پنجشنبه, ۲۰ دی, ۱۴۰۳ / 9 January, 2025
نمایشگر پلاستیكی
كاربران می توانند طی سه سال آینده به جای نمایشگرهای شیشه ای، مطالب اینترنتی را از روی یك صفحه الكترونیكی پلاستیكی كه قابل انعطاف و قابل حمل است بخوانند. شركت انگلیسی «پلاستیك لاجیك» كه در كمبریج مستقر است به تازگی اعلام كرد كه موفق به تولید بزرگترین نمایشگر پلاستیكی دنیا شده كه می تواند تصاویر فعال را نمایش دهد. اندازه این نمایشگر ۱۰ اینچ است. این نمایشگر كه در حال حاضر دارای وضوح صفحه رایانه معمولی _ ۱۰۰ پیكسل در اینچ مربع _ است به ابداع صفحات نمایشگر بادوام و كاغذمانندی منجر خواهد شد كه به دستگاه های الكترونیكی كوچك مانند تلفن های همراه متصل می شوند. زمانی كه از این نمایشگر استفاده نمی شود، می توان آن را تا كرد و در جایی قرار داد.
این نمایشگر از فناوری جوهر الكترونیكی (E ink) ابداعی همین شركت بهره می برد. جوهر الكترونیكی از میلیون ها كپسول میكروسكوپی تشكیل شده كه هر كدام از این كپسول ها محتوی ذرات سفیدرنگ با بار مثبت و ذرات سیاه رنگ با بار منفی هستند كه درون یك مایع شفاف معلق هستند. اعمال میدان الكتریكی مثبت باعث می شود كه فقط ذرات سیاه در بالای كپسول میكروسكوپی جمع شوند و اعمال میدان الكتریكی منفی فقط ذرات سفید را به بالای كپسول می برد. با تنظیم میدان الكتریكی كه تنظیم محل نقاط سیاه و سفید را باعث می شود، تصاویر سیاه و سفید ایجاد می شوند. فناوری جوهر الكترونیكی در كتاب های الكترونیكی استفاده می شود ولی صفحات این كتاب ها از جنس شیشه است.
كار كردن بر روی شیشه ساده تر از كار بر روی پلاستیك است زیرا میلیون ها ترانزیستور مورد نیاز برای انتقال بار به جوهر الكترونیكی می باید تحت دمای بالا روی شیشه نصب و سوار شوند. این حرارت زیاد باعث تغییر شكل پلاستیك و در نتیجه بر هم خوردن شبكه سیم های بسیار ریز می شود.شركت «پلاستیك لاجیك» شیوه ای را ابداع كرده است تا ترانزیستورها را تحت حرارت بالا روی پلاستیك نصب كند. این شیوه از چند دوربین و یك برنامه رایانه ای خاص بهره می برد كه با پیش بینی تغییر شكل پلاستیك آن را نمایش می دهد و به طور خودكار قرار گرفتن ترانزیستورها را تنظیم می كند تا اطمینان حاصل شود در یك مسیر قرار می گیرند. در نتیجه یك نمایشگر قابل انعطاف، مقاوم و سبك به ضخامت ۴/۰ میلی متر به وجود می آید.
«جان میلز» معاون رئیس بخش مهندسی این شركت می گوید: «اگر این نمایشگر روی زمین بیفتد و یا با چكش به آن ضربه زده شود، نمی شكند.»
چالش موجود در مورد این نمایشگر كاهش هزینه های تولید است تا آن را با فناوری های جدید قابل رقابت كرد. مسئولین این شركت می گویند هنوز نیاز به كار بیشتر روی این نمایشگر است تا آن را به یك محصول مطمئن با هزینه و سرعت تولید قابل قبول تبدیل كرد.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست