چهارشنبه, ۱۲ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 1 May, 2024
مجله ویستا

زندان و ماجرای فرار در سریال «فرار از زندان»


زندان و ماجرای فرار در سریال «فرار از زندان»

شاید شما هم پوسترهای تیره و قهوه ای رنگ سریال «فرار از زندان» را در ویدئوکلوپ ها دیده اید و از خود چگونگی و چیستی آن را پرسیده اید خوشبختانه این بار فروشگاه های عرضه محصولات فرهنگی درست, به موقع و به جا عمل کرده اند و بالاخره توانستند یکی از سریال های پر طرفدار دنیا را از دست قاچاقچیان و سودجویان نجات داده و با قانونی کردن پخش آن وجهه ای بهتر و موجه تر به اثر دهند

شاید شما هم پوسترهای تیره و قهوه ای رنگ سریال «فرار از زندان» را در ویدئوکلوپ ها دیده اید و از خود چگونگی و چیستی آن را پرسیده اید خوشبختانه این بار فروشگاه های عرضه محصولات فرهنگی درست، به موقع و به جا عمل کرده اند و بالاخره توانستند یکی از سریال های پر طرفدار دنیا را از دست قاچاقچیان و سودجویان نجات داده و با قانونی کردن پخش آن وجهه ای بهتر و موجه تر به اثر دهند.

اگر از فیلم بازان یا سریال بینان قهار باشید، مطمئنا نام دو اثر معروف جهانی«گمشدگان، لاست» و «۲۴ ساعت» را شنیده اید، اما متاسفانه به دلایلی که ذکر شد این دو مجموعه نتوانست منبع درآمدی قانونی برای دنیای تصویر باشد و فقط به صورت زیرزمینی و بازیرنویس فارسی به دست مخاطبان و علاقه مندان رسید، گذشته از حواشی و نقد و عملکرد کند مسئولان مربوطه، بهتر است قدر عافیت را دانسته و سریال «فرار از زندان» را به بررسی بنشینیم.

اگر بعد از خواندن این مطلب مشتاق شدید سریال مذکور را تماشا کنید، فقط لازم است سری به ویدئوکلوپ ها زده و آن را تهیه کنید.

قبل از هر گونه سوء تفاهم بهتر است خدمت شما خواننده نکته سنج عرض کنم منبع اطلاعاتی این مطلب، مجله همشهری جوان می باشد و من به عنوان نویسنده مطلب در مواردی نیز نظر خود را اعمال کرده ام، پس با این روند وظیفه وجدانی خود دانستم که به اطلاع خواننده محترم برسانم و نام مجله مذکور را به عنوان منبع اطلاعاتی ذکر کنم.جالب است بدانید چند ماه قبل شایعه شد این سریال قرار است از شبکه سوم سیما پخش شود(به همین دلیل دوبله شده است)ولی طبق معمول این اتفاق نیفتاد و باز هم این شایعه محقق نشد و سریال «فرار از زندان» در قاب تلویزیون قرار نگرفت، اما جالب تر این که سریال، چنان جذابیت ها و پتانسیل های برجسته ای دارد که نسخه رادیویی آن در حال حاضر از رادیو فرهنگ پخش می شود.

داستان، وقتی جذاب تر می شود که این سریال گفتنی توسط یکی از شرکت های مطرح رسانه ای به شبکه ویدئویی، خانگی پیوسته است، پس اگر تلویزیون با سریال های رنگارنگش مخاطبان را راضی نمی کند، عرصه ای دیگر هم موجود است که برایش نقشه کشیده و سریال تهیه کرده است.

● پشت صحنه این زندان و فرار(نگاهی به کارگردان اثر):

«پل شیرنیگ» که کارنامه سینمایی و تلویزیونی اش چیز خاصی ندارد، خالق اصلی این سریال چند لایه است.

او در بیشتر موارد کارها را خودش به تنهایی انجام می دهد، به خصوص نوشتن فیلم نامه را که یکی از کارهای محبوب جناب «شیرنیگ» است.

او در «ایلی نویز» به دنیا آمده است.همان جایی که ماجراهای سریال (حداقل چند فصل ابتدایی) در آن اتفاق می افتد.

شیرنیگ شش سال پیش، فیلم نامه اش را روی میز مدیران شرکت «فاکس» گذاشت، اما به دلایل مختلف که مهم ترین آن، ناشناخته بودن«شیرنیگ» بود، مدیران محترم فاکس ماجرای فیلم نامه و ساختنش را جدی نگرفته و همچنان آن را مسکوت نگاه داشتند، تا این که موفقیت سریال گمشدگان، به داد این فیلم نامه پر پتانسیل و در حاشیه رسید و مدیران را به فکر ساخت سریال انداخت، به این ترتیب مدیران فاکس با اظهار ندامت به سراغ «شیرنیگ» رفته و تقاضا کردند که ساخت سریال را شروع کند.

همین شد که کم کم عوامل سریال دور هم جمع شدند و توانستند اولین قسمت را در اگوست ۲۰۰۵(شهریور ۱۳۸۴) روی آنتن بفرستند.

(این گونه شد که «شیرنیگ» و ایده پر هیاهویش از حاشیه به تلویزیون آمریکا آمد)

● داستان زندان و فرار از آن(خلاصه داستان سریال «فرار از زندان»)

ماجرای اصلی داستان این است که «لینکلن براوز» به جرم کشتن برادر معاون رئیس جمهور آمریکا به اعدام محکوم می شود و تا اجرای حکمش به زندان«فاکس ریوز» منتقل می شود.

اما مسئله به ظاهر ساده فیلم که یک انتقام گیری شخصی به نظر می رسد کم کم دچار پیچیدگی می شود؛ یعنی فیلم نامه نویس تصمیم می گیرد که از دل این اتفاق به ظاهر ساده، ماجرا جویی بزرگی را به خورد تماشاگرش بدهد.(یکی از جذابیت های مسلم هر اثر حرفه ای در عرصه تصویر و خلق داستان).برادر لینکلن، (مایکل) خود را وسط ماجرا می اندازد تا هر جوری شده برادرش را از این مخمصه نجات دهد(توجه کنید به این می گویند علاقه به برادر) او که مهندس ساختمان بسیار با هوشی است، تمام نقشه زندان«فاکس ریوز» را روی بدنش خالکوبی می کند و با یک سرقت ساختگی بانک، دل به دریا می زند تا در زندان کنار برادرش باشد.

اجرای تک تک برنامه های از قبل تعیین شده مایکل، خودش کلی از ماجرای سریال را در بر می گیرد.

هر حرکتی از قبل توسط او پیش بینی شده، حتی جزئی ترین آن ها، به جز رفتار زندانی های دیگر که بیشتر باعث دردسر می شوند و کار را به تاخیر می اندازند.

البته گاهی هم قضیه بر عکس می شود و این زندانی های دیگر هستند که به کمک مایکل و برادرش می آیند.

علاوه بر این، در بیرون از زندان ماجرا به شکل دیگری پی گیری می شود.وکیل لینکلن، «ورو نیکادانوان» که دوست دوران کودکی آن هاست، به شدت دنبال جمع کردن مدارک لازم برای تبرئه کردن لینکلن است، اما کسی که برای لینکلن پاپوش درست کرده، جای هیچ اشتباهی را برای وکیل نگذاشته است و به این راحتی ها مدرکی دال بر بی گناهی لینکلن پیدا نمی شود.نقشه طرف مقابل به قدری پیچیده و دقیق است که هر کسی نمی تواند به این مدرک دست پیدا کند.

تازه اگر چنین اتفاقی قرار است بیفتد، درست چند دقیقه قبل از آن، مدارک از بین می رود (این هم یکی دیگر از شگردهای معروف و شناخته شده این نوع از فیلم ها می باشد)

خلاصه این که سریال تا دقیقه ۹۰ شما را با چشمانی باز و ذهنی خسته بیدار نگه می دارد و در آخر شما را محصور و پی گیر می کند.

در سریال همچنان با درگیری مواجه هستید، از یک طرف در داخل زندان، مایکل با زندانی ها و زندانبان ها سر و کله می زند و از طرف دیگر در خارج از زندان، ورونیکا با سنگ اندازی کاخ سفید رو به رو می باشد.

فیلم نامه سریال پیچیدگی خاص خودش را دارد، نه مثل لاست در هم تنیده و نسبتا تخیلی و نه مثل سریال های دیگر عاطفی و رومانتیک.

● جایگاه سریال «فرار از زندان» در جهان (جوایز، برجستگی ها و قضاوت ها)

«فرار از زندان» تا حالا ۱۸ بار در جشنواره های مختلف نامزد شده که سه تا از آن ها را برده است. معتبرترین آن ها جایزه بهترین سریال درام در سال ۲۰۰۶ بوده است.

البته دو بار هم نامزد دریافت جایزه از «گلدن کلوپ» به خاطر بهترین سریال درام و بهترین بازیگر بوده که متاسفانه ناکام و بدون جایزه جشنواره را ترک کرده است. یک نامزدی «امی» هم در پرونده دارد که به خاطر آهنگ سازی«رامین جوادی» بوده است.

در کل، این سریال ۷۹ قسمتی در چهار فصل ساخته شده که اولین قسمتش در ۲۹ آگوست ۲۰۰۵ پخش شد و آخری اش هم در ۱۵ «می» امسال بوده است.(یعنی تقریبا چهار سال آزگار بینندگان را به دنبال خود کشانده است)

این طور که آمار نشان می دهد فصل دوم فیلم، بینندگان بیشتری را مجاب به دیدن و پی گیری سرنوشت این دو برادر فراری کرده است، چرا که فصل دوم با میانگین ۳/۹ میلیون بیننده پر طرفدارترین فصل سریال محسوب می شود.

بعد از این قسمت فصل اول با ۲/۹(فاصله خیلی کم) و فصل سوم با ۲/۸ میلیون دوم و سوم هستند.فصل چهارم هم با یک باز خورد بد که میانگین ۳/۵ میلیون نفر را دارد به کار این سریال پایان می دهد(این آمار برای فصل چهارم نشان دهنده، پایان بدعت های فیلم نامه نویس و به دنبال آب بستن به سریال است، اما مخاطب با هوش جنس فیلم و شروعش را خوب به خاطر دارد، پس نمی تواند با این افت و تکرارهای ملال آور کنار بیاید، در نتیجه از ادامه دنبال کردن خسته شده و سرانجام سریال با ریزش مخاطب مواجه می شود.

جالب است بدانید بیشترین استقبال از سوی بیننده هایی بوده که بین ۱۸ تا ۲۹ سال داشته اند، یعنی همان جوانان که بیش از ۸۰ درصد آن ها مرد بوده اند(پس آقایان جوان بشتابید که این بار دنیای تصویر قصد دارد شما را راضی کند)

● چه کسانی قصد دارند به آزادی برسند(معرفی شخصیت ها و کاراکترهای معروف سریال):

۱) لینکلن براوز: کسی که همه بدبختی ها بر سر اوست و تنها علت اساسی شروع داستان می باشد.او به جرم قتل برادر معاون رئیس جمهور به زندان «فاکس ریوز» فرستاده می شود تا بعد از مدتی اعدام شود.

او مصداقی حقیقی از کسی می باشد که برایش پاپوش درست کرده اند، به همین دلیل قصد دارد فرار کند.

۲) مایکل اسکافید: (با دوبله منوچهر والی زاده): نمونه ای کامل از یک بچه مثبت همه چیز تمام، باهوش، با جرات و... او به خاطر برادرش زندگی و شغلش را رها می کند و دشواری های زندان را برای نجات دادن او به جان می خرد.او نقشه مجاری فاضلاب زندان را روی خودش خالکوبی می کند او نمونه ای کامل از یک انسان خوب، موفق و تاثیرگذار است.

۳) ورونیکادانوان: دوست دوران کودکی لینکلن و مایکل که حالا وکیل شده و می خواهد دوستان قدیمی اش را از زندان به صورت قانونی نجات بدهد.

البته او از اول به بی گناهی لینکلن اعتقاد نداشته اما بعد از دیدن اتفاقاتی که می افتد متوجه می شود او بی گناه است.

۴) لینکلن براوز جی آر: تنها پسر لینکلن، سرکش و لجوج، او طی ماجرایی با سیستم بی رحم مافیای آمریکا درگیر می شود.

۵) فرناندو سوکیز: هم سلولی مایکل، که به شدت به نامزدش علاقه دارد و قصد دارد با لینکلن فرار کند.

۶) تئودور تی بگ: شر مطلق با تمایلات وحشتناک، یک فاسد به تمام معنا، یکی از آن زندانی ها که همیشه شر درست می کند.

۷) بردبلیک: سرتق ترین افسر زندان که باهوش و با دقت است. آرزوی او ریاست زندان «فاکس ریوز» می باشد.

۸) سارا تانکردی: دکتر زندان که از قضا دختر فرماندار هم هست و برای همین کلی با پدرش مشکل دارد.

کار اصلی اش درمان زندانیان درب و داغان است که همیشه هم مایکل یکی از آن هاست. علاقه او به مایکل سبب خلق ماجراهای جالبی می شود.

● در اطراف و اکناف چه می گذرد (نگاهی به حاشیه های جذاب این سریال وسوسه انگیز)

۱) سلولی که لینکلن در آن حبس بود، همان سلولی بود که قاتل زنجیره ای به نام «جان وین گاسی» در آن دوره محکومیتش را گذرانده است. گاسی از سال ۱۹۷۲ تا ۱۹۷۸، ۳۰ نفر را کشته بود.

۲) لوکیشن های فیلم بیشتر مربوط به شیکاگو و لس آنجلس می باشد و زندان مذکور جولیت نام داشته است که در سال ۲۰۰۲ بسته شده بود و به خاطر فیلم برداری دوباره درهای آن را باز کردند.

۳) از اول قرار بوده کل سریال در ۱۳ یا ۱۴ قسمت ساخته شود، اما با تصمیم شرکت فاکس سریال ۷۹ قسمتی می شود.

۴) بازیگر نقش مایکل «ونتورس میلر» دقیقه ۹۰ به فیلم پیوسته است این سریال بدون او قابل تصور نیست.

۵) خالکوبی مایکل در آمریکا طرفدار دارد، ولی برای این کار باید حدود ۲۰۰ ساعت دست به هیچ کاری نزد تازه قیمتش نیز حدود ۱۵ تا ۲۰ هزار دلار (۲۰ میلیون تومان) می باشد.

۶) در سال ۲۰۰۶ دو برادر به نام های دونالد و رابرت ادعا کردند، فاکس و شیرینگ در یک حرکت ناجوانمردانه ایده آن ها را دزدیده اند.

آن ها ادعا دارند که در سال ۲۰۰۱ دست نوشته هایشان را برای فاکس فرستاده اند و این سریال از روی ایده آن ها ساخته شده است.

نکته جالب این جاست که در سال ۱۹۶۰ دونالد با یک نقشه از پیش طراحی شده برادرش رابرت را که اشتباهی در زندان بود فراری داده است.

۷) جالب است بدانید آهنگساز سریال «فرار از زندان» رامین جوادی یک ایرانی (ایرانی- آلمانی) می باشد.



همچنین مشاهده کنید