یکشنبه, ۲۷ خرداد, ۱۴۰۳ / 16 June, 2024
مجله ویستا

آزمون پویایی گمرکات کشور با اجرای نظام آسیکودا


آزمون پویایی گمرکات کشور با اجرای نظام آسیکودا

پیام جهانی شدن اقتصاد, با توجه به گسترش مبادلات کالا بین کشورها, ایجاد زمینه های مناسب برای گسترش تجارت جهانی را امری اجتناب ناپذیر ساخته و این امر خود مستلزم وجود گمرکاتی متناسب با این حجم عظیم مبادلات کالا می باشد

پیام جهانی‌ شدن اقتصاد، با توجه به گسترش مبادلات کالا بین کشورها، ایجاد زمینه های‌ مناسب برای‌ گسترش تجارت جهانی‌ را امری‌ اجتناب ناپذیر ساخته و این امر خود مستلزم وجود گمرکاتی‌ متناسب با این حجم عظیم مبادلات کالا می ‌باشد. وجود گمرک مؤثر و کارا برای‌ هر کشور، نه فقط دولت را در اجرای‌ سیاستهای‌ ملی‌ و بین المللی‌ کمک میکند، بلکه می‌ تواند یک جریان درآمدی‌ باثبات نیز برای‌ دولت ایجاد کند. از سوی‌ دیگر، به دلیل شفاف نمودن جریان ورود و خروج کالا، می تواند تصمیم گیرندگان اقتصاد را نیز یاری‌ نماید. یکی‌ از نظامهای‌ تدوین شده برای‌ تحقق این منظور، آسیکودا نام دارد. گمرک ایران اجرای‌ نظام آسیکودا، توصیه شده از سوی‌ سازمان ملل متحد برای‌ ایجاد تسهیلات تجاری‌ را از‌ سال ۱۳۷۵ شروع کرده است. روش تحقیق در این پژوهش توصیفی‌ از نوع پیمایشی‌ می‌ باشد.

نتایج مهم به دست آمده از مطالعه حاضر عبارتند از: عدم تأثیر نظام آسیکودا در افزایش سرعت و سهولت کارها از دیدگاه حق العمل کاران، عدم تاثیر نظام در افزایش خدمات گمرکی‌ و کاهش تخلفات گمرکی‌ از دیدگاه هر دو گروه کارکنان و حق العمل کاران، عدم تاثیر نظام در افزایش مهارت شغلی‌ کارکنان از دیدگاه کارکنان و عدم تاثیر نظام در کاهش هزینه ها از دیدگاه حق العمل کاران.

مهدی ابزری

مصطفی آیتی ‌