شنبه, ۱۵ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 4 May, 2024
مجله ویستا

بزرگ ترین دانشمندان علوم اطلاعاتی


بزرگ ترین دانشمندان علوم اطلاعاتی

موفقیت شرکت هایی همچون گوگل, فیس بوک و همه در گرو در اختیار داشتن حجم گسترده ای از اطلاعات حاصل شده است «چیستاگر دیتا» در سال های اخیر به یکی از بهترین مشاغل تبدیل شده ازمشهورترین چیستاگرهای دیتا یا دانشمند اطلاعات افرادی اند که معرفی کرده ایم

موفقیت شرکت هایی همچون گوگل، فیس‌بوک، آمازون و نتفیلیکس یا موسسات وال‌استریت و صنایع مختلف در حوزه های بهداشت و درمان همه در گرو در اختیار داشتن حجم گسترده ای از اطلاعات حاصل شده است. «چیستاگر دیتا» در سال های اخیر به یکی از بهترین مشاغل دره سیلیکون تبدیل شده است و کارشناسان فناوری برای رسیدن به این جایگاه علاقه بسیاری از خود نشان می دهند. از جمله مشهورترین چیستاگرهای دیتا یا همان دانشمند اطلاعات افرادی هستند که در ادامه معرفی کرده ایم.

۱. لری پیج، مدیرعامل شرکت گوگل

گوگل بیش از هر شرکت دیگری در حوزه اطلاعات سنت‌شکنی کرده و محدودیت ها را از بین برده است. لری پیج به همراه سرگئی برین موتور جست‌وجوی گوگل را راه‌اندازی کردند که دنیای وب را دگرگون کرد. این دو نفر توانستند با زیرکی و هوش زیاد دسترسی به اطلاعات در دنیای مجازی را به کار بسیار ساده ای تبدیل کنند تا همه کاربران سراسر دنیا بتوانند به بزرگ ترین پایگاه داده دنیا دسترسی داشته باشند. گوگل به قدری بزرگ است که کاربران به جای عبارت جست‌وجو در وب، از عبارت «گوگل کردن» استفاده می کنند.

۲. جف همرباچر – مدیر و دانشمند کمپانی Cloudera و دی‌جی پاتیل – سرمایه گذار و موسس Greylock

هامرباچر و پاتیل با ابداع عبارت «چیستاگر دیتا» سرمایه زیادی را به حساب های بانکی خود سرازیر کردند. در حال حاضر دانشمند اطلاعات بودن در دره سیلیکون یکی از پردرآمدترین مشاغل است. این دو نفر نخستین گروه علمی اطلاعاتی رسمی خود را در فیس‌بوک و لینکداین ایجاد کردند. اما اکنون، Cloudera یکی از شرکت های بزرگ تولید نرم‌افزارهای مبتنی بر Apache Hadoop است که اطلاعات آموزشی، خدمات و پشتیبانی ارایه می دهد. پاتیل نیز به عنوان دانشمند اطلاعات در شرکت Greylock در حال تحقیق برای ایجاد نسل آینده مشاغل مبتنی بر ارایه اطلاعات است.

۳. سباستین ترون – استاد دانشگاه استنفورد – و پیتر نورویگ – چیستاگر داده در گوگل

هنگامی که Thrun و Norvig برنامه آموزشی خود به صورت آنلاین در دانشگاه استنفورد – آشنایی با هوش مصنوعی - را آغاز کردند، ۱۴۰ هزار دانشجو داشتند. آنها اعلام کرده بودند هوش مصنوعی فقط یک رشته آکادمیک نیست. ترون در پیشبرد تلاش گوگل برای ساخت اتومبیل بدون راننده با کمک الگوریتم های هوش مصنوعی نیز نقش بسیار مهمی داشته است.

۴. الیزبت وارن، کاندید مجلس سنای آمریکا (ماساچوست)

افزایش سیستم های بانکی منجر به ورشکستگی های زیاد در سال ۲۰۰۸ میلادی در آمریکا شد. یکی از دلایل آن کمبود داده های گسترده و جامع در این حوزه اعلام شد. الیزابت وارن در آن زمان به عنوان نماینده حمایت مالی مشتری ها تصمیم گرفت تا محدودیت در سیستم دولتی ایجاد کند که آژانس ها و بانک ها اختیار تام نداشته باشند.

۵. تاد پارک، عضو هیئت مدیره خدمات انسانی و سلامت

تاد پارک باعث شد تا اطلاعات پزشکی آمریکا به تجارت مبتنی بر اطلاعات منتقل شود. از تشخیص های پزشکی گرفته تا انواع بازپرداخت های بیمه های پزشکی و شرایط خدمات درمانی در پایگاه اطلاعاتی جامع و کاملی گردآوری شده و به روز رسانی می شوند. به این ترتیب مردم می توانند خدمات بهتر و مقرون به صرفه تر را انتخاب کنند.

۶. آلکس «سندی» پنتلند، استاد MIT

سندی فقط علامه ای که در چند رشته تخصص و تبحر دارد، نیست. او پدیدآورنده سیستم هوشمندی است که نشان می دهد حسگرها، اینترنت، موقعیت جغرافیایی و ارتباطات نادرست تا چه اندازه می توانند در تعیین علایم رفتاری انسان ها نقش داشته باشند. او همچنین به حفظ حریم شخصی بسیار اعتقاد دارد. پنتلند ارتباط عمیقی بین علوم کامپیوتری و رفتارهای انسانی یافته است.

۷. هاد لیپسان و مایکل اشمیت، دانشمندان کامپیوتری در دانشگاه کورنل

این دانشمندان و استادان دانشگاه Cornell یک برنامه هوش مصنوعی تولید کرده اند که می تواند با مشاهده اطلاعات دریافتی از نوسان یک گوی اصل قانون حرکتی آن را به دست بیاورند. در این مسیر به علوم روباتیک ارزشمندی نیز دست یافتند که در نظر دارند مفهوم آن را برای مردم شفاف سازی کنند.