستقیما روی گروه هایی از بچه های ۳ ساله و ۸ ساله بررسی کرده اند. از جزئیات این مطالعه، فعلا همین قدر می دانیم که مقدار رنگ مصرفی بچه ها به صورت معمول تخمین زده شده و همان به شکل آزمایشی به این بچه ها داده شده است.
نتیجه، تایید مطالعه قبلی است، به این ترتیب می توان با اطمینان بالایی گفت وجود این نوع رنگ ها می تواند زمینه اختلالات رفتاری را ، مانند بیش فعالی و پرخاشگری، به وجود آورد.
هنوز نتایج این مطالعه از سوی مقامات رسمی انگلستان یا مقامات بین المللی تایید یا رد نشده است.
اداره استانداردهای غذایی انگلستان اعلام کرده است قبل از پذیرفته شدن مقاله این محققان در یک نشریه علمی معتبر، هیچ قضاوتی در مورد آن نخواهد کرد و طبعا هیچ تصمیمی هم درباره ممنوع کردن استفاده از رنگ های مصنوعی در مواد غذایی گرفته نخواهد شد.
با این حال محققان مستقل در انگلستان، با انتشار فهرست رنگ های مصنوعی خوراکی که این گروه تحقیقاتی روی آن کار کرده و زیان های آن را معرفی کرده، موافقند. آنها می گویند درست است که هنوز این یافته ها در هیچ نشریه علمی چاپ نشده و این یافته ها از سوی دانشمندان دیگر ارزیابی و صحت آن تایید نشده، اما والدین می توانند با حذف این گونه خوراکی ها و نیز استفاده بیشتر از مواد غذایی و خوراکی های خانگی، سلامت رفتاری کودک خود را تا حد زیادی تامین کنند.
به ویژه این که حذف این خوراکی های (رنگ شده)، هیچ کمبودی در بچه ها ایجاد نمی کند، چون خوراکی های با رنگ مصنوعی، عموما ارزش تغذیه ای خاصی ندارند.
یک فایده مهم دیگر این نوع تحقیقات آن است که پدر و مادرها را تشویق می کند به این که موقع خرید بسته های غذایی رنگارنگ، گاهی بسته را برگردانند و نگاهی هم به جدول اطلاعات تغذیه ای و نیز (مواد تشکیل دهنده) آن بیندازند. به این ترتیب اولین قدم را برای نزدیک شدن به یک برنامه غذایی سالم، برای خود و کودکانشان، برداشته اند.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست