سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
مجله ویستا

تهیه کامپیوتر ارزان قیمت، اولین قدم مادربورد


تهیه کامپیوتر ارزان قیمت، اولین قدم مادربورد

امیدوارم به دوستداران Intel برنخورده باشد که تا اطلاع ثانوی بی خیال شان شده ایم و از ما رنجیده خاطر نشده باشند چرا که قول می دهم هنگامی که بحث به سیستم های میان قیمت به بالا رسید، …

امیدوارم به دوستداران Intel برنخورده باشد که تا اطلاع ثانوی بی خیال شان شده ایم و از ما رنجیده خاطر نشده باشند چرا که قول می دهم هنگامی که بحث به سیستم های میان قیمت به بالا رسید، بیشتر درباره این شرکت و محصولاتش صحبت کنم.این را هم یادآور می شوم که این مادربوردی که معرفی خواهیم کرد برای شما پشتک و وارو نخواهد زد اما می تواند عهده دار انجام بسیاری از امورات جاری و معمول خانه ها و حتی شرکت ها شود از این رو بحث اصلی را از داخل کابینت و از مادر تمامی بوردها آغاز می کنم. مادربورد اول کلام بگویم که کامپیوترهای ارزان قیمت به شکل منطقی براساس پردازنده های Athlon۶۴ و Sempron۶۴ تهیه می شوند. این را گفتم تا تکلیف تان را مشخص کرده باشم. برخی دوستان خیلی این کاره که اطلاعات فنی خود را چند سالی است به روز نکرده اند همچنان در این توهم سیر می کنند که پردازنده های AMD داغ می کنند. چهار پنج سال پیش با این گفته موافق بودم و برای رفع آن راه حل داشتم اما مدت هاست که عمر این گونه بحث ها به اتمام رسیده است. دیگر اینکه به مادربوردی نیاز دارید که دارای چند ویژگی زیر باشد.

اول اینکه در بطن خود شامل موتور گرافیکی باشد تا شما را از خرید کارت گرافیکی مستقل بی نیاز سازد. این مادربورد لزوماً ارزان قیمت نیست و می تواند از میان مدل های پایین دستی

و میان قیمت انتخاب شود که به طور معمول بین ۹۰ تا ۱۲۰ هزار تومان قیمت دارند. هر چند برخی مادربوردهای درست و ارزان قیمتی که بین ۷۰ تا ۹۰ هزار تومان قیمت دارند هم برای خرید فوق العاده مناسب هستند. استفاده از مادربوردهای ۴۰ تا ۵۰ هزار تومانی هم امکان پذیر است اما بدانید که قرار نیست زجر بکشید.

دوم اینکه به صورت پیش فرض از سوکت AM۲+ پشتیبانی کند چرا که سوکت پردازنده ها در حال تغییر و تحول است و باید که در آینده ای نزدیک، امکان استفاده از پردازنده های ارزان قیمت Athlon X۲ و حتی مدل های میان قیمت Phenom و Phenom II را فراهم سازد.

سوم اینکه از چیپ ست های نسل هفتم مانند AMD ۷۸۰G، AMD ۷۸۰V و AMD ۷۸۰E استفاده کند. بدین نکته دقت کنید که چیپ ست های AMD ۷۴۰G و AMD ۷۴۰V در واقع همان چیپ ست قدیمی AMD ۶۹۰G است که با نامی جدید وارد بازار شده است. برخی مدل ها نیز با چیپ ست AMD ۷۶۰G تولید شده اند که نمی دانم در بازار ایران یافت می شود یا نه. به هرحال استفاده از خانواده AMD ۷۸۰G اکیداً توصیه می شود.

چهارم اینکه برخی مدل های گران قیمت امکاناتی ارائه می کنند که چندان مورد استفاده قرار نمی گیرند لذا شایسته نیست که برای آن پولی هزینه شود. به عنوان مثال نیازی به دو رابط شبکه، تکنولوژی RAID، سیستم های خنک سازی پیشرفته و امثالهم نیست. به جای هزینه کردن برای این امکانات، می توانید کیفیت پردازنده یا حافظه اصلی را ارتقا دهید.

و آخر اینکه..

کامپیوتر ارزان قیمت باید کارهای زیر را انجام دهد:

اول، گشت و گذر در اینترنت

دوم، تماشای فیلم و شنیدن موسیقی

سوم، کار با نرم افزارهایی چون Microsoft Office

چهارم، استفاده از نرم افزارهای معمولی ویرایش عکس، صدا و فیلم.

جواد زارعی