پنجشنبه, ۲۷ دی, ۱۴۰۳ / 16 January, 2025
مجله ویستا

چکار کنم که شوهرم هر روز بگوید «دوستت دارم»


چکار کنم که شوهرم هر روز بگوید «دوستت دارم»

گاهی فکر می کنید مثل یک سنگ نفوذناپذیر است مردی که تصور می کردید با عشق شما را انتخاب کرده, انگار قرار نیست هیچ تلاشی برای اثبات علاقه اش به شما به خرج دهد

گاهی فکر می‌کنید مثل یک سنگ نفوذناپذیر است. مردی که تصور می‌کردید با عشق شما را انتخاب کرده، انگار قرار نیست هیچ تلاشی برای اثبات علاقه‌اش به شما به خرج دهد. اغلب ما مردهای نفوذناپذیر را مردهایی عاشق اما سنتی می‌دانیم که ابراز احساسات را یاد نگرفته‌اند و البته اغلب‌مان تصور می‌کنیم اگر یک‌ تنه برای باز کردن گارد احساسی چنین مردی تلاش کنیم، دیر یا زود موفق می‌شویم.

اگر شما هم با شوهری که از لحاظ احساسی بسته است زیر یک سقف زندگی می‌کنید، این مطلب را بخوانید. تجربه روبه‌رو شدن با زن‌ها و مردهای زیادی که این مشکل را به دفتر مشاوره من می‌آوردند باعث شده بتوانم قانونی برای شناخت مردهای نفوذ‌ناپذیر تنظیم کنم و راه‌های میانبری را برای تغییر دادن مردی که خودش مایل به تغییر است اما نمی‌تواند کاری برای خود کند را پیدا کنم. من در این مطلب این قانون‌ها و راه‌ها را با شما در میان می‌گذارم.

تا نخواهد نمی‌شود

البته که عشق شما می‌تواند روی زندگی همسرتان تاثیر بگذارد. عشق شما می‌تواند حمایت، امنیت، شوق و جراتی را که به آن نیاز دارد تا با دنیای درونی احساساتش روبه‌رو شود را به او بدهد. اما تمامی تلاش‌ها، صحبت‌ها، اشک‌ها و گریه‌های‌تان هرگز موثر واقع نخواهد شد، مگر آنکه او نیز نسبت به رشد شخصی و پیشرفت و موفقیت خودش متعهد باشد و باید خودش هم بخواهد، تنها در این موقع است که می‌توانید کمکش کنید.

همکاری و به‌عهده گرفتن رشد احساسی یک مرد در جهت کمک به رشد احساسی و عاطفی او، موضوع‌ها و مقولاتی جداگانه و متفاوت هستند. بسیاری اوقات که ما زن‌ها ادعا می‌کنیم به مردها کمک کرده‌ایم تا از لحاظ احساسی باز شوند، درواقع با خود چندان صادق نبوده‌ایم. در چنین مواقعی بهتر است بگوییم سعی می‌کنیم به زور او را از لحاظ احساسی باز کنیم.

اما او سخت در احساسات خود چسبیده است که مبادا باز شود. همان‌گونه که پیش‌تر گفتیم، اغلب زن‌ها با پرکردن جاهای خالی رابطه، درواقع پارو زدن را به تنهایی برعهده می‌گیرند. بخشی از یک رابطه سالم، دانستن این موضوع است که کدام مرد می‌خواهد و مایل است به او کمک کنید و کدام مرد نمی‌خواهد به او کمک شود.

همسر می‌خواهد از لحاظ احساسی بازتر باشد؟

یک بار زوج جوانی که در چند قدمی طلاق بودند برای مشاوره به دفتر من آمدند. زن شکایت می‌کرد که علی‌رغم تلاش‌هایش، همسرش همچنان از اینکه از لحاظ احساسی کمی بازتر باشد و بیشتر احساساتش را ابراز کند، ‌امتناع می‌کند. وقتی از آن مرد خواستم نظراتش را در این باره بگوید، گفت: «من هیچ‌وقت از او نخواستم که من را اصلاح کند!»

یکی از بزرگ‌ترین اشتباهات زن‌ها این است که بدون آنکه به اطلاع نامزد یا همسرشان برسانند، برای رابطه خودشان دستور جلسه‌ای صادر می‌کنند و یک‌ تنه برای اجرای آن دست و پا می‌زنند. ممکن است فکر کنید همسرتان نیاز دارد بیاموزد که چگونه باید ارتباط خوبی برقرار کند یا آسیب‌پذیرتر باشد و با احساسات و عواطف خود تماس بیشتری داشته باشد، اما آنچه او فکر می‌کند مهم‌تر است.

جواب‌تان را پیدا کنید

وقتی بدون آنکه به همسرتان بگویید تصمیم می‌گیرید که رابطه‌تان باید در چه سمت و سویی حرکت کند، نه تنها برای او احترامی قائل نبوده‌اید، بلکه خود را آبستن یأس، سرخوردگی و دل‌شکستگی بزرگی کرده‌اید، بنابراین قبل از آنکه به این موضوع بپردازید که چگونه به همسران در این رابطه کمک می‌کنید، باید از خود بپرسید که آیا می‌خواهد و مایل است یا نه؟ بهترین راه رسیدن به این پاسخ چیست؟ جواب بسیار ساده است؛ از او بپرسید. برای پرسیدن این سوال هم می‌توانید مراحلی که در ادامه می‌آوریم را طی کنید:

چگونه بفهمیم یک مرد می‌خواهد از لحاظ عاطفی و احساسی باز شود؟

۱- با وضوح تمام بدانید که به دنبال چه خصوصیات و ویژگی‌هایی در همسر آینده‌تان هستید. یک لیست تفاهم درست کنید و این موارد را در آن بیاورید:

- دوست داشته باشد از احساسات و عواطف خود صحبت کند.

- روی رشد شخصی خود قبلا کار کرده باشد.

- از عشق ورزیدن و مهربان بودن لذت ببرد.

- تفکری انعطاف‌پذیر داشته باشد.

۲- به نامزد یا همسرتان توضیح دهید که تصویر ذهنی‌تان از همسر و رابطه ایده‌آل چیست. در این مورد دقیق باشید و با روشنی و وضوح کامل صحبت کنید و بپرسید که آیا خود او فکر می‌کند همسر ایده‌آلی برای شما هست یا نه.

۳- از نامزد یا همسرتان بخواهید خواسته‌ها و ایده‌آل‌های خود را از یک رابطه ایده‌آل برای‌تان توضیح دهد. مراقب باشید از جانب او صحبت نکنید و بگذارید خودش نظراتش را توضیح دهد.

۴- درباره اطلاعاتی که دراختیار‌تان قرار می‌دهد، بیندیشید و به رفتارش دقت کنید تا ببینید که آیا فقط صحبت می‌کند یا به‌راستی ویژگی‌هایی که شما دنبالش هستید را از خود نشان می‌دهد؟ چنانچه پاسخ این سوال مثبت بود به رابطه با او ادامه دهید.

۵- همین که رابطه‌تان جدی‌تر شد، طوری که عرفا یک زوج محسوب شدید، از او بخواهید از اهداف احساسی و روانی خود لیستی تهیه کند. برای مثال دوست دارم یاد بگیرم هر وقت احساس فشار می‌کنم، تقاضای کمک کنم به جای آنکه تمام بارها را تنها به دوش بکشم و...

۶- قطعا لازم است که لیستی از اهداف احساسی و روانی خود را هم آماده کنید. هدف از این تمرین، آن است که ببینید نامزد یا همسرتان انگیزه دارد تا از لحاظ احساسی باز شود یا نه. تعیین این اهداف می‌تواند به او کمک کند تا به رشد شخصی خود پایبند باشد.

۷- لیست‌های‌تان را هم معاوضه کنید و برنامه‌ریزی و توافق‌های لازم برای رسیدن به این اهداف را انجام دهید. این توافق‌ها به منزله قوانینی هستند که ملزم به رعایت آنها هستید تا به اهداف خود برسید. این کار هماهنگی رابطه‌تان را تضمین می‌کند.

۸- اگر با کسی نامزد هستید، ‌می‌توانید با این فرمول به او کمک کنید تا هم روی اهداف خودش همچنین اهداف شما متمرکز شود. این کار به شما کمک می‌کند تا دررابطه با خواسته‌های‌تان گویاتر باشید.

۹- همین که نامزد یا همسرتان متعهد شد تا روی باز بودن احساسی خود کار کند،‌ می‌توانید با اعتماد به نفس کامل به او کمک کنید؛ چراکه می‌دانید او هم مایل است مثل عضوی از یک تیم با شما همکاری کند.

دست تنها نمی‌توانید

یادتان نرود که «برای آنکه زندگی‌تان موفق باشد، به دو انسان متعهد نیازمند است نه یکی!» پس خیال اینکه شما با توانایی‌ها و صبوری‌تان می‌توانید شوهرتان را تغییر دهید را از سرتان بیرون کنید. حتی خیال اینکه صرف عاشق بودن به یک مرد انگیزه هر تغییری را می‌دهد را هم از سرتان بیرون بیاورید. درست است که یک مرد به‌خاطر عشق حاضر به انجام خیلی کارها می‌شود.

اما اگر ویژگی‌های شخصیتی‌اش سد راهش باشد، حتی احساس قدرتمندی مثل عشق یا حتی ترس نسبت به ازدست دادن هم نمی‌تواند کمکی به او و البته شما کند. پس خودتان را فریب ندهید و به‌جای اینکه بخواهید از صفر تا صد ماجرا را خودتان تغییر دهید، با یک انتخاب درست با مردی زیر یک سقف بروید که توان تبدیل شدن به کسی که شما می‌خواهید و آرزو دارید را دارد.

موفقیت دو نفره

یادتان نرود که «برای آنکه زندگی‌تان موفق باشد، به دو انسان متعهد نیازمند است نه یکی!» پس خیال اینکه شما با توانایی‌ها و صبوری‌تان می‌توانید شوهرتان را تغییر دهید را از سرتان بیرون‌کنید

وقتی نمی‌خواهد تغییر کند

این مرد سنگ است؟

لحظه‌ای فرا می‌رسد که می‌خواهید صبورتر باشید و به همسرتان احساس امنیت دهید تا روی پیشرفت خود کار کند اما متاسفانه در برخی روابط، زمانی فرا می‌رسد که همسرتان نمی‌خواهد تغییر کند. مراقب این هشدارها باشید:

- بیش از آنچه او به خود عشق می‌ورزد، شما به او عشق می‌ورزید.

- رفتار، نگرش و برخورد همسرتان به زندگی برخوردی است منفی و از روی عجز و درماندگی.

- دیگران را به‌خاطر مشکلاتش سرزنش می‌کند و از پذیرفتن مسئولیت نقشی که خود در این میان داشته، سر باز می‌زند

- اعتیادهای مخربی دارد که از رویارویی با آنها و ترک‌شان سر باز می‌زند.

- به طرزی مزمن معتاد به کنترل دیگران است و سر همه موارد با شما یک نبرد قدرت راه می‌اندازد.

- به واسطه وقایع گذشته زندگی‌اش، احساس گناه می‌کند و اعتماد به‌نفس ندارد.

- مدام به‌خاطر رفتارها و برخورد‌هایش عذر و بهانه می‌آورد یا می‌گوید من همینم که هستم.

- از دریافت مشاوره یا کمک حرفه‌ای برای خود یا رابطه‌اش امتناع می‌کند.

- به شما می‌گوید که نمی‌خواهد تغییر کند.

شک نکنید که همه مردها گهگاه مرتکب برخی بند‌های این لیست می‌شوند اما اگر نشانه‌های هشدار متعددی را در رفتار‌ش دیدید و مشاهده کردید که مدت طولانی این نشانه‌ها را بروز می‌دهد، دیگر می‌توانید قاطعانه بگویید که تغییر دادن این مرد آسان یا حتی ممکن نیست. شما حتی بروز گاه و بیگاه این نشانه‌ها را نباید سرسری بگیرید. با نامزد یا همسرتان در رابطه با ترس‌های‌تان صحبت کنید. این ترس‌ها را جدی بگیرید و اگر دو نفری از پس کنترل‌شان برنیامدید حتما روی کمک حرفه‌ای‌ها حساب کنید.