جمعه, ۵ بهمن, ۱۴۰۳ / 24 January, 2025
مجله ویستا

اگر می خواهید فرزندی سالم داشته باشید


اگر می خواهید فرزندی سالم داشته باشید

می دانیم که چیزهایی وجود دارند که به محض باردار شدن نمی توانید آنها را بخورید, بیاشامید یا انجام دهید, اما آیا می دانستید زمانی که برای باردار شدن اقدام می کنید, باید سبک زندگی خود را تغییر دهید

می‌دانیم که چیزهایی وجود دارند که به محض باردار شدن نمی‌توانید آنها را بخورید، بیاشامید یا انجام دهید، اما آیا می‌دانستید زمانی که برای باردار شدن اقدام می‌کنید، باید سبک زندگی خود را تغییر دهید؟ شما باید سیگار را خاموش کرده و از قهوه خداحافظی کنید. این هم فهرستی از عادات بدی که باید آنها را از خود دور کنید و از همه مهم‌تر اینکه چگونگی ترک آنها هم شرح داده شده است. همیشه امکان ندارد که بدن شما از ساختمانی محکم و استوار برخوردار باشد و همه ما گاهی کمی زیاده‌روی هم می‌کنیم اما وقتی تصمیم به بچه‌دار شدن می‌گیرید، زمان آن است که به سلامتی جنینی که درون‌تان است، فکر کنید. چون هر اتفاقی که برای بدن شما پیش آید، روی آینده نوزادتان تاثیر مستقیم دارد. دکتر اوا ریتوو، از انجمن روان‌پزشکی میامی فلوریدا، شرح می‌دهد: «کنار گذاشتن عادات غلط پیش از حاملگی، یکی از روش‌های شگفت‌انگیز آغاز آمادگی برای مادر شدن است. شما نسبت به بدن خود مسوولیت دارید و باید اطمینان داشته باشید که جسم‌تان همه مزیت‌هایی که می‌توانید به فرزندتان ارایه کند را خواهد داشت.»هر چه زودتر این عادات بد را کنار بگذارید. برای خودتان، دوران بارداری‌تان و برای نوزادتان بهتر است و شاید امید به بارداری همه انگیزه مورد نیازتان را به شما بدهد.

● فست فود و تنقلات

اگر فکر می‌کنید که بارداری به معنی زیاده‌روی در خوردن پفک، پیتزا و غذاهای آماده چینی است، به شدت در اشتباه هستید. خوردن با یک رژیم متعادل غذایی که شامل مقدار زیادی مواد مغذی است، برای رشد سلامت نوزاد لازم و ضروری است. یک بررسی که توسط محققان دانشکده دامپزشکی رویال در لندن انجام گرفته، دریافته است که موش‌هایی که در طول بارداری از خوراکی‌های کم‌ارزش در رژیم غذایی آنها استفاده شده، بچه‌هایی با وزن بالاتری به دنیا آورده‌اند. بررسی جدید دیگری در دانشگاه آدلاید کشف کرده که رژیم غذایی با چربی بالا و قند فراوان ممکن است سلیقه غذایی جنین‌ها را تغییر دهد. به علاوه نوزادانی که مادران‌شان مقدار زیادی غذاهای پرچرب و پرقند خورده‌اند، در سال‌های بعد زندگی علاقه بیشتری به خوراکی‌های بی‌ارزش مانند پفک و شیرینی خواهند داشت. پری کینر توصیه می‌کند: «در کل، هر فردی که بخواهد سالم غذا بخورد، باید مقدار قند دریافتی، هله‌هوله یا غذاهای فرآوری‌شده همانند فست‌فودها را محدود کند. با کمی کوشش می‌توانید سبک زندگی خود را تغییر داده و زمان بیشتری برای آشپزی کردن و لذت بردن از غذاهای خانگی صرف کنید.» او پیشنهاد کرده که اگر مجبور به خوردن میان‌وعده‌های بسته‌بندی‌شده شدید، از مارک‌هایی استفاده کنید که در محصولات خود از مصرف رنگ‌های مصنوعی، طعم‌دهنده‌ها و مواد غیرمجاز پرهیز می‌کنند.

● سیگار کشیدن

پیش از اقدام به بارداری، سیگار را ترک کنید. مصرف سیگار نه‌تنها برای بدن مضر است، بلکه می‌تواند عمل لقاح و رشد جنین را با مشکلاتی مواجه کند. پس به محض اینکه حامله نشدید، نیکوتین و منوکسیدکربن می‌تواند تاثیرات مضری بر رشد و ریه‌های نوزاد بگذارد. به علاوه سیگار کشیدن می‌تواند موجب زایمان زودهنگام و تاثیر عوارض آن بر نوزاد شود. اغلب ترک سیگار ساده نیست پس از ارایه‌دهندگان خدمات بهداشتی در مورد برنامه‌هایی که برای حمایت از کسانی که می‌خواهند ترک کنند و چگونگی ترک آن، سوال کنید. در صورتی که در حال حاضر اقدام به بارداری کرده‌اید، با پزشک خود در مورد امنیت این روش‌ها مشورت کنید. اگر تصمیم به ترک دارید، به شما پیشنهاد می‌کنیم که از افرادی که ممکن است شما را وسوسه کنند، دوری کنید.

● کافئین

هر چند بررسی‌ها روی مصرف کافئین بسیار گیج‌کننده‌ هستند، اما برخی پژوهش‌ها نشان داده که ممکن است کافئین در مشکلات باروری نقش داشته باشد و خطر سقط جنین را افزایش دهد. دکتر دنیل روشان، پزشک زنان و زایمان در نیویورک که متخصص زایمان‌های پرخطر نیز هست، توصیه می‌کند که در روز، بیش از دو فنجان قهوه ننوشید چون سبب کاهش رشد جنین و زایمان زودهنگام می‌شود. اما در این میان تنها قهوه مقصر نیست. به چیزهایی که کافئین در آنها کمتر مشهود است، هم توجه کنید. منابع کافئین قهوه، چای، شکلات، نوشابه‌ها و برخی داروها هستند. پژوهش‌ها بیانگر این مساله است که در طول دوران حاملگی شما می‌توانید در روز به میزان ٢٠٠ میلی‌گرم کافئین مصرف کنید.

● استرس

میزان بالای استرس ممکن است مانع باردار شدن شما شود. به این فکر کنید که کنار آمدن با رویدادهای مهم مانند مرگ یکی از دوستان نزدیک یا اعضای خانواده، محرک تنش‌زای عادی نیست که هر روز در زندگی پیش آید. به علاوه استرس می‌تواند بر نتیجه داروهای باروری اثر داشته باشد. با اینکه بررسی اینکه آیا استرس شانس شما را برای موفقیت کاهش می‌دهد، بی‌نتیجه بوده، اما پژوهش‌ها نشان داده است که استرس بر میزان عدم موفقیت دارو تاثیر دارد. بیشتر بیماران دچار استرس دارویی می‌شوند و در آنهایی که این احساس ادامه می‌یابد، خواستار قطع زود دارو هستند. در این زمان تکنیک‌های تمدد اعصاب برایتان بسیار مفید است و شما را یاری می‌کند. سعی کنید ورزش کنید، یوگا انجام دهید، از حمایت خانواده بهره‌گیرید یا پیش مشاور روان‌شناس بروید.

ترجمه: علیرضا سردشتی