یکشنبه, ۳۰ دی, ۱۴۰۳ / 19 January, 2025
مسمومیت با مسکالین
طیف مواد توهمزا بسیار وسیع بوده و به ۲ دسته شیمیایی و طبیعی تقسیم میشوند. یکی از این مواد توهمزا از کاکتوسی به نام «پیوت» به دست میآید. مسکالین از نظر ساختاری مشابه آمفتامین است. کاکلهای کوچک ۸ میلیمتری کاکتوس پیوت را خشک کرده و به عنوان پولکهای پیوت فروخته میشود که حاوی ۴۵ میلیگرم مسکالین هستند. ممکن است مسکالین را از پیوت استخراج کنند یا به طور صنعتی ساخته شود، اما انجام این شیوه بسیار گران است.
دوز معمول:
دوز معمول مسکالین، ۲۰۰ تا ۵۰۰ میلیگرم است که برای تأمین این دوز باید ۳ تا ۱۲ عدد از پولکهای پیوت مصرف شود.
تابلوی بالینی:
علائم و نشانههای اولیه مانند تهوع و استفراغ، ناراحتی شکمی، تعریق، سیاهی رفتن چشمها، عدم تعادل و سردرد است. عمدتاً این علائم در مدت ۲ ساعت برطرف میشوند. ماده محرک مسکالین باعث تحریک سیستم عصبی سمپاتیک در بدن میشود. سیستم سمپاتیک در مقابله با هر نوع استرس و هیجانی فعال میشود تا بدن توانایی تقابل با شرایط را داشته باشد. ضربان قلب و فشارخون افزایش مییابد. مردمک گشاد شده و گُرگرفتگی در صورت قابل مشاهده است. موهای روی تن فرد سیخ، عضلات سفت و دمای بدن افزایش مییابد. اثرات توهمزایی آن ممکن است به صورت لذتبخش یا عذابآور باشد که این حالات به خلق غالب و انتظارات استفاده کننده و عوامل محیطی برونی بستگی دارد. اثرات توهمزایی آن مشابه الاسدی بوده که بعد از چند ساعت شروع شده و ۶ تا ۱۲ ساعت به طول میانجامد.
عوارض:
مواردی از مرگ به علت رفتارهای غیرطبیعی ناشی از مصرف مسکالین گزارش شده است، اما بندرت ناخوشی یا مرگ و میر ناشی از اثر ماده توهمزا دیده میشود.
تشخیص:
تستهای مرسوم قادر به شناسایی ماده توهمزا نبوده و برای تشخیص علاوه بر توجه به علائم باید ماده مصرفی را جهت بررسی به آزمایشگاه فرستاد.
اقدامات درمانی:
به عنوان فردی که با فرد مسموم با ماده توهمزا برخورد دارید باید این نکته را در ذهن داشته باشید که به دلیل توهمات ناشی از دارو ممکن است فرد برای خود یا اطرافیان آسیبرسان باشد. بنابراین اولین اقدام توجه به این موضوع است که فرد تصمیم به آسیب دارد یا نه؟ دوم اینکه، آیا وسیله (چاقو) یا موقعیتی (سقوط از بلندی) برای آسیب وجود دارد؟ سوم اینکه، آیا امکان تغییر در شرایط هست؟
افراد با علائم مسمومیت باید به مرکز مسمومیت برای بررسی بالینی و آزمایشگاهی انتقال داده شوند. برای کاهش توهم آنها از انواع آرامبخشها استفاده میشود. آرامبخشها علاوه بر توهم روی علائم تحریک دستگاه عصبی و تغییر در فشارخون نیز اثر درمانی دارند.
دکتر بهروز هاشمی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست