جمعه, ۲۸ دی, ۱۴۰۳ / 17 January, 2025
مشکلات حاصل از پخت و پز غذاها در ظروف مختلف
۱) ظروف آلومینیومی:
اغلب ظروف مصرفی منازل برای پخت و پز که اصطلاحا به روحی معروف میباشند، از فلز آلومینیوم ساخته شده است. این فلز تدریجا به هنگام پخت غذا و به دفعات وارد موادغذایی و بالطبع همراه آن خورده میشود و علاوه بر از بین بردن طعم اصلی غذا سبب بیماریهایی مانند آلزایمر (فراموشی)، نرمی استخوان، انسداد روده و همچنین بروز بیماریهای مزمن عصبی میشود، از این رو میبایست تا حد امکان از این ظروف برای تهیه غذا اجتناب کرد.
۲) ظروف تفلونی:
در این ظروف که اغلب برای از بین بردن مواد زیانبار آلومینیومی از پوششی به نام تفلون (نوعی مواد پلیمری که تحمل حرارت تا ۲۶۰ درجه سانتیگراد را دارا میباشد) استفاده میکنند که پوشش مزبور در اغلب موارد به علت عدم تنظیم مناسب شعله اجاق و بالا رفتن بیش از حد حرارت به تدریج وارد غذا شده و دود حاصل از سوختن آن با غذا ترکیب میشود که هر دوی این عوامل باعث ایجاد سرطان میشود.
طبق مطالعات اخیر دانشمندان، در دمای بیش از حد تحمل تفلون (بالای ۲۶۰ درجه) ۶ گاز سمی متصاعد میشود که دو نوع آن به شدت سرطانزا میباشند و مابقی ضایعات شدید تنفسی و چشمی، حساسیت و تحریکپذیری بینی و حلق، گلودرد و سرفههای خشک، ضعف عمومی و سردردهای مزمن را موجب میشوند که مشکلات فوق با استفاده از زیرقابلمهای آبرون برطرف خواهد شد و عمر ظروف تفلون را نیز تا حد زیادی بالا میبرد.
۳) اکثر ظروف لعابی، استیل، پیرکس و چینی که از بهداشتیترین و بیخطرترین ظروف در آلودگی غذایی میباشند، در منازل یافت میشود که به نحوی بلااستفاده است، چرا که نمیتوان به راحتی از آنها در پخت و پز استفاده کرد، به طوری که ظروف لعابی و استیل در شعله کنترلنشده مستقیم اجاق، موجب تهگرفتگی یا سوختن غذا و در نتیجه، عدم رضایت از کارکرد آن است که این مشکل توسط زیرقابلمهای آبرون برطرف میشود و ظروف پیرکس و چینی به لحاظ شکنندگی در شعله مستقیم برای پختوپز به هیچ وجه مورد استفاده قرار نمیگیرند که این مشکل نیز ب? راحتی با استفاده از زیرقابلمهای آبرون و دمای تنظیم شده شعله اجاق حل میشود که در نتیجه پخت و پز در ظروف فوق به همراه زیرقابلمهای آبرون طعم واقعی غذاها را به شما نمایان می سازد.
از دیگر مضرات عدم استفاده از زیرقابلمهای آبرون در هر نوع ظرفی به هنگام سرخ کردن غذا با کوچکترین بیتوجهی، درجه حرارت نقاطی از ظرف بالا رفته، به طوری که از درجه تحمل روغنها فراتر رفته و سبب سود کردن و اکسیداسیون شدید آنها میشود که این فرآیند نیز بسیار مضر و سرطانزا میباشد و علاوه بر این، درب ظروف تفلون سبب دود کردن و از بین رفتن تدریجی خاصیت نچسبی تفلونها میشود.
گفتنی است در کاربرد زیرقابلمهای آبرون درجه حرارت هیچ نقطه از ظرفتان به صورت موضعی بالا نرفته و با تنظیم مناسب شعله به هیچ وجه از حد تحمل روغن خارج نمیشود. لذا روغن و غذا در آنها نیز به صورت موضعی نمیسوزد.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست