دوشنبه, ۲۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 13 May, 2024
مجله ویستا

به چه میزان سرعت در اینترنت نیاز داریم


ورود خطوط اینترنت پرسرعت به منازل مردم باعث شده تا آنها بتوانند بسیار سریعتر به سیر در اینترنت بپردازند و مطالب غنی تر و بیشتری را از این شبكه جهانی استخراج كنند اما سؤال این است كه واقعاً به چه سرعتی در اینترنت نیازمندیم و آیا سرعت فعلی برای ما كافی نیست اسپنسر كلی, كارشناس حوزه اینترنت در این رابطه توضیح می دهد

اینترنت یك شبكه بسیار گسترده است كه شاخه های آن در سراسر جهان گسترده شده است. در این شبكه عظیم، اطلاعات مانند آب رودخانه به سرعت در حال جریان است به همین دلیل شركت های ارائه كننده خدمات اینترنت هر روز در تلاش هستند، با استفاده از شیوه های نوین به صید اطلاعات بیشتر بپردازند.

در گذشته و با استفاده از تكنولوژی مودم، كاربران قادر بودند در هر ثانیه دهها هزار بیت اطلاعات از اینترنت دریافت كنند در حالی كه امروز با استفاده از خطوط اینترنت پرسرعت می توان میلیونها بیت اطلاعات (و یا مگابیت) در هر ثانیه استخراج نمود.

در حال حاضر پرسرعت ترین خط اینترنت در كشور انگلیس ۸ مگابیت در ثانیه سرعت دارد اما این سرعت چندان هم زیاد نیست.

به عنوان مثال در كشور كره جنوبی خطوط اینترنت فوق سریع با زندگی مردم گره خورده و در كشور فرانسه هم خطوط پرسرعت ۲۰ مگابیتی در ثانیه به كاربران عرضه می شود.

كارشناسان می گویند خطوط اینترنت پرسرعت برای تماشای تصاویر ویدیویی بسیار با كیفیت و همچنین ارسال سریع فیلم ایده آل است. درحالی كه هم اكنون سرعت ارسال نامه های الكترونیكی و سیر در اینترنت بسیار بالا است و بعید است كه در آینده بالاتر از این برود.

با این حال، هدف بعدی كارشناسان حوزه انفورماتیك و همچنین كاربران حرفه ای، دستیابی به خطوط اینترنت فوق سریع است تا با استفاده از این خطوط بتوان ظرف چند ثانیه به دانلود كردن فیلم های سینمایی پرداخت و با كیفیت بسیار بالا به تماشای این فیلم ها پرداخت.

با استفاده از چنین خطوط پرسرعت می توان یك فایل ویدیویی MB ۷۶ را تنها ظرف دو دقیقه دانلود كرد در صورتی كه استفاده از مودم برای دانلود كردن این فیلم حداقل سه ساعت زمان می برد.

شاید در آینده ای نزدیك خطوط اینترنت به حدی پرسرعت شوند كه دیگر نیازی به دانلود كردن فیلم ها نباشد و بتوان فیلم ها را بدون كوچكترین تأخیر و به صورت آن لاین به تلویزیون انتقال داد آنها را تماشا كرد.

البته باید این موضوع را در نظر داشت كه افزایش سرعت خطوط اینترنت متضمن عملكرد بهتر نیست. دقیقاً مانند رودخانه ای كه بستر آن بسیار عریض است اما آب كافی برای جاری شدن در این بستر وجود ندارد.

به همین دلیل با آن كه پهنای باند خطوط اینترنت گسترش خواهد یافت اما مادامی كه اطلاعات با سرعت كافی درون این خطوط را پر نكند نمی توان به بازدهی مفید آن اطمینان داشت.

كریس استرلینگ یك كارشناس اینترنت در انگلیس می گوید: شاید شما صاحب خطوط پرسرعت اینترنت در خانه باشید. اما در حین دانلود كردن اطلاعات از یك سایت بسیار كند با محدودیت مواجه خواهید شد.

همچنین حتی اگر بخواهید با استفاده از خطوط اینترنت پرسرعت به دانلود كردن اطلاعات از یك سایت پرسرعت بپردازید باز هم دچار مشكل خواهید شد چون اغلب اطلاعات موجود در سایت های اینترنتی به گونه ای طراحی شده اند كه تطبیق با سرعت های پایین و مودم های سنتی دارند.

نكته دیگری كه باید حین استفاده از خطوط اینترنت پرسرعت مدنظر قرار بگیرد، ارسال اطلاعات است در حالی كه اغلب كاربران تصور می كنند كه تنها دریافت سریع اطلاعات اهمیت دارد.

به عنوان مثال در جریان كنفرانس های ویدیویی هر دو طرف به همان اندازه كه اطلاعات دریافت می كنند، باید اطلاعات نیز ارسال كنند. اما سرعت ارسال اطلاعات به دلیل سرعت پایین آپلود كردن بسیار پایین تر از سرعت دانلود كردن و یا دریافت اطلاعات می باشد.

همین موضوع باعث می شود كیفیت تصاویر كنفرانس های ویدیویی پایین و غیرشفاف باشد. با توجه به برابر نبودن سرعت دانلود و آپلود كیفیت كار در ارتباطات نفر به نفر پایین می آید.

اما چنین مشكلی در حین كار با وب سایت های بزرگ وجود ندارد چون خروجی های اطلاعات آنها بسیار گسترده است.

البته اگر چند كاربر به طور همزمان قصد دریافت یك فایل مشخص از این وب سایت را داشته باشند كیفیت و سرعت دریافت اطلاعات پایین می آید.

همچنین در صورتی كه بسیاری از كاربران به طور همزمان، اطلاعات یكسانی را از یك بخش مشخص از اینترنت استخراج كنند آنگاه آن قسمت از اینترنت كاملاً قفل خواهد شد.

البته این توقف به صورت موقتی خواهد بود و پس از كاهش ترافیك، كاربر می تواند به استخراج اطلاعات مورد نظر خود بپردازد. در اینجا نقطه ضعف خطوط اینترنتی پرسرعت مشخص می شود چون حتی با استفاده از این خطوط، نمی توان مشكل قفل، بخشی از اینترنت را برطرف كرد.