چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
پای مرغ رژیمی
مواد لازم برای ۴ نفر برای داخل پای:
عصاره مرغ:
۴۵۰ میلیلیتر
سرکه سفید:
۱۰۰ میلیلیتر
سیر:
۲ حبه
آویشن:
۳ شاخه
ترخون:
یک شاخه به علاوه یک شاخه برگهای ساطوری شده
هویج حلقه شده:
۲۲۵ گرم
سینه مرغ بدون پوست:
۴ تکه (۴۰۰ گرم)
تره فرنگی خرد شده:
۲۲۵ گرم
آرد ذرت یا آرد برنج:
۲ قاشق سوپخوری
آب:
۲ قاشق سوپخوری
کرم تازه یا خامه ترش:
۳ قاشق سوپخوری
خردل دیژون:
یک قاشق چایخوری سر پر
جعفری یا گشنیز ساطوری شده:
یک قاشق سوپخوری سر پر
مواد لازم روی پای:
خمیر شیرینیپزی:
۷۰ گرم
روغن دانههای گیاهی:
یک قاشق سوپخوری
فلفل:
به میزان لازم
روش تهیه :
عصاره مرغ و سرکه را در یک تابه بزرگ ریخته، آن را روی شعله بگذاریدو سیر، شاخههای آویشن، ترخون و هویج را اضافه کرده و صبر کنید تا به جوش بیاید. حالا شعله را کم کرده و بگذارید محتویات تابه برای ۳ دقیقه بجوشد. حالا مرغها را درون تابه گذاشته و کمی فلفل رویش بپاشید و در تابه را بگذارید تا برای ۵ دقیقه بجوشد. تکههای ترهفرنگی را روی مرغ پاشیده، روی تابه را بپوشانید تا ۱۰ دقیقه دیگر هم بجوشد.
حالا تابه را از روی شعله بردارید و برای ۱۵ دقیقه به حال خودش بگذارید تا مرغها ضمن خنک شدن، کمی رطوبت بهخود بگیرند.
بعد از این مدت، مایه داخل تابه را در یک ظرف دیگر ریخته (باید حدود ۵۰۰ میلیلیتر حجم داشته باشد که اگر کمتر است، به آن آب اضافه کنید.) مرغ و سبزیها را درون ظرف ۱/۵ لیتری مخصوص پای (ظرفی گود) ریخته و شاخه سبزیها را دور بریزید. مایع داخل تابه را درون تابه روغندار ریخته، بعد آهسته مخلوط آب و آرد ذرت (یا آرد برنج) را به آن اضافه کنید. دوباره تابه را روی اجاق گذاشته و صبر کنید تا به جوش بیاید. مایع را دائم به هم زده تا سفت شود.
حالا تابه را از روی شعله برداشته و کرم تازه یا خامه ترش، خردل دیژون، گشنیز یا جعفری ساطوریشده را به آن اضافه کنید. مقداری هم فلفل به این مخلوط بیفزایید.
فر را به دمای ۲۰۰ درجه سانتیگراد رسانده، مرغها را به تکههای باریک و ضخیم بریده و با سس غلیظ مخلوط کنید. بعد همه مواد را با هم مخلوط کنید.
هر ورقه خمیر شیرینیپزی را به صورت ۴ تکه مربع یا مثلث ببرید. حالا سطح ظرف را با لایههای خمیر، که آغشته به مقدار کمی روغن هستند، بپوشانید. خیلی آرام سطح خمیر را با نوک انگشتان، مچاله کرده تا خمیر بهصورت یکنواخت و صاف به محتویات داخل ظرف نچسبد. لبههای خمیر را هم به سمت داخل ظرف تا کنید یا اگر ظرفتان لبهدار است، لبههای خمیر را به آن بچسبانید.
روی سطح خمیر کمی فلفل بپاشید و ظرف را برای ۲۰ تا ۲۵ دقیقه درون فر بگذارید. در نهایت خمیر طلایی شده و سس در حال حباب زدن خواهد بود. غذا حاضر است؛ خیلی سریع آن را سرو کنید.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست