پنجشنبه, ۱۸ بهمن, ۱۴۰۳ / 6 February, 2025
و اینک غنا
![و اینک غنا](/web/imgs/16/150/d1cbi1.jpeg)
با آغاز جامجهانی ۲۰۱۰ پله، اسطوره برزیلی فوتبال جهان پیشبینی کرد که تیمملی کشورش و یک تیم آفریقایی برگزارکنندگان فینال این دوره خواهند بود. البته چنین حادثهای محقق نخواهد شد، به این دلیل که تنها نماینده آفریقایی باقیمانده در رقابتها در صورت رسیدن به نیمه نهایی باید به مصاف برنده بازی برزیل و هلند برود.
نمایندگان آفریقا ( بهجز کامرون) واقعا در این دوره عملکرد بدی نداشتند و تنها به علت سختبودن بیش از حد گروههایشان و همینطور تاحدی کمتجربگی و بدشانسی شانس حضور در مراحل بالاتر را از دست دادند اما به هرحال این قاره یک غنای جوان و انرژیک را در میان تیمهای برتر مرحله یک چهارم پایانی دارد. تیمی که میتواند با پیروزی مقابل اروگوئه و صعود به مرحله نیمهنهایی، مثل بازیهایی که در ادامه مطلب آورده شده یک تاریخسازی مهم دیگر را برای قاره آفریقا به ارمغان بیاورد.
تونس ۳ -مکزیک یک (۱۹۷۸): مکزیک هوگو سانچز بزرگ را داشت و تونس، یک تیم آفریقایی در ظاهر ضعیف بود. در زمین بازی اما همهچیز برعکس شد. مکزیک در آخرین ثانیههای نیمه اول از روی نقطه پنالتی به گل رسید اما تونس در ابتدای نیمهدوم بازی را مساوی کرد. مکزیکیها شدیدا عصبی کار را دنبال میکردند. آنها شرایط زدن گل دوم را هم داشتند اما خیلی دستپاچه بودند. در سمت مقابل حوصله تونس بالاخره مکزیک را وادار به زانو زدن کرد. آنها در دقایق ۸۰ و ۸۶ دو گل دیگر زدند تا با توجه به تساوی آلمان غربی و لهستان در بازی روز اول به صدر جدول بروند.
آلمان غربی صفر- تونس صفر (۱۹۷۸): هر دو تیم با انگیزه وارد این بازی شدند. آلمان سرگروهی را میخواست و تونس در اندیشه صعود از گروهش بود. آلمان اصلا بازی را راحت نگرفت. سپ مایر، رومنیگه، برتی فوگتس، بونهوف و مولرها در زمین حاضر بودند اما نتوانستند دروازه تونس را باز کنند و بازی صفر- صفر مساوی تمام شد.از شانس بد دو تیم، لهستان در بازی همزمان مکزیک را گلباران کرد تا نه آلمان صدرنشین شود و نه تونس صعود کند.
آلمان غربی ۲ -الجزایر یک (۱۹۸۲): قبل از بازی یوپ دروال مربی مغرور آلمان به حالت تمسخر گفته بود:«اگر ما از الجزایر ببازیم، بلیت برگشت به آلمان را خواهم گرفت.» آلمان قهرمان اروپا در سال ۱۹۸۰ بود و رومنیگه، بهترین بازیکن اروپا در سال ۱۹۸۱ را هم به همراه داشت. رباح ماجر که قبلا صابونش به تن آلمانیها خورده بود، یکی از گلهای نماینده آفریقا را به ثمر رساند. تک گل آلمان را هم رومنیگه زد. مردم الجزایر پس از این بازی جشنی به بزرگی جشن استقلال بر پا کردند. هرچند در ادامه الجزایر با تبانی آلمان و اتریش از صعود از مرحله گروهی باز ماند. آلمان هم تا فینال رفت اما آه الجزایریها مانع قهرمانیشان شد.
ایتالیا یک-کامرون یک (۱۹۸۲): گروه ایتالیا و کامرون در مجموع گروه خاص و منحصر به فردی بود. در چهار بازی اول گروه چهار تساوی به دست آمده بود و ایتالیای خوششانس با توجه به نتیجه بازی روز قبل پرو و لهستان یک مساوی برای صعود میخواست اما آنها میدانستند که کامرون به راحتی تن به این خواسته نمیدهد. چه آنکه آنها هم شانس صعود داشتند. ایتالیا در شصتمین دقیقه گل برتری را زد اما ۴۸ ثانیه پس از این گل کامرون بازی را مساوی کرد. بازی ۱-۱ تمام شد و کامرون بدون باخت حذف شد. چند هفته بعد قهرمانی ایتالیا در این دوره از رقابتها مرهمی بر غم آنها نهاد.
مراکش صفر- انگلیس صفر (۱۹۸۶): فوتبال ملی انگلستان بر خلاف مسائلی که پس از فینال لیگ قهرمانان اروپای ۱۹۸۵ و فاجعه هیسل رخ داده بود دچار افت نشد. ترکیبی از ستارگان منچستر یونایتد، لیورپول و تاتنهام از آنها هیبتی ترسناک ساخته بود اما در بازیهای اول چندان آماده به نظر نمیرسیدند. مراکش تمامی خصوصیات یک تیم فرانسوی را داشت. آنها از پیش بازنده نبودند. گری لینهکری که در بازی بعدی هتتریک کرد در این بازی حتی یک موقعیت مناسب گل هم نیافت. صفر صفر به نفع مراکش.
مراکش ۳ - پرتغال یک (۱۹۸۶): بزرگترین دستاورد قاره سیاه تا آن روز حذف آبرومندانه تونس و ناجوانمردانه الجزایر از دور گروهی بود اما مراکشیها به دنبال سنتشکنی بودند. این سنتشکنی پیروزی برابر پرتغال را میطلبید. پرتغال ضعیف نبود و شانس صعود به دور بعد را داشت و حتی در روز اول انگلیس را برده بود اما مراکش به نوک قله آمادگی رسیده بود. آنها به سادگی سه گل زدند و وقتی دیامانتینو در آخرین دقایق گل پرتغال را زد و از شرمساری حتی سر خود را بالا نگرفت میشد فهمید که مراکش تا چه حد عالی بازی کرده است.
آرژانتین صفر- کامرون یک (۱۹۹۰): تنها حضور قبلی کامرون در جامجهانی حضوری موفق گرچه بدون دستاورد بود. آنها با سه تساوی از سه بازی عملکرد بدی نداشتند و فقط به دلیل تفاضل گل کمتر از ایتالیا راهی دور بعد نشدند. کامرونیها با ارائه یک بازی منسجم و درگیرانه و خطاهای پیاپی توانستند مارادونا و کانیگیا را مهار کنند.اشتباه نری پمپیدو در دقیقه ۶۷ که منجر به گل اومامبیک شد، پاداش بازی بی نقص شیرهای رامنشدنی بود. کامرون با ۹ بازیکن بازی را به پایان رساند. آنها سال ۱۹۸۲ قهرمان را متوقف کردند و اینبار نایب قهرمان را بردند.
اسپانیا ۲ - نیجریه ۳ (۱۹۹۸): چندی قبل رئال مادرید فاتح لیگ قهرمانان اروپا شده بود و اسپانیا در حدی قدرتمند بود که برای اولینبار از آنها انتظار کسب عنوان قهرمانی میرفت. در سمت مقابل تنها نکته قابل بیان نیجریه قهرمانی در المپیک ۱۹۹۶ آتلانتا بود. آنها با ترکیبی جوان آمده بودند. هیرو ابتدا اسپانیا را روی یک ضربه ایستگاهی بینقص به گل رساند. آدپوجو روی یک ضربه کرنر بازی را به تساوی کشاند. سپس رائول در ابتدای نیمهدوم اسپانیا را مجددا جلو انداخت. تا ۱۸ دقیقه مانده به پایان نتیجه ۲ بر یک به نفع اسپانیا بود اما عقابهای سبز شروع به پرواز کردند. لاوال از زاویه بسته دروازه زوبیزارتا را نشانه رفت و با کمک کاپیتان اسپانیا بازی را مساوی کرد. سپس اولیسه از فاصله ۲۵ متری با یک شوت سرکش نسخه اسپانیا را پیچید.۳-۲ و تمام!
فرانسه صفر- سنگال یک (۲۰۰۲): فرانسویها روی قهرمانی در جام جهانی ۲۰۰۲ حساب ویژهای باز کرده بودند. آنها در سال ۱۹۹۸ فاتح جامجهانی شدند، در سال ۲۰۰۰ جام ملتهای اروپا را فتح کردند و در ۲۰۰۱ جام کنفدراسیونها را به خانه بردند اما با شروع بازی مشخص شد فرانسه مدافع عنوان قهرمانی نیست. بوبا دیوپ در اواسط نیمه اول سنگال را جلو انداخت. شادی سنگالیها پس از گلزنی بسیار جالب و تکرارنشدنی بود. در ادامه سنگال فرصت رسیدن به گل بعدی را هم داشت اما بازی با همان یک گل به پایان رسید و جام هفدهم با شگفتی آغاز شد.
جمهوریچک صفر- غنا ۲ (۲۰۰۶): چک پس از استقلال به سرعت رشد کرده بود. آنها به مرتبهای رسیده بودند که مردم این کشور در اولین حضور در جامجهانی طلب کسب مقام میکردند. نمایش اول آنها در مقابل آمریکا هم جای بحثی باقی نگذاشته بود. درسمت مقابل غنا هم تازه پا به جامجهانی گذاشته بود و در بازی اول برابر ایتالیا کاملا ضعیف ظاهرشده بود بود اما حکایت هر بازی متفاوت است. غنا در ثانیه ۱۱۰ گل زد. آنها کاملا سوار بر بازی بودند و این موضوع تعجب همه را بر انگیخته بود. در ادامه هم حملات چک نتیجه نداد و البته غنا به گل دوم رسید. مونتاری روی پاس جیان که گل اول را زده بود، این گل را به ثمر رساند. بازی تمام شد و غنا به اولین برد تاریخ جامجهانی خود رسید.
مهدی احمدی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست