سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
مجله ویستا

نقش مادربورد را جدی بگیرید


نقش مادربورد را جدی بگیرید

برخلاف پندار عمومی که پردازنده را مهم ترین رکن دستگاه های کامپیوتر می داند، اصلی ترین قطعه حاضر در دنیای کامپیوترها مادربورد نام دارد. شاید تعجب کنید که مگر می شود از پردازنده …

برخلاف پندار عمومی که پردازنده را مهم ترین رکن دستگاه های کامپیوتر می داند، اصلی ترین قطعه حاضر در دنیای کامپیوترها مادربورد نام دارد. شاید تعجب کنید که مگر می شود از پردازنده نازنین که کلی پول بابت آن هزینه می شود به همین سادگی صرف نظر کرد و رای به حاکمیت جاه طلبانه تخته مستطیل شکل بی قواره ای داد که مادربورد نام دارد و معلوم نیست چه کار می کند. حتم دارم که قاطبه مخاطبان این صفحه سیستم های کامپیوتری را با پردازنده آن می شناسند و طبیعی است که پردازنده اولین گزینه در عملیات ارتقا خواهد بود. به جدیت عرض می کنم که در اشتباه به سر می برید و شاید برای افزایش کارایی کامپیوتر نیازی به تغییر پردازنده وجود نداشته باشد. محض اطلاع دوستان می گویم پردازنده نقش بازیکن و مادربورد و اجزایی که روی آن نصب شده است؛ نقش زمین و توپ و دروازه و خط کشی و داور یک بازی فوتبال را ایفا می کند.

باور نمی کنم جناب مارادونا هم بتواند در یک زمین شیب دار با یک توپ پنچر شده و با خط کشی کج و معوج و کلی سنگ و خرت و پرت موجود در زمین قادر به بازی باشد. پس اگر نوبتی هم باشد مادربورد می تواند یکی از گزینه های اصلی باشد. اما تغییر مادربورد مترادف با تغییر مستقیم و غیرمستقیم بسیاری از قطعات دیگر است. پردازنده، قطعه حافظه و کارت گرافیک به شدت تابع مادربورد و استانداردهای آن هستند. به عنوان مثال نمی توان هر پردازنده دلخواهی را برای هر مادربوردی در نظر گرفت. انجام این کار شرایط و ضوابطی دارد که خواهیم گفت. - یک قدم به جلو قرار نیست هرگاه که سرعت کامپیوتر شما افت کرد اقدام به ارتقای سخت افزاری کنید. نصب دوباره سیستم عامل و البته مهم تر از آن نصب درایور، قطعات مهمی چون مادربورد و کارت گرافیک بسیاری از مشکلات موجود را مرتفع خواهد ساخت اما یک نکته را به شدت مورد توجه قرار دهید که قطعات سخت افزاری به محل نصب خود حساسیت فصلی دارند و اگر اختلالی در دستگاه مشاهده می کنید، کابینت کامپیوتر (Case) را باز کرده، محل اتصال مادربورد به قطعات را محکم کنید و اگر حوصله داشتید داخل کابینت را گردگیری کنید. به فن ها دقت ویژه داشته باشید و تست کنید گرد و غبار در اطراف آن تجمع نکرده باشد و مثل فرفره بچرخد.

پس از روشن کردن کامپیوتر، اگر مشکلی مشاهده کردید آنگاه به تغییر سیستم عامل مبادرت ورزید. - یک نکته مهم انجام این مراحل قبل از ارتقا ثواب دارد و ارتقا در گام بعدی آغاز خواهد شد. در موقع نصب دوباره سیستم عامل به یاد داشته باشید در صورت امکان از اطلاعات خود نسخه پشتیبان تهیه کرده و کل هارددیسک خود را از ابتدا پارتیشن بندی و فرمت کنید تا خیال تان از بابت باقی ماندن فایل های احتمالی راحت شود. از فرمت سریع نیز پرهیز کنید.

همین.

جواد زارعی