جمعه, ۵ بهمن, ۱۴۰۳ / 24 January, 2025
مجله ویستا

رابطه نور خورشید و اختلالات روانی


رابطه نور خورشید و اختلالات روانی

همیشه شنیده اید که آفتاب عقل را از کله می پراند اما حالا محققان خلاف آن را ثابت کرده اند! یک پژوهش جدید در انگلیس نشان می دهد قرار گرفتن کودکان در معرض نور خورشید به عنوان منبع اصلی ویتامین D خطر ابتلای آنها به اختلالات روانی و عقلی را کاهش می دهد.

همیشه شنیده اید که آفتاب عقل را از کله می پراند اما حالا محققان خلاف آن را ثابت کرده اند! یک پژوهش جدید در انگلیس نشان می دهد قرار گرفتن کودکان در معرض نور خورشید به عنوان منبع اصلی ویتامین D خطر ابتلای آنها به اختلالات روانی و عقلی را کاهش می دهد. محققان دانشگاه بریستول انگلیس می گویند کودکان دچار کمبود ویتامین D بیشتر از همسن و سالان خود دچار حملات افسردگی می شوند. احتمال ابتلا به حملات افسردگی یا اختلالات روانی در بین کودکانی که در معرض اشعه خورشید بیشتری قرار دارند، کمتر از ۱۰ درصد است.این پژوهش ۲۷۰۰ کودک ۹ تا ۱۳ ساله را درخصوص رابطه بین میزان قرار گرفتن در معرض نور خورشید و حملات افسردگی و اختلالات روانی مورد بحث و بررسی قرار داد. محققان سطح ویتامین D را در بدن این کودکان اندازه گیری کردند و دریافتند کودکان دچار کمبود ویتامین D بیشتر از کودکان برخوردار از سطح باثبات این ویتامین درخون خود، در معرض حملات افسردگی و اختلالات روانی و عقلی قرار دارند.نور خورشید به همراه ماهی و اسیدهای چرب امگا ۳ منابع سرشار ویتامین D هستند.

ویتامین D یکی از ویتامین ‌های لازم برای بدن و محلول در چربی است که به رشد و استحکام استخوان ‏ها از طریق کنترل تعادل کلسیم و فسفر کمک می‌کند. این ویتامین با ایجاد افزایش جذب فسفر و کلسیم از روده‌ها و کاهش دفع از کلیه، به متابولیسم استخوان‌ها کمک می‌ کند و همچنین از طریق ترجمه ژن های هسته سلول به رشد سلول کمک می نماید. ۱۰ تا ۲۰ دقیقه ماندن زیر نور آفتاب، نیاز روزانه بدن انسان به این ویتامین را تامین می‌کند.