چهارشنبه, ۳ بهمن, ۱۴۰۳ / 22 January, 2025
مجله ویستا

۵ راه افـزایش قـدرت بـاروری مـردان


۵ راه افـزایش قـدرت بـاروری مـردان

ناباروری‌های مردانه دلایل بسیاری دارد اما اگر بدون دلیلی خاص هنوز نتوانسته‌اید بچه‌دار شوید، برای تقویت قدرت باروری خود موارد زیر را رعایت کنید.
سیگار را ترک کنید: آیا می‌دانستید …

ناباروری‌های مردانه دلایل بسیاری دارد اما اگر بدون دلیلی خاص هنوز نتوانسته‌اید بچه‌دار شوید، برای تقویت قدرت باروری خود موارد زیر را رعایت کنید.

سیگار را ترک کنید: آیا می‌دانستید سیگار دلیل اصلی مشکلات نعوظی در مردان است؟ سیگار نیز مانند کلسترول، فشارخون بالا و سایر عوامل دیگر می‌تواند باعث گرفتگی عروق و مشکلات نعوظی شود. در سال ۲۰۰۰، نتایج تحقیق پژوهشگران دانشگاه سنگاپور نشان ‌داد سیگار به شدت در ناباروری مردان نقش دارد. در سال ۲۰۰۱ نیز محققان چینی پس از مطالعه روی ۳۰۰ بیمار یک کلینیک مشکلات باروری، متوجه شدند سیگار می‌تواند بر میزان کیفیت، تحرک، غلظت و طول عمر اسپرماتوزویید اثر بگذارد و باعث بروز مشکلات ناباروری در مردان شود.

کمبود فولات باعث ناباروری می‌شود: تحقیقات پژوهشگران کانادایی نشان داد کمبود این ویتامین در مردان قدرت باروری آنها را کاهش می‌دهد. محققان پس از زیرنظر گرفتن ۴۸ مرد که نیمی از آنها سیگاری بودند، متوجه شدند میزان غلظت اسیدفولیک در خون روی کیفیت و میزان اسپرم نیز اثر می‌گذارد. به عبارت دیگر، کمبود ویتامین B۹ در مردان باعث کاهش کیفیت اسپرماتوزویید و افزایش صدمه‌های کروموزومی می‌شود که خود احتمال بروز نقص‌های مادرزادی و سرطان را در جنین بالا می‌برد. تعداد صدمه?های کروموزومی در مردانی که هم سیگار می‌کشند هم کمبود اسیدفولیک دارند، بیشتر است. ویتامین B۹ در سبزی‌های برگ‌سبز، پنیر، تخم‌مرغ، جگر، گردو، آواکادو، بادام و ذرت به مقدار زیادی یافت می‌شود.

کارتونوییدها در باروری دخیل‌اند: بررسی‌های محققان هندی نشان داده است کارتونوییدها به‌خصوص لیکوپن که به‌طور طبیعی در انواع میوه‌ها از جمله گوجه‌فرنگی و انگور موجود است، می‌تواند از ناباروری مردان جلوگیری کند. بررسی‌های پژوهشگران دانشگاه دهلی?نو روی ۳۰ مرد ۲۳ تا ۴۵ سال که مبتلا به مشکل‌های ناباروری غیرقابل‌ توضیح بودند نشان داد مصرف روزانه ۲ میلی‌گرم لیکوپن در مدت ۳ ماه می‌تواند باعث بهبود کیفیت اسپرم در

۶۷ درصد مردان و بهبود طول عمر و میزان تحرک اسپرماتوزویید در ۷۳ درصد آنها شود.

اگر اضافه‌وزن دارید، رژیم بگیرید: بررسی‌های گروهی از محققان آمریکایی روی ۳۰ نمونه اسپرم نشان داد اندیس توده بدنی مردان در کیفیت اسپرم آنها تاثیرگذار است. تعداد اسپرم‌های دچار DNA آسیب‌دیده در کسانی که دچار اضافه وزن هستند و توده بدنی بالای ۲۵ دارند، بیشتر است در نتیجه احتمال باروری در آنها پایین می‌آید.

راه‌های ضداسترس را امتحان کنید: نتایج بررسی‌ها نشان داده است، ‌استرس‌های مداوم در مردان می‌تواند بر کیفیت اسپرم آنها اثر بگذارد و باعث ناباروری آنها شود. این سیکل معیوبی است که بیشتر مردانی که تحت درمان‌های ناباروری قرارمی‌گیرند، با آن مواجه می‌شوند و استرس ناشی از درمان روند درمان‌ را کندتر می‌کند. بهترین کار این است که با یک متخصص مشورت و برای مقابله با استرس روش‌هایی را امتحان کنید.

منبع: Famili.fr