سه شنبه, ۱ خرداد, ۱۴۰۳ / 21 May, 2024
نـکـتـههـای نـچـســب
در سال ۱۹۳۸ میلادی شرکت آمریکایی دوپونت مادهای پلیمری به نام پلیتترافلئورواتیلن را با نام تجاری تفلون معرفی و به بازار عرضه کرد. این ماده نوعی پوشش نچسب و عایق الکتریسیته بود که هم مقاومت حرارتی بالا و هم مقاومت شیمیایی خوبی در مقابل اسیدها و بازها داشت.
از آنجا که میان تمامی پوششهای موجود، تفلون از بالاترین ضریب نچسبی برخوردار بود، از آن در ظروف استفاده شد. اداره نظارت بر غذا و داروی آمریکا هم تفلون را بهعنوان پوشش مجاز در ظروف پخت غذا مورد تایید قرار داده و با این وجود، محققان درباره استفاده از این ظروف هشدار دادهاند؛ بهطوری که اگر دقت کنید میبینید تا به حال، پشت سر هیچ ظرفی این همه حرف و حدیث نبوده است! ظروف تفلون از آلودگی محیط زیست گرفته تا سرطانزایی به هر چیزی متهم شدهاند اما جالب اینجاست که هنوز هم از پرفروشترین ظروف پختوپز به شمار میروند. اگر شما هم گاهی از این ظروف استفاده میکنید، این۷ نکته را به خاطر بسپارید.
به علامت استاندارد توجه کنید:
هنگام خرید ظروف تفلون حتما به علامت استاندارد ملی توجه کنید و به دلیل پایین بودن قیمت، انواع غیراستاندارد را انتخاب نکنید. فقط ظروفی که در کارخانههایی با مجوز پروانه ساخت از وزارت بهداشت تولید میشوند، استاندارد هستند.
شعله اجاق گاز را زیاد نکنید:
وقتی ظروف تلفون روی شعله آتش در دمای بالاتر از ۲۶۰ درجه سانتیگراد حرارت داده شوند از لایه نچسبشان، گازی آزاد میشود که سمی و آزاردهنده است. مطالعات و تجربیات زیادی در زمینه آسیب حیوانات در اثر استنشاق بخارهای حاصل از گرم شدن تفلون وجود دارد و تحقیقات ثابت کرده است که در اثر تجزیه لایه پوشاننده این نوع ظروف ۱۵ نوع بخار سمی و سرطانزا ایجاد میشود. این مواد برای پرندگان سمی است و میتواند در انسان حالتهایی شبیه به آنفلوآنزا مانند احساس کسالت،سر گیجه و درد عضلانی ایجاد کند.
از قاشقهای مناسب استفاده کنید:
برای پیشگیری از ایجاد خش و خراش و جلوگیری از آسیب دیدن پوشش سطح داخلی ظروف تفلون قاشقهای تیز را به کف ظرف نکشید و هنگام پختوپز تنها از قاشقهای چوبی و پلاستیکی که گوشههای تیز ندارند استفاده کنید.
غذای بچهها را در تفلون نپزید:
بهتر است تا حد امکان استفاده از ظروف تفلون را محدود کنید و برای تهیه غذاهای مایع مانند سوپ و جوشاندن شیر که نیازی به خاصیت نچسب بودن این ظروف ندارید از آنها استفاده نکنید و غذای بچهها را هم در این ظروف نپزید.
این ظروف را با ابر نرم بشویید:
ظروف تفلون را با ابر نرم بشویید تا خراش برندارند. برای شستن این ظروف از اسفنج زبر و سیم ظرفشویی استفاده نکنید چون با این کار پوشش داخلی ظرف آسیب میبیند و احتمال آزاد شدن مواد سمی آن افزایش مییابد.
خشدارها را دور بیندازید:
از ظروف تفلونی که دچار آسیب شدهاند و در اثر شستوشو یا کشیدن قاشق خراشهایی در آنها ایجاد شده است به هیچ وجه استفاده نکنید. احتمال ورود مواد زیانآور به بدن از طریق ظروف تفلونی که هنگام پختوپز آسیب دیدهاند، بیشتر است.
ظروف تفلون را تعمیر نکنید:
به هیچ وقت برای صرفهجویی در اقتصاد خانواده ظروف تفلون را بازسازی نکنید. نوع ماده مصرفی و شیوه کار واحدهای بازسازی ظروف تفلون مورد تایید وزارت بهداشت نیست. بررسیهای آزمایشگاهی روی موشها نشان داده است که بازسازی غیربهداشتی ظروف و حتی استفاده از ظروفی که در کارخانههای بدون پروانه وزارت بهداشت و استاندارد ملی ایران ساخته میشود، میتواند بیماریهای خطرناکی مانند سرطان کبد، بیضه، پستان و پانکراس را در پی داشته باشد.
فرزانه فولادبند
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
دریافت خدمات پرستاری در منزل
پیچ و مهره پارس سهند
تعمیر جک پارکینگ
خرید بلیط هواپیما
سیدابراهیم رئیسی سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور رئیسی سقوط بالگرد رئیسی ایران سقوط بالگرد بالگرد حسین امیرعبداللهیان دولت سیزدهم شهادت رئیسی شهادت سید ابراهیم رئیسی
کنکور هواشناسی قتل تهران پلیس امتحانات نهایی هلال احمر سیل قوه قضاییه سیل مشهد آموزش و پرورش بارش باران
پیام تسلیت بورس یارانه قیمت خودرو قیمت دلار قیمت طلا خودرو دلار بازار خودرو ایران خودرو حقوق بازنشستگان یارانه نقدی
ابراهیم تاتلیس تلویزیون هنرمندان سینما سینمای ایران لیلا حاتمی شعر زری خوشکام نمایشگاه کتاب رسانه ملی
قرآن تجهیزات پزشکی
اسرائیل رژیم صهیونیستی ترکیه امیرعبداللهیان روسیه آمریکا غزه فلسطین جنگ غزه چین حماس اوکراین
فوتبال پرسپولیس استقلال رییس جمهور لیگ برتر باشگاه پرسپولیس لیگ برتر انگلیس لیگ برتر ایران فدراسیون فوتبال بازی تراکتور باشگاه استقلال
هوش مصنوعی سامسونگ تبلیغات اپل موبایل نمایشگاه ایران هلث هواپیما اینترنت
سلامت رژیم غذایی بارندگی مردان زیبایی آلزایمر سازمان غذا و دارو استرس فشار خون کاهش وزن