جمعه, ۲۶ بهمن, ۱۴۰۳ / 14 February, 2025
مجله ویستا

در امتحان بزرگ سبزیجات شرکت کنید


در امتحان بزرگ سبزیجات شرکت کنید

اطلاعات سلامت درباره تغذیه گیاهی

به گیاهان خوراکی سبزرنگ که در تهیه خوراک‌ها، دسرها و سایر خوردنی‌ها به کار می‌رود، اصطلاحا سبزی می‌گویند...

برخی از این سبزی‌ها هم به صورت خام یا پخته استفاده می‌شوند. بیشتر به خاصیت این سبزی‌ها آگاهیم. این تست را انجام دهید تا ببینید اطلاعات شما در مورد این سبزرنگ‌ها چقدر است.

معنی دقیق‌ این جمله چیست؟ «باید روزانه ۵ وعده غذایی میوه و سبزی‌ مصرف کنید.»

۲ عدد میوه، ۲بارسبزی‌خام، یک کاسه سوپ که با حبوبات درست شده است.

یک کاسه سوپ که ۵ واحد میوه و سبزی‌ها در محتویات آن باشد.

۵بار در روز از گروه میوه‌ها و سبزی‌‌ها استفاده کنید.

این ۵بار می‌تواند در طول روز باشد و خودتان باید از بین میوه‌ها و سبزی‌ها چند واحد انتخاب کنید. مثلا می‌توانید یک سوپ با چد نوع سبزی مثل هویج، کدو، کلم و... درست کنید. در وعده بعد یک یا دو واحد میوه بخورید و...

● ماده اصلی تشکیل‌دهنده سبزی‌ها چیست؟

آب ..

ویتامینC

فیبر

میوه‌ها و سبزی‌ها از بخش عمده‌ای آب تشکیل شده‌اند(حدود۸۰درصد) در نتیجه سبزی‌ها منبع غنی آبرسانی بدن محسوب می‌شوند.

● بادمجان در کدام گروه جا می‌گیرد؟

میوه سبزی‌ها هر دو

از نظر گیاه‌شناسی بادمجان در گروه میوه‌ها جا می‌گیرد به این دلیل که به مکانی مثل گل‌ها نیاز دارد و در ادامه دانه‌دار هم می‌شود اما در گروه سبزی‌ها هم می‌تواند قرار بگیرد چرا که برای استفاده روزمره می‌توانید آن را حتی در آشپزخانه‌تان هم پرورش دهید.

● بهترین روش پختن سبزی‌ها کدام است؟

بخارپزکردن

سرخ‌کردن

جوشاندن

بهترین روش برای اینکه تمام ارزش غذایی سبزی‌ها حفظ شوند بخارپزکردن است چرا که اگر در معرض مستقیم آب قرار بگیرند بخشی از ارزش غذایی‌شان از بین می‌رود.

● کدام یک از این دو سبزی‌ طبق تحقیقات متخصصان تغذیه می‌تواند در برابر بیماری سرطان حالت پیشگیری داشته باشد؟

کلم بروکلی

اسفناج

در فهرست موادغذایی که می‌تواند روند بیماری سرطان را کم کند، اسم کلم بروکلی به چشم می‌خورد. بروکلی ۲ آنتی‌اکسیدان قوی دارد؛ سلنیوم و گوگرد. سازمان غذا و داروی آمریکا نیز توصیه می‌کند در هفته ۴ تا ۵ روز در غذاهایتان از آن استفاده کنید.

● لیکوپن در کدام گروه از این مواد جایگاه بیشتری دارد؟

هندوانه

گوجه‌فرنگی

گریب‌فروت

همه موارد

لیکوپن یک ماده‌غذایی ارزشمند است که در بیشتر خوراکی‌های قرمزرنگ موجود است. لیکوپن علیه سرطان پروستات هم تاثیرگذار عمل می‌کند.

● مصرف چقدر سبزی‌ در روز توصیه می‌شود؟

۴۰۰ تا ۸۰۰ گرم در روز

۸۰ تا ۲۵۰ گرم

۲۵۰ تا ۴۰۰ گرم

انجمن بین‌المللی سلامت در دنیا به همه افراد توصیه می‌کند در روز تا ۸۰۰ گرم از سبزی‌ها استفاده کنند. این مقدار می‌تواند افراد را از ابتلا به دیابت، سرطان و بیماری‌های قلبی- عروقی دور کند.

● کدام یک از جمله‌های زیر درباره سبزی‌ها درست است؟

سبزی‌ها هم چربی و کالری دارند.

با خوردن سبزی‌ها دچار هیچ بیماری خطرناکی نمی‌شوید.

با خوردن سبزی‌ها در مدت کمی وزن زیادی از دست می‌دهید.

درست است که بخش زیادی از سبزی‌ها را فیبر و آب تشکیل می‌دهد اما سبزی‌ها هم به میزان بسیار کمی حاوی چربی و کالری هستند.

● کدام گروه سبزی‌ها منبع ویتامینA و ‍ C هستند؟

سبزی‌های برگ سبز

سبزی‌های زرد و نارنجی

سبزی‌های برگ سبز مثل اسفناج، سبزی خوردن و کلم منابع غنی ویتامینA و‍C هستند. سبزی‌های زرد و نارنجی سرشار از ویتامینA پیش‌نیاز بتاکاروتن هستند.

ترجمه: پروانه شهرکی

منبع:Medicine.net