چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
پرخوری را ریشه کن کنیم
بسیاری از ما بدون اینکه از نیاز غذایی بدنمان اطلاع داشته باشیم پای سفره می نشینیم و بشقابمان را در دو سه نوبت پر و خالی می کنیم. حتی در زمانی که سیر هم باشیم تعارف برای بشقاب دوم را رد نمی کنیم. آن وقت می پرسیم که چرا چاق می شویم. ما به پرخوری عادت کرده ایم و تا دلایل آن را نفهمیم نمی توانیم از شر آن خلاص شویم. پرخوری می تواند نوعی اختلال در نظم غذا خوردن باشد مثل بی اشتهایی یا پراشتهایی که می تواند به مشکلات جدی مثل دیابت یا بیماری های قلبی منجر شود. این نوع پرخوری کردن ممکن است با حالاتی مثل افسردگی یا احساس گناه همراه باشد و افرادی که به این مشکل مبتلا می شوند سعی می کنند که به تنهایی و دور از چشم سایرین غذا بخورند تا دیگران از میزان غذا خوردن آنها مطلع نشوند.
ممکن است دلیل پرخوری شما این باشد که کار دیگری جز خوردن به نظرتان نمی آید. در مورد آن فکر کنید. همه دوستانتان با دوستان خود سرگرم هستند و تلویزیون هم برنامه جالبی برای تماشا کردن ندارد. خیلی از افراد فقط برای گذراندن وقت چیزی می خورند. خوردن عملی درونی و حسی است و باعث تحریک حواس می شود. به همین دلیل است که گاه به عنوان یک عمل تفریحی با آن برخورد می شود. البته ممکن است تفریح خوبی باشد اما نباید به عنوان یک سرگرمی تلقی شود. استرس و فشارهای عصبی نیز می تواند موجب زیاد خوردن شود. این مسئله بیشتر در خانم ها دیده می شود تا آقایان. برای مقابله با پرخوری، شما باید به طور جدی انتخاب های غذایی تان را بررسی کنید و ببینید که چه انتخاب های ناسالمی داشته اید و آنها را کنار بگذارید. برای کنار گذاشتن پرخوری هنگامی که حوصله تان سر رفته است و مشغول تماشای تلویزیون هستید، سعی کنید که خود را با سرگرمی دیگری غیر از خوردن مشغول کنید. کتاب بخوانید، جدول حل کنید تا حس و حال خوردن از سرتان بیرون رود.
به جای اینکه مشکلاتتان را با خوردن از بین ببرید نزد دوستان و آشنایان بروید و با آنها سر مسائل مهم زندگی تان تصمیم بگیرید یا گفت وگو کنید.
عادات غذایی و مواد غذایی مصرفی تان را بررسی کنید. اگر می بینید که بشقابتان همیشه از غذا لبریز است، باید حتماً میزان غذایتان را پایین بیاورید. یک برنامه دقیق روزانه یا هفتگی تنظیم کنید. بهترین کار برای مقابله با پرخوری خوردن ۵ وعده کم حجم به جای ۳ وعده حجیم و پرکالری است. آرام غذا خوردن نیز به شما کمک می کند تا بفهمید چه موقع سیر شده اید و آن وقت دست از غذا خوردن بکشید.
مجید
tia-cosmology.blogfa.com
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست