یکشنبه, ۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 28 April, 2024
مجله ویستا

انتخاب اصلح


انتخاب اصلح

چند قدم تا انتخابات دهم

انتخابات و انتخاب اصلح برای ملت ایران، یک امتحان الهی است. اگر با چشمان باز و آگاهانه در پای صندوق‌های رای حضور پیدا نکنیم، تکلیف خود را درست انجام نداده‌ایم. اصل شرکت در انتخابات، انجام یک واجب است، اما واجب دوم این است که برای پست ریاست جمهوری، اصلح و شایسته‌ترین را انتخاب کنیم.

بنابراین، باید با تحقیقات صحیح، در صدد شناخت اصلح باشیم، و ببینیم چه کسی شایسته‌تر است. باید نهایت دقت را به کار بریم تا در بین کاندیداها، آن کسی را که صلاحیتش بیش‌تر است برگزینیم. باید اوصاف رئیس جمهور خوب را مرور کنیم و سپس آن را با کاندیداها تطبیق دهیم و بهترین فرد را بشناسیم و به او رای دهیم.

مقام معظم رهبری در تاریخ ۸۰/۲/۱۱، در جمع مردم رشت فرمودند:

مردم باید به فکر شناخت اصلح باشند، چون چیز کوچکی نیست.

حال باید دید اصلح چه کسی است؟! چه فردی از میان کاندیداها برای احراز پست ریاست جمهوری، شایسته‌تر و صلاحیتش بیشتر است.

بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران می‌فرمایند:

[اصلح] شخصی است که تعهد به اسلام دارد، اعتقاد به قوانین اسلامی دارد و در مقابل قانون اساسی خاضع است و اصل صدو دهم آن را که ظاهرا راجع به ولایت فقیه است، معتقد است و وفادار است نسبت به او ؛ یک همچو شخصی را شماها خودتان انتخاب کنید.۱

۱) تعهد به اسلام

تعهد به معنای پافشاری بر اصول و آرمان‌های اسلامی و پایبندی به آن است. رئیس جمهور متعهد، فردی است که علاوه بر پاسداری از ارزش‌ها، همه فکر و کار و طرح‌ها و اقداماتش به دور از حب و بغض‌ها باشد و همواره مصلحت اسلام عزیز و کشور را در نظر بگیرد.

امام خمینی (ره) در وصیت نامه سیاسی - الهی خویش، معتقدند که لکه‌های سیاه بر تاریخ گذشته ایران، به علت متعهد نبودن کارگزاران آن بوده است.

اگر رئیس جمهور به اسلام تعهد داشته باشد، هرگز علیه اسلام و کشور اقدام نمی‌کند و حیات اسلام را بر هر چیزی مقدم می‌دارد.

۲) اعتقاد به قوانین اسلامی

اعتقاد به اسلام عزیز، به عنوان مکتبی که در تمام شئون زندگی انسان‌ها دارای برنامه می‌باشد و وفاداری به احکام آن، یکی از شرایط اولیه و بدیهی رئیس جمهوری اسلامی ایران است.

مقام معظم رهبری در تحلیل این اعتقاد مهم می‌فرمایند:

آن کسانی که اسلام را نمی‌پسندند و مقررات اسلامی را قبول نمی‌کنند و برای خاطر دل بیگانگان و خوشامد دیگران به انقلاب و ارزش‌های انقلابی اهانت می‌کنند و یا به خاطر ترس از دیگران، به جای آنکه به ملت گرایش نشان دهند، به دشمن نشان می‌دهند، لایق و شایسته این کار نیستند.۲

فرد شایسته و اصلح، معتقد به قوانین اسلامی و احکام الهی است؛ و ما باید برای پست ریاست جمهوری، چنین فردی را انتخاب کنیم.

۳) خاضع در مقابل قانون اساسی

اعتقاد رئیس جمهوری به قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، کاملا روشن و ضروری است؛ چرا که قانون اساسی، مهم‌ترین، ضروری‌ترین و قوی‌ترین رکن حقوقی جمهوری اسلامی است.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، در سال ۱۳۷۴، فرمودند:

قانون اساسی، ستون فقرات و در حقیقت، مرکز اصلی سلسله اعصاب نظام و معیار و ضابطه است.۳

به همین علت حضرت امام (ره) می‌فرمایند:

سرنوشت اسلام و کشور را به دست کسانی دهید که به اسلام و جمهوری اسلامی و قانون اساسی، معتقد و نسبت به احکام نورانی الهی آن متعهد باشند.۴

۴) معتقد و وفادار به ولایت فقیه

در قانون اساسی، اصل ولایت فقیه به عنوان مهم‌ترین مرکز قدرت جمهوری اسلامی مطرح شده است. این قانون در واقع، زمینه تحقق رهبری فقیه جامع الشرایطی را که از طرف مردم به عنوان رهبر شناخته می‌شود، آماده می‌کند، تا ضامن عدم انحراف سازمان‌های مختلف از وظایف اصیل اسلامی خود باشد.

طبق اصل ۵۷ قانون اساسی، رئیس جمهوری زیر نظر ولی فقیه است؛ پس مگر می‌شود به این مهم و به بهترین اصل قانون اساسی - که خود مجری و حافظ آن است - معتقد نباشد؟

حضرت امام خمینی (ره) می‌فرمایند:

بهترین اصل در اصول قانون اساسی، این اصل ولایت فقیه است.۵

رئیس جمهوری منتخب ما نیز باید به این اصل معتقد و وفادار باشد: این اعتقاد، یکی از اساسی‌ترین شرایط یک کارگزار در جمهوری اسلامی ایران است؛ چنان که رهبر کبیر انقلاب اسلامی معتقدند که اصلح، شخصی است که به اصل صد و دهم (قانون اساسی) معتقد و وفادار است.

اصل صد و دهم در رابطه با ولایت فقیه و اختیارات رهبری است. رئیس جمهوری باید به این اصل گردن نهد، و ما باید فردی با این اعتقاد را به ریاست جمهوری برگزینیم.

تکلیف دیگر این است که دیگران را نیز وادار کنیم که به این شخص رای بدهند؛ چنان که حضرت امام در ادامه می‌افزایند:

گروه‌های مردم را هم وادار کنید که یک همچو شخصی را انتخاب کنند و از تفرقه بپرهیزید.

در این وصف نباید اختلافی باشد. همه مردم باید بپذیرند که رئیس جمهوری باید معتقد به اصل صد و هم قانون اساسی و وفادار به ولایت فقیه باشد. در این رابطه، مقام عظمای ولایت می‌فرمایند:

این اصل همان ذخیره پایان ناپذیری است که باید مشکلات نظام جمهوری اسلامی را در حساس‌ترین لحظات و خطرناک‌ترین گردنه‌های مسیر پرخطر جمهوری اسلامی حل کند و گره‌های ناگشودنی را بگشاید.۶

اعتقاد به اصل صد و دهم و ولایت فقیه، آن قدر مهم است که امام خمینی (ره) مخالف آن را مرتد می‌دانند و می‌فرمایند:

آقایان بعضی‌شان می‌گویند: مسئله ولایت فقیه یک مسئله تشریفاتی باشد، مضایقه نداریم، اما اگر بخواهد “ولی” دخالت کند در امور، نه، ما آن را قبول نداریم، حتما باید یک کسی از غرب بیاید؛ ما قبول نداریم که یک کسی که اسلام تعیین کرده، او دخالت بکند. [آقایان] اگر متوجه به لازم این معنا باشند، مرتد می‌شوند، لیکن متوجه نیستند.۷

توجه به این چهار خصلت، در انتخاب رئیس جمهور، مهم و لازم است. ما وقتی می‌خواهیم سرنوشت دخترمان را به دست فردی بدهیم، هفته‌ها و گاه ماه‌ها تحقیق می‌کنیم. آیا سزاوار است از کنار انتخاب دومین شخص مملکت، ساده بگذریم و به جای انتخاب اصلح و فرد شایسته، تنها به دادن رای بسنده کنیم؟!

پی نوشت‌ها:

-۱ صحیفه نور، ج ۱۱، ص۱۵۱

-۲ روزنامه اطلاعات، ۷۴/۱۲/۲

-۳ همان، ۷۴/۳/۹

-۴ صحیفه نور، ج ۱۱، ص ۲۶۹

-۵ کلمات قصار، ص ۱۱۹

۱۸ -۶۸/۱۰/۶

-۷ صحیفه نور، ج ۹، ص ۲۵۴



همچنین مشاهده کنید