یکشنبه, ۲۳ دی, ۱۴۰۳ / 12 January, 2025
وضعیت میكروبی سبزیهای شور
نگهداری سبزیها به وسیله شور كردن آنها با روش زیر انجام میگیرد:
نمك سود كردن
قرار دادن در آب نمك
پاستوریزه كردن
انجماد.
اسیدهای آلی همراه با نمك طعام نگاهدارندههائی هستند كه در مورد تمام سبزیهای شور مورد استفاده قرار میگیرند در فراوردههای شور و تخمیر شده بهطور طبیعی اسید لاكتیك ایجاد میشود. اسید استیك را به صورت سركه اضافه میكنند. سایر نگاهدارندهها مانند بنزووات سدیم، سوربات پتاسیم و ایندریدسولفورو ممكن است به فراوردههای نهائی اضافه شوند.
سبزیهائی كه بهطور معمول شور میشوند شامل خیار، كلم، زیتون و فلفل، هویج، گل كلم، گوجهفرنگی و پیاز میباشند. در زمان نمك سود كردن یا قرار دادن سبزی در آب نمك ممكن است بسته به میزان غلظت نمك مورد استفاده تخمیر لاكتیك ایجاد گردد، یا نشود. میزان نمك اضافه شده بسیار متغیر است و بستگی به این دارد كه تا چه حد میزان نرم شدن فراورده نهائی مورد نظر است. از نرم شدن بیش از حد خیار شور میتوان با تنظیم غلظت نمك به میزانی كه جلوگیری از فعالیت آنزیمهای تجزیه كننده پكتین مینماید جلوگیری كرد. چنانچه میزان حرارت و رطوبت در زمان نگهداری فراورده زیاد (۲۱درجه سانتیگراد و ۷۰درصد رطوبت) باشد این میكروارگانیزمها افزایش مییابند.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست